HC Stadion Vrchlabí – Stávající kádr má důvěru
A Team

Stávající kádr má důvěru

26.02.2014
Klub

Místní hokejový klub zakončil základní část při premiérové účasti ve druhé národní lize na šestém místě. Už dnes vstoupí na domácím ledě do play off, když jeho osmifinálovým soupeřem bude tým HC Řisuty. Před rozhodující fází sezony poskytl Krkonošskému deníku rozhovor sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jaromír LÁTAL, který zhodnotil jak vystoupení týmu v základní části, nastínil ale i plány pro fázi vyřazovací.

Jste spokojený s šestým místem po základní části?
Určitě jsem. Osobně jsem možná spíše čekal, že na nás zbude horší umístění, ale měli jsme výbornou šňůru zápasů, která nás vynesla tabulkou vzhůru. V základní části byly zápasy, které jsme sehráli špatně. Ale na druhou stranu jsme odehráli také velmi dobrá utkání, a těch bylo více. Panuje spokojenost.

Byly tedy naplněny předsezónní cíle?
Chtěli jsme hrát klidný střed tabulky, abychom se nepohybovali na spodku. To jsme splnili. Základní část je ale jedna soutěž a všichni teď máme před sebou úplně novou. Musíme zmobilizovat všechny síly.

Jak se tým i klub srovnal s vyšší soutěží?
Zrodilo se nové mužstvo. Je tam spousta hráčů, kteří hrají první sezonu mezi dospělými, takže začátek byl trochu složitý. Celkově šla kvalita druhé ligy nahoru, ale myslím, že si tým postupem času sedl. Fanoušci i sponzoři byli trpěliví, což se vyplatilo, protože zhruba od konce druhé čtvrtiny soutěže začal tým opravdu šlapat. Vhodně jsme mužstvo doplnili a pohoda se odrazila v oné vítězné šňůře. Musíme být ale pokorní, v některých zápasech jsme měli štěstí.

Čeká vás série s Řisuty, tedy soupeře, kterého jsme v základní části dvakrát porazili. Je proto jednoznačným cílem postup?
Chtěli bychom je přehrát, to ano. Ale vůbec bych se nedíval na to, že jsme je už dvakrát porazili. Opakuji, že do play off musíme jít s pokorou. Tím spíš, že nám poslední dva zápasy příliš nevyšly. Musíme zlepšit obrannou činnost, vrátit se k tomu, co nás vyneslo nahoru, zkoncentrovat se. Začíná se od nuly a bude to těžká série.

Ve kterém kole play off byste tým rád viděl? Kam sahají vrchlabské cíle?
Chceme vyhrávat všechno, ale musíme reálně vědět, kde je naše síla. Největšími favority jsou Sokolov, Tábor, Kolín, ale i Kobra Praha. My půjdeme zápas od zápasu, střídání od střídání. Bude hodně záležet i na tom, jaký bude aktuální zdravotní stav a aktuální forma. Je to totiž ošidné, protože se nemusí podařit jeden zápas a před dalším už stoupá nervozita.

Bude Vrchlabí spoléhat na stávající kádr nebo se bude ohlížet po posilách?
Samozřejmě jsme se o tom s vedením bavili. Ale dohodli jsme se, že chceme využívat hráče, kteří u nás působili v základní části. Hráli dobře a bylo by neseriózní tahat do týmu jiné hokejisty. Řešíme jen situaci okolo Gengela, který působí v Havlíčkově Brodě v první lize, a Veselého, jenž má pomáhat juniorce Pardubic. Hrát ale budeme se svými, bylo by nefér je posadit.

(zdroj Krkonoššký deník, autor Jaroslav Pich)