HC Stadion Vrchlabí – Po vánoční přestávce přichází velká kolínská výzva
A Team

Po vánoční přestávce přichází velká kolínská výzva

03.01.2014
Marek Komárek

Po dvoutýdenním odpočinku zajíždění Vchlabští opět na mistrovský zápas. Čeká je však jeden z nejtěžších možných soupeřů. Svoji vítěznou sérii se pokusí protáhnout na ledě Kozlů z Kolína. Při vzpomínce na poslední zápasy roku 2013 se fanoušci horalů nemusí předem loučit se ziskem bodů, ba naopak mají velkou šanci, že oba vyslané fanouškovské autobusy budou cestou zpět oslavovat.

HC Stadion Vrchlabí – vítězná série překvapuje nejednoho hokejového odborníka

Od 9. listopadu, kdy domácí stadion Vrchlabí vyloupil Sokolov, nebodoval náš celek pouze v jediném z deseti utkání. Šťastnějším týmem v zápase ve Žďáře nad Sázavou byli domácí. Vrchlabskou vítěznou sérii pocítily na vlastní kůži zejména týmy Řisut, Bíliny, Nymburka, ale třeba i silné celky Kobry, Moravských Budějovic a Pelhřimova. V součtu je Vrchlabí na krásném pátém místě tabulky, které při podobných výkonech může ještě výrazně vylepšit. Právě ztrátu na prozatím druhý Kolín může v sobotním zápase snížit na šest bodů.

SC Kolín – stabilně na čele druholigové tabulky

Kolín během vítězné série Vrchlabí prohrál ve dvou zápasech. Před Vánocemi prohrál ve šlágru druhé ligy na ledě Sokolova 2:0, když velmi vyrovnané utkání s výbornými obranami rozhodl domácí Dobřemysl deset minut před koncem. V listopadu ještě podlehl dalšímu celku bojujícímu o čelo tabulky. HC Tábor doma díky perfektní první třetině zvítězil 4:1. Nikdo další od Kolína v poslední době šanci na bodový zisk nedostal. Před dvoutýdenní pauzou nepomohlo ani domácí prostředí Klášterci.

Nejlepším hráčem domácích z hlediska kanadského bodování i vstřelených branek je Petr Morkes. Právě on se prosadil i v prvním vzájemném utkání obou soupeřů. Prozatím nasbíral 47 bodů za 23 branek a 24 brankových asistencí. Druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva je Jiří Kadlec, který přispěl 40 kanadskými body. Druhým nejlepším střelcem týmu je David Šafránek s 21 brankami. Většinu utkání odchytal v letošní sezoně za Kolín František Moravec a jeho statistiky vykazují 91,4 % zásahů a 2,78 obdržených branek na zápas.

Základní informace

Rok založení klubu: 1932

Klubové barvy: modrá, bílá

Webové stránky: www.sc-kolin.cz

Vedení klubu

Prezident klubu: Václav Nedbal

Generální manažer: Jakub Plašil

Realizační tým

Hlavní trenér: Václav Rác

Asistent trenéra: Bohumil Lupínek a Petr Martínek

Vedoucí družstva: Rudolf Musílek

Vzájemná utkání v této sezoně:

V přípravných utkáních se více dařilo hokejistům Vrchlabí. V Kolíně trochu nečekaně zvítězili přesvědčivým rozdílem 5:1. V domácí odvetě zápas dospěl do nájezdů a radovali se znovu horalé – 4:3. Ten nejdůležitější zápas ale zvládli lépe Kozlové. V říjnu si odvezli všechny body za vítězství 4:1.

HC Stadion Vrchlabí – SC Kolín 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Svoboda (Jakubec) – 6. Pýcha, 19. Malý (Mejzr), 46. Šifta (Hanzl), 60. Morkes

Všichni pevně věříme, že se odveta podaří a zítra v 17:00 započneme cestu za třemi body.