HC Stadion Vrchlabí – Medaile z vánočních turnajů
A Team

Medaile z vánočních turnajů

27.12.2013
Redakce

HC Krkonoše sehrály mezi vánočními svátky své hokejové turnaje. Svěřenci Martina Filipa a Jardy Řeháka, tedy hráči 7. a 8.třídy přivezli zpět do Vrchlabí medaile.

Jaroměř pořádala 23.12. vánoční turnaj pro hráče 7.tříd. Hráči HC Krkonoše změřili své hokejové síly s mužstvy Jaroměře, Chrudimi a Opočna. Věděli, že jednotlivé zápasy nebudou vůbec jednoduché, neboť mužstva byla složena převážně hráči r.2000, zatímco náš tým měl většinu hráčů r.2001. O to více se jim ale turnaj líbil, protože museli hrát naplno v každém zápase.

Jakmile hráči z Krkonoš trochu polevili, byli hned potrestáni gólem. Opravdu je potrápili úplně všichni. Přesto si dokázali vybojovat bronzovou medaili, které si velmi váží. Na posledním místě se umístil tým z Opočna, stříbrné medaile se předaly domácímu týmu z Jaroměře a prvenství si vybojovali hokejisté z Chrudimi.

Také osmá třída se zúčastnila vánočního turnaje, který se odehrál na domácím ledě v Trutnově dne 26.12.2013. Krkonoše zde hostily týmy Hradce Králové, Třebíče, Žďáru n.S. a Nového Města n.M. Jako první odehráli domácí zápas s Třebíčí, nad kterou zvítězili 4:0, druhým soupeřem byl Žďár, který také porazili a to 10:3 a třetí vítězství si pak domácí tým HC Krkonoše vychutnal nad Novým Městem, které přestřílel se skórem 6:2.

Nálada byla výborná a do posledního utkání s Hradcem Králové nastupovali kluci s tím, že se nenechají připravit o zlatou medaili. Bohužel ale narazili a již po první třetině prohrávali 5:1. Týmu docházely síly, nedokázal skóre otočit ve svůj prospěch, ba naopak hradečtí hráči ještě přidali dalších 9 gólů. Krkonoše bodovaly už jen 2x. A tak domácí zažili na svém ledě první prohru. Samozřejmě, že to domácí velmi mrzelo, ale i tak se nakonec radovali ze stříbrné medaile.

Zpracováno z podkladů Věry Matlochové, vedoucí mužstva