HC Stadion Vrchlabí – Bleskovka s Jardou Pavelkou
Rozhovory

Bleskovka s Jardou Pavelkou

09.12.2013
Jana Poskerová

Do vrchlabské brány si odskakuje z extraligového Hradce Králové, kde má nyní stálé angažmá. Ale o branku se dělí s dalšími dvěma golmany, proto je rád, že si může zachytat ve vrchlabských barvách.

Jaké byly vaše hokejové začátky:
S hokejem jsem začínal ve Dvoře Králové nad Labem. K hokeji mně nejvíce pomohla rodina. Za to jsem jim moc vděčný. Dále jsem pokračoval do Hradce Králové, tam jsem prožil hodně. Působil jsem tam od 8. třídy aždo staršího dorostu. Poté jsem dostal šanci jít do Kanady, kde jsem byl dvě sezony v OHL ve Windsoru Spitfires. Na tuto sezonu, kdy se z Budějovic dostala extraliga do HK, jsem dostla příležitost se do Hradce, kde jsem strávil nejvíce času, znovu vrátit.

Jaký za sebou máte největší hokejový úspěch?
Hokejový úspěch? Za ten považuju asi MS do 18 let v Německu.

Jak byste ohodnotil svůj výkon ve Vrchlabí?
Těžko se mi hodnotí vlastní výkon, to myslím, že je otázka pro jiné, jakou jsou trénéři a lidi okolo vrchlabského hokeje. Každopádně, když jsem v bráně, tak si to snažím užít a pomoct klukům. Ve Vrchlabí se mi líbí, je tu super parta, kluci mě vzali a jsem za to rád, taky fanoušci jsou výborní, ženou nás dopředu ať doma, kde chodí v hojném počtu, tak i venku... Za to bych jim chtěl poděkovat, je to takový náš šestý hráč na ledě.

Jaká cesta vás dovedla do Vrchlabí?
Tak v Hradci jsem tři golmani a všichni potřebujeme nějakým způsobem chytat, takže jsem rád, že jsem dostal šanci a můžu chytat.

Máte z ledu, nebo z kabiny nějaký komický zážitek?
Myslíte ve Vrchlabí? Tak určitě tam proběhnou vtípky, ale to k tomu patří. Ať to jsou kustodi nebo hráči, hlavně Patrik Fořt, ten tam dělá pohodu, ale jakou, na to se zeptejte jeho :D

Co byste řekl závěrem?
Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na sobotní zápas. Určitě bude potřeba jejich podpora. Mě podpora zdejších fanoušků příjemně překvapila.