HC Stadion Vrchlabí – Ve třetím kole bude hrát Vrchlabí poprvé na soupeřově ledě
Preview k zápasu

Ve třetím kole bude hrát Vrchlabí poprvé na soupeřově ledě

07.03.2013
Tomáš Pavlík

Horalé mají za sebou dva domácí zápasy, ve kterých dokázali zvítězit po výsledcích 12:2 a 7:5 a vedou tak kvalifikační tabulku. Ve třetím duelu ale budou poprvé hrát před "cizími" fanoušky.

Stadion Vrchlabí - jak již bylo řečeno - vede kvalifikační tabulku čtyř týmu - Veselí, Nejdek a také Choceň. A v dalším kole bude čelit právě týmu Spartaku z Chocně, a to na jejím ledě.

Hokejisté z Pardubicka mají stejně jako Vrchlabí odehrány dva zápasy. A oba sehráli na ledě soupeřů. Nejprve přišla prohra na ledě Veselí nad Lužnicí (4:2) a poté výhra v divokém zápase s Nejdkem (6:10), takže z možných čtyř bodů vytěžili dva.

Vrchlabí zatím obě utkání sehrálo před vlastními diváky. Na první souboj přijel do Elektromont arény Rebel Nejdek. Houdova družina sice o soupeři mnoho nevěděla, nicméně se s ním dokázala vypořádat docela v pohodě, když zvítězila celkem 12:2. O dva dny později přijela do Krkonoš Lokomotiva z Veselí nad Lužnicí. Ta už byla pro vrchlabské těžším protivníkem. Nakonec se ale stejně radovali domácí, kteří zvítězili po výsledku 7:5. V utkání exceloval Patrik Fořt, který vsítil hned čtyři branky. Zároveň ale duel přinesl černou kaňku, neboť se na už tak širokou marodku přidal zadák Jan Provazník, zranění kotníku je tak vážné, že má obránce Stadionu po sezóně.

Třetí kvalifikační utkání se hraje v pátek 8. března na choceňském stadionu od 18:30. Vrchlabské hokejisty jede podpořit i vynikající fanclub, který vypravuje autobus. Ten je už ale zaplněný, takže jediná možnost, jak se na zápas dostat, je po vlastní ose.