HC Stadion Vrchlabí – Na slovíčko s trenérem
A Team

Na slovíčko s trenérem

26.02.2013
Jana Poskerová

Královehradecký kraj již zná hokejového vítěze a je jím HC Stadion Vrchlabí. Mužstvo zvedlo nad hlavu pohár pod vedením trenéra Ivana Houdy a obhájili tak loňské vítězství a hlavně naplnili slova trenéra: "Modré peklo spálí draka na prach." V kvalifikaci čekají na Stadion soupeři z Karlovarského, Jihočeského a Pardubického kraje.

Ivane, máte už nějaké informace o pátečním soupeři z Nejdku?
Podle statistik mají velmi dobrý útok a ještě lepší obranu, v soutěži nastříleli relativně dost branek a málo obdrželi. My se na pátek budeme připravovat stejně zodpovědně, jako to bylo na finále s Trutnovem. V týmu panuje chuť po dalším vítězství, chceme pokračovat v cestě, kterou jsme si nastavili. Co se týká Nejdku, musíme se připravit také na to, že herní systém budeme měnit dle situace, až si soupeře trochu oťukáme.

A co soupeř z Veselí a Chocně?
Máme pár informací o Veselí, trochu se obávám agresivního a silového hokeje, ale uvidíme. Každopádně i takový zápas se dá uhrát a vyhrát. Choceň patří k favoritům této kvalifikace, bohužel jsem neviděl přípravný zápas, v té době jsem trénoval juniorku, ale to nevadí. Jak už jsem říkal, chceme a budeme se snažit vyhrát a znovu a znovu naplnit náš hokejový stánek a ukázat fanouškům, kteří, doufám, přijdou v hojném počtu, že nás hokej baví. Za Vrchlabí už si sice nezahrají Urban, Weis a Joska Lochman, ale my máme dobrou kostru a dobrý tým, který na výhry prostě má.

Jak už bylo zmíněno, jste autorem hesla o spáleném drakovi. S jakým heslem jdete do kvalifikace?
No... (směje se a chvílí přemýšlí). Shrnul bych to asi následovně: Nejdřív uklidníme rebely, pak sebereme páru lokomotivě a Spartaka znovu zotročíme. Ale pořád pro nás platí, že vítězí ten, kdo věří.