HC Stadion Vrchlabí – Jak si vedou hráči HC Krkonoše
A Team

Jak si vedou hráči HC Krkonoše

09.02.2013
Jana Poskerová

Přinášíme stručné shrnutí dosavadního průběhu sezony našich hokejových nadějí. Hráči juniorky se velmi dobře prezentují také v "A" týmu, mladší kluci byli úspěšní ve výběru královehradeckého kraje a nejmenší potěr sbírá své první úspěchy v exhibicích.

Junioři mají již jisté, že se udrží v lize, bilance jejich zápasů po novém roce se zlepšila, výhra střídá prohru. Předpokládá se, že ke zhoršení v poslední čtvrtině nedojde. Naopak je velmi reálná šance, že by se junioři mohli umístit lépe než tomu bylo v minulé sezoně.

Starší dorost spěje do kvalifikace, zatím ještě nejsou známí soupeři, se kterými se dorost popere v dalších kolech. Cílem této kategorie je postoupit do 1. ligy, tak by HC Krkonoše mělo všechny kategorie v celostátních soutěžích.

Mladší dorost už víceméně cíl pro letošní rok splnil, v základní části obsadil výborné 3. místo. V nadstavbové části můžou hráči už jen překvapit.

8. a 6. třída hraje celostátní soutěž a jejich současné umístění odpovídá předsezonním prognózám. Jejich soutěž je o velmi kvalitních soupeřích. Nezbývá než věřit, že i nadále budou zodpovědně bojovat.

7. a 5. třída, oba týmy se v kraji umístili v horní polovině tabulky po základní části. Tím jim jako soupeř byla určena mužstva, která se podobně dobře umístila v libereckém kraji. Pro naše mládežníky je to tak dobrá příprava na příští rok, kdy budou hrát žákovskou ligu.

Ve 4. třídě se kluci úspěšně perou s přechodem na velké hřiště. Jejich výsledky jsou srovnatelné s výsledky v minihokeji.

U přípravky se nejvíce projevuje rozdíl ve výkonnosti jednotlivých hráčů, který je dán věkovým rozdílem a také tím, že každý z nich začal s hokejem v jiném období. U této kategorie se oceňuje hlavně jejich nasazení a chuť hrát, vždyť se jedná o přípravku, která se teprve formuje. Ročníky 2006 a mladší, kteří v letošní sezoně přešli ze školičky bruslení, polykají základní dovednosti a sžívají se s hokejkou a pukem. V březnu je pak čeká první křest ohněm a to turnaj v Lomnici.