HC Stadion Vrchlabí – Dlouho očekávané derby je tu! Do Vrchlabí přijíždí Trutnov
Preview k zápasu

Dlouho očekávané derby je tu! Do Vrchlabí přijíždí Trutnov

30.11.2012
Tomáš Pavlík

2. prosince 2012 - to je datum, kdy do Elektromont arény dorazí tým Trutnova. Znamená to, že se o první adventní neděli odehraje velice atraktivní duel 17. kola, ve kterém se utkají týmy HC Stadion Vrchlabí a HC BAK Trutnov. Tak neseďte doma, ale přijďte podpořit svými hlasivkami vrchlabskou družinu v tomto, emocemi nabitém, utkání!

Hostující BAK zatím hraje ve velké pohodě. V letošním ročníku nasbíral 37 bodů v bilanci: 12 výher, prohra po prodloužení a prohra v základní hrací době. Minulé utkání sehráli trutnovští hokejisté před vlastními diváky - a to utkání se jim velice povedlo, neboť rozstříleli tým Třebechovic. Tento tým už neprohrál čtyři zápasy v řadě, kdy postupně porazil Semechnice (10:0), Nový Bydžov (4:3), Jaroměř (7:5) a právě zmiňované Třebechovice (7:1). V kádru Trutnova je v probíhající sezoně nejproduktivnějším hráčem Petr Chytráček, který svému týmu pomohl 25 body (13+12). V tabulce si Trutnov drží 2. příčku, když je o bod právě před Stadionem. V týmu Baku hrají i čtyři bývalí extraligoví hokejisté, a to gólman Radovan Biegl, Jiří Zelenka, Stanislav Procházka a hrající trenér Zdeněk Malinský. Hostující mužstvo přijede do Elektromont arény s cílem odvézt si domů tři body.

Vrchlabští hokejisté na tom nejsou, co se týče pozice v tabulce, o moc hůře, neboť jak už bylo řečeno, drží si 3. místo v tabulce a jsou pouze o bod za Trutnovem. Úvod sezony načali vrchlabští borci na jedničku podtrženou, jelikož dokázali své protivníky porazit sedmkrát v řadě. V minulém kole hráči Stadionu zvítězili na ledě Nové Paky 4:5, když vstřelili vítězný gól až tři minuty před koncem. V posledním zápase na vlastním ledě ale Vrchlabí vyhrát nedokázalo, neboť prohrálo 3:6. Tři body si z Elektromont arény odvezl Jičín. Z kádru Vrchlabí je zatím nejaktivnějším mužem ve sbíraní bodů Tomáš Bláha. Tento 24letý hráč, který hájil barvy Stadionu již v 1. lize, má na svém kontě 30 bodů za stejný počet branek a asistencí. V těsném závěsu za ním je zkušený Patrik Fořt, ten pro změnu drží titul nejlepšího střelce týmu (16+12). Konkrétně pro něj a pro Ondřeje Hamerského, bude mít utkání zvláštní nádech, a to z důvodu, že tito dva muži oblékali minulý rok právě trutnovský dres. Lodivodem vrchlabské střídačky je Mgr. Pavel Biegl, napomáhá mu Michal Křelina.

Na druhou třetinu připravil partner utkání Unicredit Bank soutěž pro diváky. Chyťte si míček a cenu si vyzvedněte u stánku banky vedle prodeje fan předmětů.

Utkání Stadion Vrchlabí vs. BAK Trutnov se hraje v neděli v Elektromont aréně od 17 hodin.