HC Stadion Vrchlabí – Derby je tady, do Vrchabí přijede Dvůr Králové
A Team

Derby je tady, do Vrchabí přijede Dvůr Králové

06.01.2012
Jan Bažant

Už 19. kolo základní části se bude hrát v neděli 8.1. Tentokrát bude zápas pro vrchlabského fanouška mimořádně atraktivní, půjde totiž o tradiční derby mezi Vrchlabím a Dvorem Králové.

Stadion vstoupil do nového roku vítězně, když porazil tým Opočna. Nutno však dodat že proti předposlednímu týmu tabulky se předpokládal jiný výsledek, než těsné vítězství 4:3. Vrchlabí ale zápas zvládlo a připsalo si do tabulky další 3 body. Bohužel se nepodařilo stáhnout náskok na první tým tabulky, Nové Město, protože to jsi poradilo ve vypjatém zápase s Náchodem 8:5. Odstup tak nadále zůstává čtyřbodový.

Tým našeho nedělního soupeře, Hc Tambor Dvůr Králové se nachází ve spodní části tabulky. S 15 získanými body jim patří 9 příčka. Soupeř nemá takovou hráčskou kvalitu, na jakou naši fanoušci byly zvyklí v době, kdy Vrchlabí se Dvorem v krajské lize svádělo velmi vypjaté bitvy. Před sezónou byl klub ve finančních problémech, které vyřešil až příchod staronového sponzora do klubu. V této sezóně má klub za cíl především stabilizaci situace kolem kráĺovedvorského hokeje, což se mu celkem daří. Je tedy jasné že Stadion je v tomto derby jednoznačným favoritem. Snad se podaří našim borcům naplnit papírové předpoklady a budou moci oslavovat první výhru před domácím publikem v novém roce 2012.

Zápas začíná na ZS ve Vrchlabí od 17 hodin.