HC Stadion Vrchlabí – Sezona startuje
A Team

Sezona startuje

15.09.2011
Jana Poskerová

Už tuto neděli nastoupí svěřenci Pavla Biegla na led. V Jaroměři budou mít fanoušci první možnost vidět A mužstvo HC Stadion Vrchlabí od 17,00 hodin. Junioři, kteří se letos probojovali do 1. ligy, se předvedou 23.9. od 19,00 na domácím ledě. O hokeji, přípravě a o budování krajské ligy jsme si povídali s Jardou Vlasákem a Pavlem Bieglem.

V diskuzním fóru už se objevily fotky z tréninku, není tedy tajemstvím, že další posilou hokejového mužstva se stal Martin Filip, který v dresu HC Vrchlabí strávil dvě sezony. Ani Pavel Biegl, ani Jarda Vlasák nechtěli zatím více hovořit o jménech, která by se na soupisce mohla objevit. Vše je v jednání, vyřizuje se hostování, střídavé starty a případné přestupy, ale jen na okraj můžeme zmínit, že by se na vrchlabském ledě mohl objevit Filip junior nebo hradecký Oplt. V současné době figuruje na soupisce zhruba patnáct jmen a další budou postupně doplňovány. Vzhledem k tomu, že hráči krajské ligy mají svá regulérní zaměstnání, musí fanoušci počítat s tím, že kádr nikdy nebude stejný. Předběžně se hovoří o základní asi desetičlenné kostře a další kombinace ukáže až čas. Podrobnější informace ze soupisky přineseme tedy začátkem října.

Samozřejmě i v krajské lize probíhala letní příprava a trenér si ji velmi pochvaloval : „Musím říct, že kluci k letní přípravě přistoupili velmi zodpovědně a makali. Ani v kraji si přípravu nepředstavujte jako fotbálek s kamarády, jde o regulérní trénink. Spojili jsme se s juniorkou a odvedli jsme kvalitní týmovou práci,“ říká trenér Biegl. Jméno Biegl se na soupisce objevuje nejen na trenérském postu, ale také na pozici brankáře, jedná se o syna Pavla Biegla, Zdeňka. Spolupráce tandemu otec – syn, trenér – brankář se nebojí, jsou na ní zvyklí i z předchozích let. „Dříve mě známí obviňovali, že jsem krkavčí otec, ale věřím, že to k něčemu bylo.“ Pozice kapitána v mužstvu ještě také není vyřešena, ale dle slov trenéra zasedne rada starších a poslední slovo si ponechá on sám. Zatím zazněla jména, která už v hokeji nejsou neznámým pojmem.

Ambice klubu, jak už naznačil Jiří Jakubec, jsou postupové, tedy druhá liga. Trenér se nechtěl vyjadřovat dříve, než uvidí tým na ledě. Nyní už se na případný postup nedívá skepticky, ale upozorňuje, že týmy krajské ligy notně posílily, takže zejména na celky Hronova, Náchoda, Třebechovic a Jičína si bude třeba dát pozor. Pátým velmi silným soupeřem pak bude Vrchlabí. To znamená, že se fanoušci hokeje mají na co těšit.

Na zimním stadionu se tedy vše připravuje na novou sezonu. Mění se loga, reklamní plochy, připravují se nové plakáty. Jarda Vlasák, který je s vrchlabským hokejem spjat už spousty let, ale říká, že za poslední měsíce se více než hokejem zabýval lejstry. Přece jen byrokracie vládne i ve sportu. Kromě hokeje a tradičního bruslení se také příští týden rozjíždí škola bruslení. Na děti se již těší kvalifikovaní trenéři.

Co dodat? Prostě – přiďte pobejt. Junioři nastoupí příští pátek, v neděli to pak budou senioři.