HC Stadion Vrchlabí – Úvodní slovo jednatele Jiřího Jakubce ml.
A Team

Úvodní slovo jednatele Jiřího Jakubce ml.

24.08.2011
Jiří Jakubec ml.

I přes zásadní změny, které se letos udály ve vrchlabském hokeji, vnímám ze strany fanoušků velký zájem o současné dění v klubu HC Stadion Vrchlabí. Jednoznačnou prioritou našeho staro-nového klubu je péče o mládež, ale i přesto se tvoří A-tým, který by měl být smysluplným vrcholkem pyramidy skládající se ze všech mládežnických mužstev. Protože se spolupodílím na přípravě a tvorbě A-týmu pro letošní sezónu, chci Vám sdělit všechny zásadní informace a novinky, které jsou v současnosti k dispozici.

Nejprve bych Vám rád představil základní koncepci, na které jsme se naprosto shodli s většinovým majitelem klubu, bývalým vrchlabským hráčem Alešem Cermanem a i s novým trenérem A-týmu Pavlem Bieglem.

1/ Zcela jednoznačně budou preferováni odchovanci klubu a hráči, kteří mají silný vztah k vrchlabskému hokeji.

2/ Všichni junioři, kteří “na to budou mít“ a především budou mít chuť hrát za A-tým, dostanou šanci.

3/ Případné posily se shánějí a budou shánět pouze na posty, na které nemáme vlastní odchovance v dostatečné hokejové kvalitě

Dále jsme si stanovili dlouhodobý cíl, který je zcela v souladu se základní koncepcí. Tímto cílem je postup do 2.ligy. Jednoznačnou podmínkou pro splnění tohoto cíle je vychování si dostatečného počtu vlastních mladých hráčů, kteří budou schopni tvořit kostru týmu pro 2.ligu. Vzhledem k tomu, že vrchlabští junioři pod hlavičkou HC Krkonoše budou hrát od letošního roku druhou nejvyšší juniorskou soutěž, doufáme, že se nám v horizontu několika let podaří tuto podmínku splnit.

Rovněž máme celkem jasno o krátkodobém cíli pro letošní sezónu. Naším cílem je opět v duchu základní koncepce vytvořit kostru týmu z vrchlabských, mladých odchovanců a tu doplnit o několik výrazných posil na postech, kde zatím nemáme dostatek vlastních hráčů. Je nám jasné, že to bude sezóna plná hledání a zkoušení, ale rozhodně chceme hrát v krajské lize důstojnou roli, to znamená pohybovat se v první polovině tabulky.

Co se týká sestavy, uvádím pouze jména, která máme definitivně jasná.

Brankáři: Biegl Zdeněk, Fesl Lukáš, Effenberg Lukáš
Obránci: Bušek Lubomír, Hlaváč Petr, Zázvorka Pavel, Mádle Jaroslav, Blažej Michal, Hajna Petr a za zvláštní zmínku stojí i comeback nestárnoucího Ivana Houdy.
Útočníci: Kovář Lukáš, Jirků Tomáš, Svoboda Martin, Šrámek Alan, Marek Tomáš, Blažej Martin, Jakubec Jiří, Rychlovský Marek a Žďára Jan.
Dále u nás projevili zájem hrát 2 trutnovští odchovanci Provazník Jan.(obránce) a Mašek Libor (útočník).

Já jsem si vzal na starosti oslovení místních odchovanců a musím konstatovat, že mám velkou radost z přístupu všech výše uvedených hráčů. Všichni mají velkou chuť hrát a myslím, že máme velice slušný základ pro to, aby mohla vzniknout dobrá a zdravá parta.

Dále Pavel Biegl jedná s několika málo hráči, které by jsme rádi v naše mužstvu uvítali. Jedná se skutečně o výrazné hráčské posily a zároveň i osobnosti, které by měli do mužstva hladce zapadnout. Konkrétní jména uvedeme až s hráči budeme definitivně domluveni.

Zde bych ještě rád uvedl jména hráčů, které jsem oslovil a u kterých mě velmi mrzí, že u nás nebudou působit. Pavel Kříž – dal “zcela nepochopitelně“ přednost angažmá v zámořské nižší soutěži, Jirka Spilka – ten se, bohužel pro nás, definitivně přestěhoval do Slaného a Milan Plodek – ten je plně časově vytížen u liberecké mládeže.

Zároveň ještě není zcela dotvořen realizační tým, ale základní kameny v podobě hlavního trenéra Pavla Biegla a kustoda Pavla Peška již máme, takže zbývají již jen kosmetické úpravy.

Závěrem bych chtěl říct, že v posledních letech jsem působil jako hráč v krajské lize a zároveň jsem celkem pravidelně navštěvoval zápasy 1.ligy ve Vrchlabí. Je zcela jasné, že rozdíl v obou soutěžích je obrovský, i přesto to neznamená, že se v Krajské lize hraje špatný hokej. Ze svojí zkušenosti mohu potvrdit, že radost z dobrého výkonu a z vítězství je v obou soutěžích stejná. A pokud se dá dohromady dobrá parta, je jedno v jaké soutěži hrajete. Já věřím, že zde ve Vrchlabí vzhledem k silné divácké tradici se najde dostatek fanoušků, kteří přijdou povzbudit “opravdu domácí hráče“ do bojů v Krajské lize.

Těším se na Vás
Jiří Jakubec ml.
Jednatel klubu HC Stadion Vrchlabí