HC Stadion Vrchlabí – Končím, oznámil Petr Dědek
A Team

Končím, oznámil Petr Dědek

30.03.2011
Jana Poskerová

Sedm let se Petr Dědek pohyboval v hokejovém klubu Vrchlabí, z krajského přeboru se z týmem probojoval až do první ligy. Hokejová mužstva narazila na tvrdého a bojovného rivala z Krkonoš, proslulé byly derby proti Hradci nebo Chrudimi. Stačí jen připomenout letošní zápasy ve čtvrtfinále play-off. Fanoušci neváhali a vyráželi za svým týmem do Ústí či Havířova. Domácím zápasům přihlíželo v průměru 1.500 diváků. Teď je konec. Prvoligová licence je k prodeji, stejně jako hráčský kádr.

Petr Dědek předložil městu Vrchlabí nabídku na pokračování prvoligového hokeje s třemi podmínkami:
1) Projednání žádosti do 28.2.2011
2)Podporu v délce trvání 3 sezón
3)Výše podpory stejná jako v loňské sezoně (provoz stadionu 7 mil., podpora mládeže 1,3 mil., podpora 1.ligy 1 mil.)
Nabídka nebyla odsouhlasena ani v jednom bodě, přes finanční podporu by se Petr Dědek společně se sportovním ředitelem Ing. Alešem Kmoníčkem dokázal přenést, ale už nechce.
Nepodařilo se mu ve Vrchlabí vytvořit hokejovou tradici s politickou podporou, navíc jednání zastupitelstva nebyla nikdy příjemná vůči jeho osobě a HC Vrchlabí. Nové politické seskupení na radnici se již ve volbách prezentovalo, že hokej není pro Vrchlabí důležitý a nebudou jej podporovat. Jak sám Dědek řekl, finance má, ale už je nebude investovat do vrchlabského hokeje. Nevyloučil, že se bude angažovat v jiném hokejovém klubu, protože z marketingového hlediska považuje spojení své firmy s hokejem za dobrou kombinaci.

HC Vrchlabí prezentovalo Krkonoše v republice a nikdo nemůže říct, že by to byla prezentace nedůstojná. Jen v letošním roce se jméno našeho města několikrát skloňovalo v hlavních zprávách a nebylo to z důvodů politických tahanic. Hokej prostě ve Vrchlabí táhl. O tom jasně hovoří návštěvnost jak domácích zápasů, tak návštěvy u soupeřů.

V současné době je další osud hokeje ve Vrchlabí neznámý, město o prvoligovou licenci zájem nemá a nemá ani zájem hledat nového partnera. To by pak znamenalo, že se do Vrchlabí vrátí krajský přebor. Ale jak na tiskové konferenci řekl sportovní ředitel:"Nemyslím si, že bude jednoduché složit tým na krajský přebor, pár hráčů sice máme, ale byla by to velmi složitá práce." Další otázkou je, kdo by se o krajský přebor staral. Konec první ligy je nepříjemný i pro mládež, i když její fungování přímo neovlivní. Na druhou stranu ztratí vrchlabští odchovanci možnost hrát v budoucnu za své město.

V polovině dubna by se měli sejít akcionáři TJ Stadion a HC Vrchlabí, kteří nám snad poskytnou další informace o hokeji ve Vrchlabí.

Závěrem Petr Dědek poděkoval za spolupráci městu, zaměstnancům, hráčům a fanouškům za podporu.