HC Stadion Vrchlabí – Něco málo k Táboru
A Team

Něco málo k Táboru

19.12.2010
Jana Poskerová

Tři body ze sobotního utkání zatím Vrchlabí nikam neposunuly, protože ostatní soupeři také vyhráli. I když se nad Táborem podařilo vyhrát 4:0, stále není nic rozhodnuto. O proběhlém zápase a o utkání v Ústí nad Labem jsme si povídali s asistentem trenéra panem Radkem Svobodou a následně s útočníkem Tomášem Bláhou.

A jak říká pan Svoboda, body se sbírat musí, potřebujeme je jako sůl. "První třetinu jsme vědeli, že ještě máme šanci na první osmičku v tabulce, proto naši hráči byli lehce pod tlakem." I když mužstvo vyhrálo, posun v tabulce se nekonal, ale to je druhá věc. "Na klucích se podepsal i maraton, který mají za sebou, v deseti dnech jsme odehráli pět utkání, což je dost. To bylo i vidět v dnešním zápase." V první dvacetiminutovce domácí tým hráči Tábora trochu pozlobili, ti se naštěstí sebrali a hlavně se v poslední třetině dostali do čtyřgolového náskoku. V letošní sezoně je ovšem jejich achilova pata v koncovce. Dostat puk za záda golmana, či správně vystřelit.

"Dobrý zápas to byl pro našeho golmana Ševčíka, který si i dík obraně připsal další nulu, ale družstvu jako je Tábor bychom měli dát daleko více gólů, říká trenér. Co se týká Ústí, tak tým udělá všechno proto, aby vyhrál a udržel se v tabulce do osmého místa, ale nemůžeme předbíhat. Vše se uvidí až v pondělí na ledě.

Uvažuje se o prodloužení výměny Bendík - V. Drábek, jedná se o návratu hráčů až na konci ledna.

A co si o zápasu myslí Tomáš Bláha? "Vyhráli jsme, máme tři body. Musíme ještě vyhrát v pondělí v Ústí. Věděli jsme, že Tábor venku hrát umí, takže jsme se snažili. A myslím, že jsme se zlepšovali s přibývajícím časem. Za gól do šatny jsem rád, ale popravdě ani nevím, jak jsem ho do brány protlačil," směje se Tomáš.