HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Chrudim 5:3
Zápasy

Vrchlabí opět na domácím ledě vyhrálo

27.11.2010
Jana Poskerová
Ve vrchlabské aréně nastoupila proti domácí týmu Chrudim a trápila se první dvě třetiny. Již po dvaceti minutách zápasu odcházeli domácí do šatny s třígolovým náskokem a jistě i s dobrým pocitem z odehrané hry. Ve druhé třetině sice Chrudim snížila, ale skóre bylo pro domácí pořád dobré a to 4:1, ve třetí třetině se však obrátil list a fanoušci opět viděli své staré známe Vrchlabí. Domácí překombinovávali, ztráceli puky a nezmohli se na lepší střelu. Chrudim stáhla náskok na jednu branku a drama bylo opět až do posledních minut, kdy power play soupeře využil Hubáček a rozhodl o konečném stavu pro domácí mužstvo.
22.kolo, sobota 27.11.2010, 18:00
Vrchlabí
5:3
Chrudim
Koutský, Ševčík - Pácal, Matějíček, Chaloupka, Poživil, Drábek V., Hanzl, Zukal - Tvrdek, Filip, Rusnák, Kubeš, Hubáček, Beck, Gengel, Bláha, Látal, Bezouška, Zíma, Drábek J., Urban
Růžička, Ament - Drtina, Charousek, Jaroměřský, Kobela, Kolář, Krejnus, Mocek, Toužimský, Vágner, Zdráhal - Blažek, Buchtele, Cetkovský, Fořt, Goiš, Kapec, Kaut, Klejna, Kousal, Král, Kubišta, Martinec, Nosek, Pilař, Radil, Rákos, Semorád, Stoklasa, Sýkor
Třetiny: 3:0, 1:1, 1:2  Branky a nahrávky:7. Hubáček (Zíma, Beck), 8. Matějíček (Tvrdek, Pácal), 15. Beck (Kubeš), 27. Hubáček (Beck, Tvrdek), 59. Hubáček (Beck) - 39. Semorád, 48. Sýkora, 54. Fořt (Král) . Rozhodčí: Kalivoda, Arazimová, Svoboda. Diváci: 1288. Průběh utkání:3:0, 1:1, 1:2 .  

V prvních minutách druhého vzájemného zápasu se obě mužstva jen oťukávaly, i když domácí Vrchlabí se zdálo být přece jen aktivnější. A také jako první zaútočilo na chrudimského Růžičku, domácí Kubeš sice střelu neproměnil, ale poslal Chrudim do oslabení a přesilovku se snažil využít Chaloupka. Jeho ránu však brankář vyrazil a před branou stojícímu Beckovi se nepodařilo trefit prázdnou branku. Svou reputaci si ale napravil o malou chvíli později, kdy spolu s Kubešem přihráli připravenému Radku Hubáčkovi a ten střelou přes brankářovo rameno poslal domácí do vedení. Ve stejném čase šla Chrudim opět do oslabení a to po vyloučení Kauta za hákování. A vrchlabské mužstvo opět dokázalo svou přesilovku využít. Předpisovou dělovku od modré poslal za Růžičkova záda Jiří Matějíček. Ukázalo se, že přesně takový vývoj zápasu Vrchlabí potřebuje. Domácí mužstvo se vrhalo do střeleckých příležitostí a přestalo konečně zbytečně kombinovat. Hra se přesunula před brankáře a hráči se snažili zbytečně nepřihrávat, ale naopak střílet. Zatímco tedy domácí golman Koutský se ve své bráně lehce nudil, Růžička a celá chrudimská obrana měli plné hokejky práce. A vrchlabský tlak přinesl své ovoce. Krkonošští zvýšili na rozdíl tří branek. Patrik Beck se v 15. minutě zapsal do listiny střelců parádní střelou z pravého kruhu, asistoval mu Vladislav Kubeš. Chrudimští hráči byli zdrceni a nedokázali využít ani následnou přesilovou hru. Vrchlabí tedy odcházelo do šatny za velmi příjemného skóre.

A stejně si Chrudim vedla i na počátku druhé třetiny. Domácí obrana ji nepustila do větších šancí a pokud vystřelili na bránu, kotouče Zukala i Kauta lehce zpracoval Koutský. Ve 25. minutě si atakem hráčů na střídačce vykoledoval trest ve hře Tomáš Blažek a zároveň poslal své mužstvo do pětiminutového oslabení. Na led naskočilo trio Hubáček - Tvrdek - Beck a po jejich akci zvýšil rozdíl na 4:0 Hubáček. DD aréna se otřásala v základech. Ve 30. minutě znovu chrudimským zatrnulo, po sérii zákroků se dostal Růžička mimo branku a vrchlabští měli dvě neuvěřitelné šance! Nejprve Hubáček trefil pouze tyč úplně odkryté branky a po něm Chaloupka pro změnu netrefil ani prázdnou branku.Po delší době se také dostali ke slovu hostující hráči.Na druhé straně zahrozil z první Kobela, jeho dělovka skončila v klíně Koutského. V 38. minutě se hostující Semorád hnal na branku, ale byl háková a sudí nařídil trestné střílení.A Jan Semorád trestné střílení proměnil, výborným blafákem vyzrál na Koutského. Hosté dosáhli vstřelené branky v oslabení.

Do třetí třetiny nastoupilo domácí Vrchlabí stále v pozici lídra. Ovšem velmi záhy ukázali svým fanoušků svou starou tvář a začali hrát hokej, který předváděli v minulých zápasech. Nic neříkající střely, překombinované přihrávky, akce za branou hostujícího brankáře. Chrudim vycítila váhavost domácího celku a vrhla se do boje. Ve 48. minutě hosté snížili na rozdíl dvou branek, bude to ještě dramatické. Tomáš Sýkora se po chybě vrchlabských beků na jejich útočné modré dostal k puku a hnal se již podruhé v utkání sám na Koutského, tentokrát zvolil dobré řešení situace. Nasadil domácímu brankáři takzvané "housle". A hostující hráči se začali snažit o tři body. Domácí se sice úspěšně bránili udržovali hru ve středním pásmu, ale po suverénních hráčích z prvních dvou třetin nebyla již ani památka. V 54. minutě nastalo vrchlabskými oblíbené drama. Chrudim opět skórovala. Patrik Fořt, po vyhraném buly svého spoluhráče Krále, vyslal velmi dobrou střelu, která se zastavila až o brankovou síť Koutského svatyně. Chrudim se začala tlačit do útočného pásma, ale domácí tým se úspěšně bránil, v posledních minutách zápasu odvolal trenér Rohlík brankáře Amenta, který v třetí třetině vystřídal zranéného Růžičku, a hosté šli do power play. Početní výhodu však využil v čase 58:33 Radek Hubáček, který si tak po Beckově asistenci připsal hatrik a zároveň rozhodl o konečném výsledku zápasu.

Domácí HC Vrchlabí předvedlo dnes velmi kvalitní hokej, ovšem pouze v prních dvou třetinách. Ve třetí třetině ukázali, jak se i jasný zápas dá velmi rychle ztratit.


Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík, HC Chrudim:Nemůžeme být spokojení s naším výkonem. Byli jsme zbytečně vylučovaní a v přesilovkách jsme také inkasovali. Navíc padaly osobní tresty, z vyloučení Blažka ještě vyvodím závěry, protože bude mimo hru i příští zápas. My si chyby nemůžeme dovolit.

Josef Řeháček, HC Vrchlabí: První dvě třetiny byly přesně tak, jak chceme, aby naše hra vypadala. Ve třetí třetině jsme ukázali, jak dokážeme být nedisciplinovaní a jak je lehké prohrát jasný zápas.