HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Havlíčkův Brod 3:2
Zápasy

Vrchlabí dostalo gól v první minutě, nakonec však zápas otočilo

08.12.2010
Jana Poskerová
Vrchlabská DD aréna ještě ani nestačila dokončit svůj pozdrav domácím hokejistům a Vrchlabí už prohrávalo. V osmnácté vteřině zápasu poslal brodské do vedení Třetina. Domácí mužstvo se chvíli vzpamatovávalo, než se vrátilo zpátky do hry. Nakonec ve vlastním oslabení dokonce poslal Gajovský svůj tým do vedení a o zápasu bylo skoro rozhodnuto. Domácí si svůj náskok udrželi celou druhou třetinu. Teprve v poslední třetině domácí další brankou uklidnil Patrik Beck. Ale jak už bylo řečeno: Hokej se hraje šedesát minut a hostům se podařilo dvoubrankový náskok snížit. K prodloužení už jim ovšem nepomohlo ani power play a vítězství zůstává ve Vrchlabí.
26.kolo, středa 8.12.2010, 18:00
Vrchlabí
3:2
Havlíčkův Brod
Koutský - Matějíček, Pácal, Poživil, Chaloupka, Drábek, Hanzl, Zukal, Čížek - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Hubáček, Beck - Drábek, Gajovský, Látal - Bezouška, Urban, Gengel.
Suchan (Neruda) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Pavlík, Soldán, Jelínek - Meidl, Třetina, Zohorna, Stromko, Knotek, Rytnauer, Sedlák, Zábranský, Švaňhal, Fiedler.
Třetiny: 2:1,0:0,1:1  Branky a nahrávky: 7. Kubeš (Chaloupka), 18. Gajovský (Látal), 44. Beck (Hubáček, Poživil) - 1. Třetina (Zohorna), 54. Švaňhal. Rozhodčí: Smitka - Špringl, Žídek. Využití:2:0. V oslabení:1:0. Diváci: 935. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  

Ťuk, ťuk, plác a bylo to 1:0 pro Havlíčkův Brod, aniž vrchlabští hokejisté stačili zareagovat. Z Třetinovy hokejky ani nevyšla pořádná dělovka, spíš to bylo takové šťouchnutí. Ale i z toho jsou branky a tak se Rebelové mohli radovat. Zato na vrchlabské po tomto inkasovaném gólu padla deka a chvílí jim trvalo, než se vrátili do hry, nepovedla se jim ani první přesilovka. V 7. minutě zápasu, opět v přesilovce se ovšem vzpamatoval Kubeš a společně s Chaloupkou postřelil hostujícího gólmana Brodu Suchana. A konečně se vrchlabští vrátili do hry a začali bojovat o cenné body. Ovšem Brod se nedal zastrašit a bylo jasné, že se na ledě schyluje k boji. Vzápětí se do šance dostal opět Třetiny, jehož střelu Koutský pouze vyrazil před sebe a tím si před vlastní branou spustil obrovský boj o puk, ze kterého ale nakonec vyšel vítězně on sám. Další zákrok předvedl po dělovce Rytnauera, kdy chytil puk bravurně do lapačky. Na druhé straně se o změnu skóre pokoušel Látal a po něm Matějíček, ale obě akce ukončil Suchan vyražením puku. V 16. minutě se po delší odmlce dostal před brankáře domácí Ladislav Gengel, ale místo gólové akce došlo po odpískání k ataku brodského hráče, Gengel putoval do sprchy a jeho tým do pětiminutového oslabení. Co tě nezabije, to tě posílí. Tvrdkova dělovka z mezikruží branku minula, stejně tak v sólovém úniku neoblafl Suchana Gajovský. Ten ovšem za okamžik složil reparát. Po nahrávce Látala dojel až před branku a puk za gólmana doslova protlačil. Gajovský tedy ve vlastním oslabení otočil skóre ve prospěch Vrchlabí.

Začátek druhé třetiny nepřinesl mnoho hokejových zážitků. Obě družstva měla šanci v přesilových hrách, ale ani jedno se nedostalo ke kloudnější střele. Až v sedmadvacáté minutě se do 100% šance dostal domácí Látal, ale k jeho střelecké smůle byla Suchanova lapačka připravena. Stejně tak neměl větší problémy Koutský se střelami Zábranského či Soldána. V průběhu hry se vyskytovala spousta nepřesností, hra byla částo přerušována a chyběl náboj z první třetiny. Ve 36. minutě zahrozili brodští: Přečíslili domácí obranu 3 na 2, celou akci zakončil bekhendovou střelou Kempný, ale branku minul. Do skončení druhé třetiny se již stav nezměnil, jako vítězové tedy znovu odcházeli do šaten domácí.

Po krátké rozehrávce poslal brodský Zohorna k zemi domácího Tvrdka a byl odejit na trestnou lavici. Patrik Beck po rychlé akci s Hubáčkem a Látalem tuto přesilovku využil a zvýšil náskok Vrchlabí o dvě branky. A vzápětí se před Suchanem objevil Gajovský, ale jeho bekhend šel nad bránu. První desetiminutovka poslední třetiny je pod taktovkou hostí, kteří postupně zkoušejí další lsti na Suchana. Až v druhé půli se do akce před Koutského dostává Fiedler a následně s dorážkou Knotek, ale jejich střely nebyly přesné. Překvapit Koutského se povedlo v 53. minutě Švaňhalovi, který brankáře překonal skrytou střelou zpoza kruhu. Po této akci se domácí hráči na nějakou minutu stáhli do svého obranného pásma, ale nakonec se vrátili do útoku, i když Suchana už jen oťukávali, než bychom mluvili o atacích na bránu hostů. V poslední minutě vystřídali Rebelové svého gólmana a do brány se postavil Neruda. Hosté se rozhodli pro power play, ale ani šest hráčů na ledě už dnešní výsledek nedokázalo zvrátit. Vrchlabí tedy vyhrálo a připisuje si další tři body.


Ohlasy trenérů

Petr Novák, HC Rebel Havlíčkův Brod: Zápas jsme začali dobře, ale rychlé góly jsou ošidné. Pokud se nepotvrdí, nepřináší užitek. A my jsme jej nepotvrdili.

Josef Řeháček, HC Vrchlabí : Můžu pouze potvrdit kolegova slova. Zápas jsme nezačali dobře a i když jsme vyhráli, tak první třetina z naší strany nebyla dobrá. Zápas byl vyrovnaný do konce vyrovnaný, navíc soupeř náš náskok brzy dotáhnul.