HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Beroun 3:0
Zápasy

Vrchlabí v play-off

13.02.2011
Jana Poskerová
Medvědi z Berouna se uloží ke spánku. Vrchlabští hokejisté vyhráli sérii zápasů 3:1 a to poté, kdy v nedělním zápase zvítězili stejně jako v sobotu 3:0. Hrdinou všech zápasů je zaslouženě vrchlabský gólman Vladislav Koutský. Nyní se čeká na výsledek série Benátky:Znojmo a pak se uvidí, kdo bude dalším soupeřem pro Vrchlabí. Rozhodne se mezi Ústím a Chomutovem
PK4, neděle 13.2.2011, 18:00
Vrchlabí
3:0
Beroun
Koutský (Ševčík) - Drábek V., Matějíček, Dudáš, Pácal, Zukal, Čížek, Chaloupka, Hanzl - Hubáček, Loskot, Látal O., Rusnák, Beck, Drábek J., Urban, Zíma, Filip, Vrtek, Andres, Bláha.
Furch (Novotný F.) - Jebavý, Zacpálek, Nedvěd, Látal J., Višňák, Hertl, Polák, Jelínek - Pavel, Švagrovský, Karpov, Kupec, Rudovský, Hašek, Doležal, Kafka, Vlček, Pacovský, Novotný J., Tůma.
Třetiny: 1:0; 0:0, 0:2  Branky a nahrávky: 6. Beck (Chaloupka), 47. Loskot (Beck), 55. Čížek (Beck) . Rozhodčí: Smitka,Lučan, Svoboda. Vyloučení: 9:11, Kupec 10 min osobní trest. Využití: 2:0. Diváci: 1596. Průběh utkání: 1:0, 1:0, 3:0.  

Klíčový duel se hrál dnes v DD Elektromont aréně mezi domácím Vrchlabím a hosty z Berouna. Lepší vychozí pozici měli horalé, kteří se díky sobotní výhře 3:0 ujali v sérii vedení 2:1 na zápasy. Hosté hráli o vše, případný neúspěch by je odsoudil ke konci prvoligové sezony. Domácí zase prahli po tom slavit postup před svými fanoušky a nepouštet se do loterie v podobě pátého zápasu.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a odměnou jim byl hned v páté minutě třetiny vedoucí gól. Chaloupka vystřelil od modré, jeho střelu Furch ještě dokázal vyrazit před sebe, tam ale stál dobře postavený Patrik Beck, který pohotovou dorážkou otevřel skóre. Poté se hosté vzpamatovali a na branku Koutského se valil jeden nebezpečný útok za druhým. Domácí gólman ale dokázal, místy až neuvěřitelně, všechny šance hostů vychytat a tak se mužstva do kabin rozcházela za stavu 1:0 pro Vrchlabí.

Druhá třetina začala opatrně a bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce zbytečně inkasovat. První velkou šanci si ale vypracovali domácí. Bláha zpoza branky přihrával na Drábka, který z první tvrdě vypálil, ale jeho šanci bravurně zlikvidoval Furch. Ani Beroun nezahálel. Ve 27. minutě Kafkova střela od modré jen o pár milimetrů minula tyč domácí branky. O dvě minuty později při samostatném úniku domácích byl zahákován Urban a bylo nařízeno trestné střílení. Urban ale neproměnil a tak se skóre nezměnilo. Do konce třetiny se stav už nezměnil a tak byl zápas stále otevřený při skóre 1:0 pro horaly. Přesto že se ani jednomu celku v druhé třetině nepodařilo prosadit, byl k vidění velmi pěkný hokej a poslední třetina tak slibovala zajímavou podívanou.

Závěrečné dějství začalo řadou šancí na obou stranách. Zejména hosté nezvládali vypjatou situaci, z čehož pramenila řada vyloučení. V čase 46:58 se přece jenom dokázalo Vrchlabí zabodovat. V přesilovce 5 na 4 se Marek Loskot z levého kruhu dokázal přes Furcha prosadit a přiblížit domácí postupu. Medvědi se ale nehodlali vzdát lacino. V 53. minutě dokonce za zády Koutského zazvonila tyč. Definitivní rozhodnutí však v čase 54:36 přidal Václav Čížek, když nenápadnou střelou překvapil Furcha a prakticky tak rozhodl o postupu Vrchlabí. Utkání se poté dohrávalo více méně z povinnosti a tak se ani jeden z týmů do přehnané aktivity nehnal. Vrchlabí zvítězilo 3:0 a postupuje do čtvrtfinále play-off.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička, HC Berounští Medvědi:Shrnul bych to jednou větou: Pokud ze čtyř zápasů skórujeme pouze v jednom, pak nemůžeme vyhrát. Je to střelecká nemohoucnost. Poslední utkání jsme odehráli se ctí. Jsme zklamaní z neproměněných akcích a z nevyužitých přesilovek. Zlomový pro nás byl druhý gól Vrchlabí.

Josef Řeháček, HC Vrchlabí: Můžu jen dát za pravdu kolegovi. Tři čistá konta svědčí o naší obraně a brankáři. Přesilovky jsme měli slabší. Rozhodla zodpovědná hra celého mužstva. Domnívám se, že jsme v každém zápase byli malinko lepší. Povedlo se nám vždy dát důležitý první gól, zodpovědnost. Zápasy nebyly jednoduché, stačilo, kdyby dnes soupeř vytěžil z tlaku branku na 1:1. Jak už jsem řekl, kluci hráli zodpovědně.

Související články