HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - HC Litoměřice 3:4p
Zápasy

Vrchlabí podlelo v prodloužení Litoměřicím, v předkole ho tak čeká Beroun

07.02.2011
Patrik Huber
Vrchlabí začalo výborně a po dvou minutách hry vedlo 2:0, avšak po stejném časovém úseku přišlo snížení. Zhruba v polovině zápasu se hosté dočkali vyrovnání a na začátku třetí části dokonali obrat. A to znamenalo jediné. Pokud by Litoměřičtí svůj náskok ubránili, při výhře Třebíče nad Táborem, by Vrchlabí čekal rival z Hradce Králové. Jenomže 14 vteřin před koncem rozhodl Kousal povedenou střelou pod vyrážečku o tom, že Krkonošští se utkají s Berounem. V prodloužení, kdy už domácím o nic nešlo, nakonec dovedl zápas do vítězného konce Stadion díky brance Stříteského.
44.kolo, pondělí 7.2.2011, 18:00
Vrchlabí
3:4p
HC Litoměřice
Ševčík - Poskočil, Čížek, Zukal, Drábek V., Hanzl, Matějíček, Andres - Loskot, Hubáček, Bláha - Látal, Filip, Zadina - Rusnák, Kousal, Radil - Drábek J., Zíma, Urban
Volke - Kříž, Kousalík, Martinka, Stříteský, Evan, Malý, Kolbaba - Heinisch, Šinágl, Mrňa - Hašek, Horčička, Slížek - Tvrzník, Gerhát, Bojer - Novák, Hlusička, Šrámek
Třetiny: 2:1, 0:1, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky: 1. Loskot, 2. Radil (Kousal), 60. Kousal (Filip) - 4. Hašek (Horčička, Slížek), 26. Kříž, 45. Mrňa (Kříž), 62. Stříteský (Gerhát). Rozhodčí: Úlehla - Padevět, Čížek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1230.  

V úvodu zápasu útoky obou mužstev doslova řádily, naopak členové obou obran byli ještě v kabinách. Využil toho jako první Vrchlabský Marek Loskot, pro kterého to ale byla první a poslední akce v zápase, protože o několik minut později byl nastřelen do nohy a odstoupil. Ve 42. sekundě projel mezi obránci Litoměřic a bekhendovým blafákem překonal Volkeho. V čase 1:58 to bylo už 2:0, když našel Radil mezeru mezi betony a zdálo se, že půjde o jasný zápas. O opak se začali záhy snažit Litoměřičtí a jejich zlepšení odstartoval v přesilovce ve 4. minutě Jaroslav Hašek po pasu zpoza branky. Akce se v následujících minutách přesouvaly od jedné branky ke druhé a o něco více šancí měli hosté. Ševčík ale držel pro Vrchlabí vedení, i když kolikrát to byla zásluha spíše střelecké nemohoucnosti, jako například Horčička, který před ležícím Ševčíkem nedokázal zvednout puk. Do kabin se oba týmy rozešly za stavu 2:1.

Druhá část nabídla snad ještě útočnější hokej než první dějství, k vidění byl ale pouze jediný gól. Navíc přišel z naprosto nečekané situace. Ondřej Kříž ve 26. minutě napřáhl ve středním pásmu a k údivu všech, hlavně brankáře Ševčíka, jeho rána zapadla přesně k levé tyči. Domácí odpovídali na šance hostů jen občasnými akcemi, které pochytal Martin Volke. Jedna z vážnějších byla snad jen střela Hubáčka z mezikruží. Na druhé straně byli Litoměřičtí nebezpečnější. Několikrát už byl brankář Vrchlabí překonán, ale vždy za něj zaskočil na brankové čáře zaskočil jeho spoluhráč nebo hosté nedokázali přesně zamířit. Po druhé siréně tak na časomíře svítil nerozhodný stav 2:2.

Třetí třetina byla jako na houpačce. Aktivnější byli Litoměřčití, kteří stále doufali v účast v předkole, zvlášť, když situace v souběžně hraných zápasech pro ně vypadala dobře. Krok k předkolu udělali ve 45. minutě. Pavel Mrňa si najel na dlouhou přihrávku až na útočnou modrou a střelou do horních pater tabulky vymetl pavučiny ve vrchlabské brance. Ve zbylých minutách se střídaly klidné pasáže, s drtivým tlakem obou mužstev. Branky ale nepřicházely a situace vypadala příznivě pro Stadion. Domácí už se také těšili na možnou sérii s Hradcem, ale vše bylo jinak v 60. minutě. Puk se zpoza branky dostal k nepokrytému Robertu Kousalovi, který pod vyrážečkou Martina Volkeho vyrovnal a poslal zápas do prodloužení. V něm se podařilo Stadionu, který už věděl, že už nepostoupí do předkola a ani nespadne do baráže, rozhodnout velice rychle. V čase 61:09 rozvlnil naposledy síť ve vrchlabské brance Matěj Stříteský a připsal na konto svého týmu bod za výhru v prodloužení. Vrchlabší tak tedy i po jednobodovém zisku postoupili do předkola, na druhé straně Litoměřicím právě skončila sezóna po poslední výhře 3:4 v prodloužení.


Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník, Stadion Litoměřice: Kdyby nám někdo před zápsem řekl, že budeme mít dva body, nadchlo by nás to. Teď jsem zklamaní, protože nás dělilo šestnáct vteřin od play-off. Spokojení jsme i s průběhem zápasu, i když jsme nenastoupili úplně nejlépe. Bohužel jsme celkem lacino inkasovali na 3:3 a to nás mrzí i vůči fanouškům, že jsme poslední zápas nevyhráli.

Radek Svoboda, HC Vrchlabí: U nás je to obráceně. My jsme dobře začali a pak jsem se ztratili. Naštěstí jsme srovnali a máme bod. Teď už pro nás základní část skončila a začínáme play-off a čeká na nás Beroun.