HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - HK Mountfield HK 4:6
Zápasy

V derby zvítězil Hradec

15.12.2010
Jana Poskerová
Další tři body si z vrchlabské DD Elektromont arény odváži tým Hradce Králové. Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané, i když domácí Vrchlabí častěji než Hradec muselo dotahovat. Každopádně oba celky předvedly velmi pohledný hokej. Vrchlabské borce stále trápí zakončení, na hradeckého Luňáka doráželi, ale ten byl přece jen úspěšnější než vrchlabští střelci. Ty nezachránilo ani power-play. Vrchlabákům zbývají ještě dva zápasy, které definitivně rozhodnou o umístění v tabulce.
28.kolo, středa 15.12.2010, 18:00
Vrchlabí
4:6
HK Mountfield HK
Koutský - Matějíček, Pácal, Poživil, Chaloupka, Drábek V., Hanzl, Zukal, Čížek - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Hubáček, Beck - Zíma, Bláha, Látal - Bezouška, Drábek J., Urban.
Luňák (Pavelka) - Klement, Chmelíř, Popela, Vágner, Čáp, Višňák - Macháň, Červený, Jindřich, Roubík, Kadlec, Budinský, Koudelka, Volráb, Hruška J., Moskal, Hruška O., Berger, Čermák, Kubica.
Třetiny: 2:2, 1:2, 1:2  Branky a nahrávky:17. Klement (Kadlec), 19. Čermák (Kubica, Berger),20. Látal (Kubeš), 20. Látal (Čížek),28. Chmelíř (Klement), 34. Beck (Hubáček, Chaloupka),39. Vágner (Koudelka), 42. Višňák, 44. Hubáček (Chaloupka, Beck),59. Kubica (Roubík) . Rozhodčí: Florian - Špringl - Padevět. Vyloučení:6:6 . Využití:3:2 . Diváci: 1430. Průběh utkání:2:2,3:4,4:6 .  

První minuty zápasu měli pod kontrolou domácí, kteří se s postupem času stále více snažili o úvodní branku. Obrovskou šanci nevyužil v první minutě Hubáček. V páté minutě se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho a na druhé straně se do brejku dostal Filip, který svým blafákem na Luňáka nevyzrál.

Obraz hry se pomalu změnil a začal se hrát vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Dorážkou do odkryté branky mohl domácí poslat do vedení Tvrdek. Jako první otevřel skóre derby Martin Klement, který střelou od modré poslal Hradec do vedení.

Úvodní gól zapůsobil na hosty pozitivně, což dokázala i jejich druhá branka - po chybné rozehrávce se před brankou prosadil Miloslav Čermák, a tak vedl Hradec necelé dvě minuty před koncem úvodní části 2:1.

Do kabin si tak Hradečtí mohli odnést celkem pohodlný náskok. Jenže Vrchlabí ukázalo téměř nemožné. V čase 19:15 snížil z dorážky Ondřej Látal. A aby toho nebylo málo, tak ještě 8 sekund před sirénou stejný hráč skóroval znovu a vyrovnal.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se Hradec pokusil o návrat do vedení. Jenže Ondřej Hruška střelou z kruhu rozezněl pouze tyčku. První vyloučení v zápase přišlo na straně domácích, ale změnu skóre nepřineslo. Vrchlabí se ale nechalo vyloučit i podruhé a Hradec už byl tentokrát neomylný - Lukáš Chmelíř vyslal střelu nad beton Koutského, který přes chumel hráčů kotouč neviděl a inkasoval.

Následovala chyba domácí obrany a neúspěšně zakončený únik Koudelky. V půli třetiny neměl k vyrovnání daleko Pácal, jehož dělovku z mezikruží vytěsnil Luňák na poslední chvíli ramenem. Po faulu hostů přišlo přesilovkové vyrovnání – Chaloupkovu střelu od modré dorazil před brankou Patrik Beck.

Vrchlabí ožilo, ale vedení se v závěru opět ujali Hradečtí, když Koudelkovu střelu protečoval do branky Martin Vágner. I díky přesilové hře pokračoval Hradec v obrovském tlaku. Série střel na Koutského branku však skončila bez úspěchu.

Do dvoubrankového vedení se Hradec dostal při přesilovce v úvodu třetiny díky přesně umístěné střele Bohdana Višňáka. Vrchlabí se nedalo a brzy snížilo - Radek Hubáček tečoval střelu Chaloupky a Luňák byl bez šance.

Domácí s blížícím se koncem zápasu přitlačili, hrnuli se na branku, měli spoustu gólových příležitostí. Zahráli si i přesilovku pět na tři, ale na vyrovnání se přesto nezmohli. Hradec si v závěru díky Zdeňka Kubici ještě pojistil výhru gólem do prázdné branky, a tři body z derby tak míří po přestřelce do Hradce Králové.


Ohlasy trenérů

Jiří Mička, trenér Hradce Králové: Před dnešním zápasem jsme neměli co ztratit, proto se nám nastupovalo dobře. Horší situace však byla v řadách obránců, kam jsme přidali dva nové hráče. Zápas se pro nás vyvíjel dobře, ale Vrchlabí potrestalo naše individuální chyby. Pak zápas pokračoval naším gólem, vyrovnáním a tak dokola. Zápas jsme dohrávali na čtyři beky a devět útočníků, Koudelku a Kadlece jsme postavili do obrany. V power play už jsme jen potvrdili naše vedení.

Josef Řeháček, trenér Vrchlabí: Měli jsme jednoznačný cíl a tím bylo vítězství. Pro výsledek jsme udělali maximum. Na začátku utkání jsme dostali soupeře pod tlak, ale ovšem naše koncovka zase zklamala. Už několik zápasů nás provází smůla, že musíme dotahovat. Zápas byl vyrovnaný, v tempu. Ale věčné dotahování nám na psychice nepřidalo. Stejně tak naše disciplína... Zkusili jsme power play, ale to nám nevyšlo. Herně jsme dnes předvedli kvalitní utkání, bohužel pro nás bez bodů.