HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Beroun 2:3p
Zápasy

Vrchlabí jen dotahovalo a nakonec prohrálo kuriózním vlastencem

23.10.2010
Radek Vokál
Vrchlabským se nepodařilo navázat na předchozí domácí výhru s Třebíčí, když celý zápas tahali za kratší konec provazu. Na úvodní gól Berouna odpověděl ve 36. minutě šťastným gólem Rusnák, který zpoza branky nachytal Furcha. Radost z gólu ale trvala jen půl minuty a Beroun opět vedl. Vyrovnání zařídil ve 48. minutě Pácal, když dělovkou od modré trefil růžek Furchovy klece. Zápas dospěl do prodloužení, které skončilo nevídaným gólem. Rozhodčí signalizovali po přestupku hostí výhodu domácích, Koutský odjel na střídačku, domácí pokračovali v tlaku, ale nakonec si kvůli nezpracované přihrávce dali přes celé hřiště vlastní gól. Vrchlabí tak utrpělo čtvrtou porážku z posledních pěti utkání a nyní ho čekají dva zápasy venku, v Hradci a Táboře.
12.kolo, sobota 23.10.2010, 18:00
Vrchlabí
2:3p
Beroun
Koutský - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Poživil, Mocek, Hanzl, Čížek - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Bláha, Látal - Urban, Hubáček, Beck - Bezouška, Zíma, Drábek. Trenér: Řeháček.
Furch - Nedvěd, Husák, Jelínek, Růžička, Jebavý, Látal, Malý, Hertl - Vlček, Švagrovský, Kupec - Pavel, Novotný, Besser - Pacovský, Hašek, Rudovský - Hafenrichter, Žalčík, Tůma. Trenér: Žemlička.
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:0 - 0:1  Branky: 36. Rusnák, 48. Pácal - 13. Tůma, 37. Rudovský, 64. vlastní. Rozhodčí: Vampola - Reich, Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1280.  

Domácí tým nastoupil na ledovou plochu a do brány Vrchlabí se postavil Koutský. V dnešním zápase měřil své gólmanské dovednosti s Furchem. Do první třetiny nastoupili lépe hostující berounští Medvědi, ale do žádné větší akce se během prvních deseti minut neprosadil ani jeden tým. Hra se přesouvala ze třetiny do třetiny, padlo několik velmi nepřesných střel na bránu. Domácí se nedostávali prakticky do žadné větší šance. Na první zásah si Furch počkal do páté minuty, kdy puk jednoduše odkopl z dosahu své brány. V dalších minutách zápasu se před brankáře dostali Hubáček a Zíma. Po Zímově střele se hra okamžitě vrátila před domácího brankáře, ale byla z toho pouze strkanice mezi domácí obranou a útočníky hostujícího celku. Hra pokračovala rychlým tempem, bez větších gólových šancí. Až ve dvanácté minutě se dostal do samostatného nájezdu Hafenrichter, který přihrál Tůmovi a bylo z toho vedení pro berounské. Ve třinácté minutě měli berounští možnost využít přesilovku, za zdržování hry byl potrestán domácí brankář Koutský. Berounští se snažili, ale k větší akci se zmohli až těsně před koncem přesilovky. Puk přeskočil ležícího Koutského, ale tomu se nějakým zázrakem podařilo puk vyrazit. V šestnácté minutě to zkoušel od modré Mocek, jeho střela skončila v rukavici berounského gólmana. Berounští se po této akci opět tlačili do obranného pásma domácích, ale až do konce první třetiny se už k další akci nedostali.

Do druhé třetiny se domácí vrhli po hlavě, hned v první minutě se dostal do šance Rusnák, ale brankář střelu vyrazil. Vzápětí se snažili o akci Beck s Urbanem, ale neprošli přes připravenou berounskou obranu. V šesté minutě byl za hru vysokou holí vyloučen Kubeš, ve vlastním oslabení se před brankou hostí objevil Filip a obráncům i s gólmanem zamotal nohy. Oproti domácím hrál Beroun daleko přesněji a lépe zakládal hru. Ve druhé polovině třetiny se vrchlabští vzpamatovali a jejich hra začala být konceptnější. Přesto však nedokázali využít ani přesilovku, vždy ztroskotali na perfektně soustředěném Furchovi, kterého postupně zasypali střelami. Až v patnácté minutě po přihrávce Filipa srovnává stav střelou zpoza brány Štefan Rusnák. Vrchlabskou euforii ovšem během půl minuty potrestal Rudovský. Do konce třetiny už jenom líznul tyčku Bláha.

Třetí třetina a na vrchlabském týmu bylo vidět, že jim trenérská dvojice Řeháček - Svoboda řádně promluvila do duše. Na Furcha se snesla střelecká smšť Bláhy a Kubeše, berounský gólman měl plné rukavice práce, nevěděl, kam dřív, ale štěstí stálo při něm. Zvlášť poté, co Hubáček netrefil odkrytou branku. Vrchlabí dostalo Medvědy pod tlak. A svou přesilu dokázalo využít: Tomáš Pácal se napřáhl od mantinelu a byla z toho parádní střela, která zabila všechny pavouky v berounské bráně. Stav byl vyrovnán a vrchlabští se dostali do varu. Berounským povolili nervy a ledová plocha se občas mění v boxérský ring. Ke střelám se opět postavili Mocek a Poživil, ale berounský brankář byl připraven. Vrchlabští sice tlačili, ale nedokázali se prosadit v koncovce. Nevycházeli jim ani přesilovky, na konci jedné z nich se snažil Filip a i když se s Furchem oba váleli v brankovišti, nedokázali jeho spoluhráči přehodit přes ležícího brankáře puk. Stejně tak skončil v lapačce samostatný Bláhův nájezd. Až v čase 13:41 se po delší době dostal k zásahu také domácí Koutský. V šestnácté minutě se urhl Rusnák, ale hostující brankář se mu odvážně vrhl pod nohy a jeho akci zkazil. Až do konce třetiny už ani jeden tým neskóroval a ve Vrchlabí se prodlužovalo.

V prodloužení se domácí dostali do přesilovky, berounští se v oslabení dopustili dalšího faulu a vrchlabský gólman odjel na střídačku. Prázdná brána se vrchlabským stala osudnou. Po akci před Furchem Tvrdek přihrával na modrou čáru, Kubeš však přihrávku nezpracoval a tak se puk ocitl v prázdné domácí svatyni.


Ohlasy trenérů

Jiří Doležal, asistent trenéra: Dnes jsme ti šťastnější, přestože jsme vítězný gól nedali, odvážíme si vítězství. V první třetině jsme byli lepší, ale ve zbývajících třetinách jsme se stali horším týmem. Zlomový pro nás byl asi okamžik před Pácalovým gólem, kdy jsme měli možnost zvýšit na 3:1. Vyzdvihl bych výkon brankáře, ale i obětavost celého týmu.

Josef Řeháček, trenér: První třetinu ovládl soupeř, my jsme byli nervózní, nedokázali jsme se dostat do pásma. Nešla nám střelba, ani zjednodušení hry. Od druhé třetiny jsme se zlepšovali, ale pořád to nebylo ono. Jako příklad bych uvedl Rusnákův gól a vzápětí zbytečná branka Berouna. Důraz máme, ale koncovka nám nejde. Výborně zakročil Pácal, jeho střela byla ukázkou toho, co chceme po našich hráčích. Bohužel, prodloužení. Co na to říct, i to se v hokeji stává. Pochválil bych nasazení v třetí třetině a Pácalovu střelu, jinak není za co chválit.