HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabští hokejisté zamíří v sobotu do Tábora
Preview k zápasu

Vrchlabští hokejisté zamíří v sobotu do Tábora

29.10.2010
Tomáš Němec

Naše hokejisty čeká nelehký úkol, přivést body z Tábora. Jihočeši se sice krčí až na třinácté příčce, ovšem výhra za tři body by je mohla posunout na desáté místo, kde figurují právě naši hokejisté. Jak dopadne duel o desáté místo? Odpověď na tuto otázku se dozvíme v sobotu. Úvodní buly je naplánováno na 18. hodinu.

HC Tábor

Hokejový klub Tábor můžeme sledovat v první lize od sezony 2008/09, kdy jejich hráči uspěli v kvalifikačních soubojích. První sezona Kohoutů v první lize nebyla nikterak růžová a jejich tým se dlouhou dobu nemohl odrazit od samotného dna tabulky. Poté přišly lepší časy a dokonce základní části se táborští hráči prokousali na devátou příčku. V předkole play-off se Kohouti střetnul s Kadaní. Tyto duely by se daly lehce přirovnat k tenisovému zápasu, kdy si hráči drží vlastní podání. Série začala na ledě Kadaně. Po dvou zápasech vedli Severočeši 2:0. Také Táborští svůj led uhájili a rozhodnout musel pátý duel v Kadani, kde si domácí postup do dalších bojů pohlídali a vyhráli 5:2. Po špatném úvodu sezony mohli být fanoušci Kohoutů spokojeni, ale objevily se další problémy a to finanční. Dlouhou dobu nebylo jisté, zda tým z jihu Čech do dalších prvoligových bojů zasáhne. Nakonec se jim však podařilo sehnat finanční prostředky a do další sezony táborští hokejisté nastoupili.

A jak se aktuálně Jihočechům daří? Táboru momentálně patří třináctá příčka, ale jak již jednou zaznělo, pokud by proti našim hokejistům vyhráli, mohli by se posunout až na místo desáté (zaváhat by ovšem musely týmy Kadaň a Třebíč). Při pohledu na počet vstřelených a inkasovaných branek zjistíme, že mají téměř totožnou statistiku, jako Vrchlabí. Táborští hráči si mohli zakřičet gól celkem osmadvacetkrát. O jedenkrát méně, než naši hokejisté. Defenzíva Kohoutů patří k průměrným, celkem inkasovali třicet devět gólů, stejné číslo je i v kolonce obdržených branek v našem týmu.

V celku Tábora můžeme vidět spoustu zkušených hráčů a zvučných jmen. Kanadské bodování v táborském mužstvu vede Martin Štrba, který nastoupil v letošní sezoně do všech zápasů a zaznamenal tři branky a na šest přihrál. Druhým v pořadí je Milan Kostourek, ten zasáhnul do deseti utkání a připsal si dva góly a sedm asistencí. Dalším v pořadí je Ivan Padělek (4+3), tento hráč dřívějších letech hájil barvy Komety Brna, Třince či Vítkovic. V dobré formě je také Zdeněk Šperger, který byl v uplynulém ročníku nejproduktivnějším hráčem mužstva. Nyní má na svém kontě sedm kanadských bodů (2+5).

Kohoutí svatyni hájí dvojice gólmanů. Jedničkou je Jakub Čech, který nastoupil do deseti duelů. Jeho průměr branky činí na jeden zápas číslo 2,8 a úspěšnost zákroků drží nad hranicí 92%. Dominik Halmoši zatím zasáhnul do čtyřech utkání. Jeho průměr branek na zápas je 3.46 a úspěšnost zákroků se pohybuje kolem 90% hranice.

Oba celky v minulém kole

HC Vrchlabí se v Hradci Králové (kde prohrálo 5:2) představilo v této sestavě: Valent - Čížek, Poskočil, Bendík, Chaloupka, Poživil, Mocek, Matějíček, Pácal - Bláha, Filip, Kubeš - Zíma, Urban, Tvrdek - Drábek, Beck, Bezouška - Rusnák, Látal, Hubáček.

HC Tábor v minulém kole, kohoutím derby na svém ledě přivítal Olomouc (Tábor byhrál 4:2) a nastoupil v této sestavě: Čech – Černý, Horáček, Havran, Petráček, Kanov, Lukáč, Kudrna, Langhammer – Krätzer, Štrba, Kocar – Ježek, Török, Mrkvička – Šperger, Padělek, Heřman – Andres, Kostoruek, Nedorost.

Ostatní zápasy čtrnáctého kola:

Ústí nad Labem - Hradec Králové 17:00

Benátky nad Jizerou - Kadaň 17:00

Olomouc – Chrudim 17:00

Chomutov - Beroun 17:30

Znojmo - Havlíčkův Brod 17:30

Jihlava - Třebíč 17:30

Písek - Litoměřice 17:30