HC Stadion Vrchlabí – Ve středu derby! Vrchlabí míří do Hradce Králové
Preview k zápasu

Ve středu derby! Vrchlabí míří do Hradce Králové

26.10.2010
Tomáš Božek

Po nešťastné domácí prohře s Berounem čeká vrchlabské hokejisty velmi obtížný úkol. Ve středu zavítají na stadion jednoho z největších rivalů - do Hradce Králové. Vrchlabští hokejisté přivezli body z venkovního kluziště naposledy na začátku měsíce ze střetnutí s Chrudimí. Podaří se jim ve středu bodovat v Hradci Králové?

Dosavadní průběh

Hradci se zatím celkem daří, doma ještě ani jednou neprohrál a ztratil jen jediný bod v zápase s Jihlavou. Venku už je to trochu horší, ze sedmi zápasů byl Hradec úspěšný jen dvakrát, a to ve Znojmě a právě minulou sobotu v Táboře. Hodně důležitou zprávou je návrat jednoho z klíčových hráčů Martina Koudelky, který hned v prvním utkání zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Vrchlabští hokejisté z posledních pěti duelů získali jen čtyři body a to v domácích střetnutích s Třebíčí a Berounem. Třebíč porazili 2:0 a v utkání dvanáctého kola podlehli Berounu 2:3 v prodloužení po nešťastné vlastní brance.

Vzájemné zápasy

V předchozí sezóně se oba týmy utkaly dvakrát a v obou případech byli úspěšnější Hradečtí. Ve Vrchlabí vyhrál Hradec 4:1 a doma zvítězili hradečtí hokejisté 5:4 po prodloužení. Letos se oba celky již jednou potkaly a sice v přípravném období. Utkání na hradecké půdě skončilo nerozhodně 2:2.

Hráči v poli

Hradecký tým táhne především první lajna vedená kapitánem Jaroslavem Roubíkem, který si ve dvanácti zápasech připsal 16 bodů za 11 gólů a 5 asistencí. Produktivní jsou také jeho kolegové na křídlech Jan Hruška (4+9) a Jiří Kadlec (2+10).

Ve vrchlabském týmu se zatím nejvíce daří Kamilu Tvrdkovi, který dal 6 gólů a 7 jich připravil pro své spoluhráče. Druhý nejproduktivnější hráč je Martin Filip (2+7), který před dvěma lety právě působil v Hradci Králové.

Velký souboj se očekává v obou brankách, kde se proti sobě postaví dva bývalí spoluhráči. V hradeckém brankovišti je stejně jako minulou sezónu jedničkou Filip Luňák, který má zatím úspěšnost 90,82 %. Jeho soupeřem v brankovišti bude Vladislav Koutský, jeho úspěšnost je 92,99 %.

Souboj Hradce Králové a Vrchlabí začíná ve středu v 18.00 na hradeckém ČEZ Stadionu a na zápas se chystá i mnoho fanoušků Vrchlabí. Vzhledem k tomu, že jde o derby, čeká se vysoká návštěva a skvělá atmosféra. Pro ty, co na stadionu nebudou, bude jako vždy připraven textový on-line přenos.