HC Stadion Vrchlabí – Krakonošové v Kotlině
Preview k zápasu

Krakonošové v Kotlině

19.10.2010
Jan Hanuš

První hokejová liga jede na plné obrátky a ve středu zajíždí Řeháčkova a Svobodova družina do havlíčkobrodské Kotliny kde se utkají s Rebely. Horalé v sobotu porazili Třebíč a Havlíčkův Brod naopak padnul v Hradci Králové. Utkání začíná ve středu v 17:30

Letošní forma Rebelů

Souboj dvou týmů se stejným bodovým ziskem uvidí ve středu havlíčkobrodská Kotlina. I když mají oba týmy 16 bodů jsou Rebelové o dvě příčky výše a zaujímají šesté místo.

Druhou prohru mají na svém kontě svěřenci trenéra Nováka a přivezli si ji v sobotu z Hradce Králové, tu první prohru Rebelů mají na svědomí Litoměřice které v pátém kole přehrály Havlíčkův Brod 4:3.

Letošní nejvyšší výhru mají Rebelové ze zápasu čtvrtého kola kdy doma jasně porazili Chrudim 7:4. Naopak nejvyšší prohra 5:3 je již výše zmiňovaný zápas s Hradcem Králové, ve kterém si hradecký kapitán Jaroslav Roubík dvěma zásahy do černého a jednou asistencí upevnil vedení v produktivitě celé první ligy.

Jak to bylo vloni

V loňské sezóně jsme sehráli s havlíčkobrodskými Rebely čtyři utkání a v celkovém součtu s pozitivní bilancí. První zápas vyhrálo v Kotlině Vrchlabí s přehledem 0:4, odveta pod Krkonošemi už tak jasná nebyla a vrchlabští slavili výhru 3:2 až po samostatných nájezdech.

Jedinou výhru z loňských vzájemných střetnutí mají Rebelové z utkání 32. kola kdy v Havlíčkově Brodě vyhráli 4:3. Čtvrté utkání skončilo fotbalovým výsledkem 1:0 pro výběr trenéra Řeháčka.

Několik změn v kádru

Po loňské sezóně opustil klub lodivod Radoslav Svoboda který se objevil právě pod Krkonošemi, obránce Jakub Šulc odešel do Českých Budějovic, brankář Tomáš Linhart hostuje v Kutné Hoře společně s útočníkem Adamem Vylíčilem. Obránce Michael Vyhlídal pověsil brusle na hřebík a ukončil kariéru.

Naopak na hostování přišlo do Kotliny trio pražských Slávistů, obránce Jan Soldán a útočníci Martin Ondráček a Jakub Stromko. Z brněnské Komety spatříme u rebelů Michala Kempného, Přemysla Sedláka, výčet posil uzavírá vítkovický forward Michal Hlinka.

Zimní stadion Kotlina Havlíčkův Brod
20.10. 17:30
HC Rebel Havlíčkův Brod 11. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. 16 b. Umístění 8. 16 b.
3 – 2 – 3 – 2 Celková bilance 5 – 0 – 1 – 4
Miroslav Třetina 5 g.+ 7 as. Nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek 6 g.+ 5 as.
Miroslav Třetina
Václav Meindl
oba 5 g.
Nejlepší střelec Kamil Tvrdek 6 g.
Marian Morava
Vojtěch Němec
oba 8 as.
Nejvíce asistencí Kamil Tvrdek 5 as.
Petr Šenkeřík +9 Nejlepší hráč v +/- Kamil Tvrdek
Martin Filip
Václav Čížek
Michal Bezouška
Nikola Gajovský
Jan Hanzl
Jan Bendík
všichni +1
Jan Soldán -4 Nejhorší hráč v +/- Tomáš Bláha
Lukáš Poskočil
oba -5
Petr Vošmik 29 min. Nejtrestanější hráč Jan Bendík 20 min.
Jaroslav Suchan 2,92 Brankový průměr na zápas Vladislav Koutský 2,48
Petr Ševčík 2,00
Jaroslav Suchan 91,76 % Úspěšnost gólmanů Vladislav Koutský 92,98 %
Petr Ševčík 94,59 %
Jaroslav Suchan 0 Čistá konta Vladislav Koutský 0
Petr Ševčík 1

Pár kol Rebelů

6. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň 3:2
7. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:4 pp
8. kolo HC Tábor - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3 sn
9. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi 4:1
10. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod 5:3

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Koutský) - Poživil, Pácal, Čížek, Mocek, Bendík, Chaloupka, Matějíček, Poskočil - Tvrdek, Filip, Rusnák - Zíma, Bakrlík, Bezouška - Kubeš, Hubáček, Látal - Urban, Bláha, Drábek

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Soldán - Meidl, Třetina, Němec - Fiedler, Knotek, Ondráček M. - Švaňhal, Zábranský, Ondráček J. - Stromko

Rozhodčí

V havlíčkobrodské Kotlině bude řídit zápas pan Jaroslav Kubeš z Kolína, na čarách bude z pan Radek Špringl taktéž z Kolína a pan Aleš Hejl z Liberce.