HC Stadion Vrchlabí – Brankáři hodnotí páteční zápas
Rozhovory

Brankáři hodnotí páteční zápas

12.09.2010
Jana Poskerová

Martin Růžička a Vladislav Koutský se proti sobě postavili do brány v pátečním utkání extraligových Pardubic a prvoligového Vrchlabí. V zápase měl daleko více práce pardubický Růžička, kterého domácí hráči ostřelovali ze všech stran. Z boje ale vyšel vítězně právě on.

Co říkáte odehranému zápasu?
Pro diváky jsme dnes určitě předvedli atraktivní zápas. Padalo hodně gólů a situace na ledě se jim musela líbit. Vrchlabí mělo dost střel...

Ale vy jste je nepustil.
To není pravda, pustil jsem tři góly. Vlastně jsem jim dal šanci. My jsme sem přijeli s úplně jiným týmem, než který normálně hraje. Kluci na sebe vůbec nejsou zvyklí, což bylo vidět i na hře, občasné chyby.

S jakou vizí jste jeli hrát proti prvoligovému celku,
Nic jsme nechtěli podcenit. Přivezli jsme tým, kde jsou kluci, kteří bojují o místo v sestavě. Takže ti se chtěli ukázat. Přijeli jsme vyhrát.

Vladislav Koutský v krátkém zhodnocení zkritizoval svůj vlastní výkon, celek Vrchlabí a zápas vůbec však chválil: "Počítal jsem s tím, že nás Pardubice budou přehrávat, ale bylo to přesně naopak. Eaton nehrál nic, ale zase dával góly. S takovou situací jsem vůbec nepočítal. Naše hra byla dobrá, měli jsme šance, dobří jsme byli i v přesilovkách. Jenže koncovka..."

S jakými instrukcemi jste šli do zápasu?
Jak už jsem říkal, mysleli jsme, že nás soupeř bude přehrávat. Na každý náš gól okamžitě odpověděli. A ani já jsem nezachytal úplně nejlíp.