HC Stadion Vrchlabí – Generálka na sezónu a perníkáři opět v Krakonošově
Preview k zápasu

Generálka na sezónu a perníkáři opět v Krakonošově

08.09.2010
Jana Poskerová, Jan Hanuš

Extraligové Pardubice mají za sebou devět přípravných zápasů, pětkrát překonali soupeře, čtyřikrát si odnesli porážku. Záleží na vrchlabských, s jakým skórem odjede HC Eaton z pátečního utkání. V loňském roce se domacím hokejistům legendu v bráně, Dominika Haška, překonat nepodařilo a Pardubice vyhrály 3:0. Zápas s prvoligovým soupeřem z Třebíče se na ledě Pardubic změnil v exhbici domácího týmu, Třebíč odjel domů s porážkou 8:1

Oba týmy nastoupí v pátek k poslednímu přípravnému utkání. Vrchlabí se představí v již pravděpodobně konečné sestavě a z pátečního zápasu bude možné vyčíst, jak budou lajny sestaveny v ligových zápasech. Překvapením bude pouze osazení brány, které trenéři domácího týmu prozatím tají.

Po zisku titulu v ročníku 2009/2010 nastala v Pardubicích razantní obměna kádru. Bezpochyby největší byl odchod brankáře Dominika Haška do ruské KHL. Zadní řady opustil David Havíř který bude oblékat dres prvoligového Chomutova, do švýcarského Davosu zamířil dělostřelec Petr Sýkora. Lavičku mistra opustil strůjce loňského úspěchu trenér Václav Sýkora.

Jeho místo na lavičce Pardubic převzal Josef Jandač, ověnčený nedávným zlatem z hokejového šampionátu v Německu. V brance bude vládnout zkušený Adam Svoboda a pardubické defenzivě by měl velet pětinásobný mistr světa a vítěz Stanley Cupu František Kaberle.

Pro podpisy pardubických hráčů, podpis mistra světa v běhu na 50 km z roku 2003 z Val di Fieme, Martina Koukala a mladé naděje českého rychlobruslení Karolíny Erbanové si můžete dojít na náměstí T.G.Masaryka kde od 14:45 bude probíhat autogramiáda.
Navíc se HC Vrchlabí podařilo podařilo domluvit vystavení poháru mistrů světa z roku 2010 z Německa a fanoušci budou mít jedinečnou možnost se s pohárem nechat vyfotografovat.

Fanoušci se mohou těšit na jistě kvalitní zápas a prověřit, na kolik budou svěřenci Řeháčka a Svobody poslušní a budou dbát na rady svých koučů.

D&D Elektromont Aréna
10.9. 17:30
HC Vrchlabí poslední příprava HC Eaton Pardubice
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Několik výsledků HC Eaton Pardubice

turnaj EHC Basel Sharks - HC Eaton Pardubice 0:5
TsC Orli Znojmo - HC Eaton Pardubice 5:1
TsC HC Eaton Pardubice - SK Horácká Slavia Třebíč 8:1
přátelák HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 2:3
přátelák HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 4:3

Sestavy z posledního zápasu

HC Vrchlabí: Ševčík (Koutský) - Pácal, Mocek, Chaloupka, Bendík, Poživil, Bauer, Matějíček, Poskočil - Bakrlík, Rusnák, Beck, Hubáček, Kubeš, Zima, Andres, Látal, Bezouška, Urban, Bláha, Filip, J. Drábek

HC Eaton Pardubice: Růžička – Mezei, Jillson, Kočí, Kolář II, Kaberle, Nakládal, Mocek, Drtina – Starý, Zohorna, Bartek – Somík, Cetkovský, Pineault – Buchtele, Kousal, Sýkora – Rákos, Nahodil, Šeda