HC Stadion Vrchlabí – Lukáš Poskočil: Je čas bruslit
A Team

Lukáš Poskočil: Je čas bruslit

21.07.2010
Jana Poskerová

Ještě že se nejmenuje Adam. Lukáš Poskočil se narodil 24.12., ale říkal, že k narozeninám mu rodina přeje dopoledne a pod stromečkem už na něj čekají dárky k Vánocům. S hokejem tento mladý obránce začínal v Chrudimi. Absolvoval sportovní ZŠ v Pardubicích a díky tomu se také dostal do týmu Pardubic. Nastupoval také za Žďár a minulou sezónu strávil opět v Chrudimi. Tvrdí o sobě, že jako obránce se drží u brány, góly prý moc nedává.

Máte za sebou z Pardubic i extraligové zkušenosti, nebo jste nastupoval jen za juniorku?
Před dvěma lety jsem nastoupil za extraligu na ledě Plzně a rád na ten zápas vzpomínám. Moc jsem toho nenahrál, ale fajn zážitek.

Jak jste začal s hokejem?
Známí přišli s tím, že je čas učit se bruslit. Tak jsem začal s hokejem. Šlo mi to, tak jsem u hokeje zůstal.

Od třetí třídy navštěvoval sportovní školu, poté sportovní gymnázium, maturoval v termínu. V současné době studuje vysokou školu dopravní v Pardubicích.

S mládežnickou reprezentací nastupoval ca před čtyřmi lety ve Vrchlabí proti celku Ruska. Do dneška si vzpomíná na výbornou diváckou kulisu. Na další úspěchy teprve čeká. Za to má za sebou nepříjemnou zkušenost se zlomeným obratlem, kdy strávil dva měsíce na lůžku.

V přípravě mu moc nešel fotbal, prý má na něj obě nohy levé, a nebyl připravený na kopcovitý terén na cyklistiku.

Ve volném čase spí a když nespí, tak je buď s přítelkyní, nebo s rodinou. Se smíchem dodává, že si od maminky vozí kastrůlky s jídlem.

Hýčkají si týmy své juniory, nebo jsou pak spíše necháni, aby se starali sami o sebe?
To je těžké, je to o talentu, štěstí. Spíš bych řekl, že třeba v A-týmu se juniory zapláclo volné místo při zranění a tak. Ale je to strašně individuální, žádný univerzální recept není. Já osobně jsem byl rád za příležitost v druhé lize a pak za první ligu.

Jaké máte v hokeji ambice?
Uživit se jím a dlouho hrát.

Jak dlouho?
Co nejdéle to půjde.