HC Stadion Vrchlabí – Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 6. týden
Žáci

Shrnutí víkendových zápasů mládeže - 6. týden

17.02.2010
Jan Pečeňák

První zápasy play off odehráli junioři a starší dorostenci. Hráči obou týmů své soupeře porazili a slavili postup do dalších bojů. Junioři postoupili do semifinále a dorostenci do finále. Dařilo se také hráčům 5.-8. tříd. Naši nejmladší hokejisté již sehráli poslední zápasy letošní sezóny.

Junioři se ve čtvrtfinále play off utkali s Hronovem. První zápas se uskutečnil v pátek na domácím ledě a naši hokejisté v něm potvrdili roli favorita a zvítězili 7:2. Odveta se hrála o den později na kluzišti Hronova. Domácí se v průběhu zápasu dostali do dvoubrankového vedení, ale Krkonošští dokázali stav zápasu otočit na konečných 5:2. Po dvou zápasech si tedy HC Krkonoše vybojovaly postup do semifinále krajské ligy. Za soupeře jim bude celek HC Nová Paka/Jičín. Série hraná na dvě vítězná utkání začíná 20.2. na ledě Krkonoš, odveta pak 26.2. na ledě našeho soka.

I starší dorost slaví postup, ale dokonce už do finále. Vyřazovací boje krajské ligy dorostenců totiž začaly semifinálovými zápasy. V nich se krkonošští dorostenci utkali s druhým týmem tabulky HC Nová Paka/Jičín. Série začala na ledě lépe postaveného celku, kterým byl náš soupeř. Po dvou vyrovnaných třetinách rozhodli hráči Krkonoš v posledním dějství a celkově zvítězili 4:2. Odveta na domácím ledě byla jasnou záležitostí našich hráčů, když vyhráli jednoznačně 7:0. Dvě výhry znamenají postup do finále, kde se utkají s „béčkem“ Hradce Králové. Finálové boje hrané na dvě vítězná utkání začínají v sobotu 20. 2. na ledě Hradce Králové, odveta je na programu 26. 2. na kluzišti Krkonoš.

Mladší dorostenci zajížděli na led Kobry Praha, kde odehráli svůj další souboj o udržení v 1. lize. Na pražský tým však nestačili a díky častých chybám prohráli 7:3. Statistiky ze zápasu naleznete zde.

Žáci 5. – 8. tříd měli uplynulý týden na programu hned dvě kola. Ve středu se naše týmy utkaly s Popovicemi a v sobotu s Kobrou. Téměř ve všech zápasech se z výher radovali hokejisté HC Krkonoše. Jediným týmem, který nezískal ani bod, byli hráči osmých tříd. Bod za remízu s Popovicemi ztratili i „sedmáci“, ale ostatní utkání již skončily výhrou našich celků.

Hráči čtvrté třídy odehráli poslední mistrovské utkání letošní sezóny. V něm přivítali na domácím ledě mužstvo Hronova, které porazili 5:0. Utkání se rozhodlo v prostředním dějství, které hokejisté Krkonoš vyhráli o čtyři branky. V celém ročníku odehráli „čtvrťáci“ šestnáct zápasů s celkovou bilancí jedenácti výher a pěti porážek.

Třetí třída své zápasy proti Třebechovicím neodehrála.

I „druháci“ sehráli poslední zápasy sezóny. Za soupeře jim byly opět týmy Dvora Králové/Náchodu a Třebechovic. První zápas sehráli naši nejmladší hokejisté s Dvorem Králové/Náchodem a připsali si své nejvyšší vítězství sezóny. Svému soupeři totiž nastříleli 29 branek a ani jednou neinkasovali. V utkání hned tři hráči vstřelili po šesti brankách – Cerman, Lukeš a Nezbeda. Druhé utkání již tak dobře nedopadlo. S Třebechovicemi totiž HC Krkonoše prohrály 6:4. Během sezóny odehráli hokejisté druhé třídy dvanáct utkání, ve kterých devětkrát vyhráli a třikrát odešli z ledu poraženi.