HC Stadion Vrchlabí – Starší dorost a junioři postupují do play off
Žáci

Starší dorost a junioři postupují do play off

08.02.2010
Jan Pečeňák

Uplynulý víkend byl poměrně úspěšný i pro naše mládežnické celky, když junioři a dorostenci obsadili v tabulce druhé resp. třetí místo a probojovali se tak do vyřazovacích bojů. Předposlední zápasy sezóny odehráli žáci druhých, třetích a čtvrtých tříd.

Junioři HC Krkonoše zajížděli ve svém posledním utkání základní části na led spojeného týmu Nové Paky a Jičína, který se v tabulce nacházel příčku za naším mužstvem na třetím místě. Vyrovnané utkání nakonec dospělo do nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí a radovali se z výhry 4:3. Na postavení v tabulce to však již nic nezměnilo. Naše mužstvo obsadilo druhé místo a ve čtvrtfinále play off se utká s Hronovem. Kompletní tabulku naleznete zde. Série hraná na dvě vítězná utkání začíná 12.2. na domácím ledě a o den později se utkání odehraje na kluzišti Hronova. Případné třetí utkání se uskuteční 19.2. opět na ledě Krkonoš.

I starší dorostenci odehráli poslední zápas základní skupiny a stejně jako junioři, i oni hráli proti Nové Pace/Jičínu. V opatrném zápase byly k vidění pouze dvě branky, po jedné na každé straně. Do vedení se dostali hosté, ale domácí Krkonoše v průběhu třetí třetiny vyrovnaly. Díky této remíze klesl náš celek na třetí místo v tabulce. Celkovou tabulku najdete zde. V play off, které hrají nejlepší čtyři celky se tak dorostenci utkají opět se spojeným týmem Nové Paky a Jičína. Série hraná na dvě vítězná utkání začíná 12.2. na ledě Nové Paky/Jičína. Odvetné utkání je na programu o den později na kluzišti HC Krkonoše.

Mladší dorost a žáci 5. – 8. tříd měli opět volno.

Žáci 4. třídy odehráli svůj předposlední zápas na ledě spojeného týmu Dvora Králové a Náchodu, kde podlehli 1:3. Jediný úspěch zaznamenal v poslední části hry Berisha. Čtvrťáci ukončí letošní sezónu zápasem na domácím ledě proti Hronovu, který se odehraje v neděli 14.2.

I třetí třída zavítala na led mužstva Dvůr Králové/Náchod. Zde si hned ve svém prvním zápase připsali po více jak třech měsících porážku, když nestačili na Buldoky, se kterými prohráli 10:5. O výsledku prakticky rozhodla již první třetina, kterou naši hráči prohráli 5:1. Ve druhém zápase Dravci Krkonoše napravili dojem z minulého utkání a Rafany Dvůr Králové/Náchod porazili 10:4. Výborné utkání odehrál především Nezbeda, který vstřelil pět branek svého týmu. Poslední dva zápasy odehrají hráči třetí třídy v neděli 14.2. na domácím kluzišti proti Kůzlatům a Vlčatům z Třebechovic.

Druháci odehráli svůj další turnaj v minihokeji. Za soupeře jim byly týmy Třebechovic a Dvora Králové/Náchodu. V prvním zápase naši mladí hokejisté porazili Třebechovice 6:5. Polovinu branek svého týmu vstřelil Nezbeda. Druhý zápas již byl plně v moci týmu Krkonoš, který porazil Dvůr Králové/Náchod 22:4, když po první třetině byl stav již 9:0. Nejlepším střelcem zápasu byl Lukeš, který si připsal sedm branek. Šest branek vstřelil Nezbeda, který tak během víkendu nastřílel celkem 15 branek ve čtyřech zápasech.