HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí hostí třetí tým tabulky
Preview k zápasu

Vrchlabí hostí třetí tým tabulky

29.10.2009
Jan Pečeňák

Po důležité výhře nad Berounem čeká vrchlabské hokejisty další domácí utkání. Tentokrát do Elektromot Arény zavítá mužstvo Olomouce. Hanákům se v letošním ročníku daří a zatím se nacházejí na výborné třetí příčce. V prvním kole navíc naše mužstvo dokázali porazit. Zda se našim hokejistům podaří odveta v podobě vítězství, budeme vědět po skončení utkání, které se koná v sobotu 31.10. od 18:00.

Olomouc si zatím drží dobrou formu

Polovina základní části je za námi a Mora zatím jen čtyřikrát okusila hořkost porážky, z toho jednou až po samostatných nájezdech. Skalp Hanáků si na své konto připsali hráči Ústí, Chomutova a Znojma. Překvapením je proto prohra v Šumperku po nájezdech. Jeden bod dokázali Olomouci sebrat ještě hokejisté Třebíče a Hradce. Ve zbylých zápasech již Hanáci plně bodovali. Na cizím kluzišti zatím Olomoučtí prohráli pouze v Ústí nad Labem a ve 13. kole v Šumperku.

V brance zatím kraluje Štefan Žigárdy, který svého konkurenta Sedláka pustil do branky na pouhých 94 minut. V pořadí všech prvoligových gólmanů je zatím podle statistik olomoucká jednička na šestém místě, tedy o dvě příčky za naším Radovanem Bieglem. Co se týká kanadského bodování, tak hned dva hráči našeho příštího soupeře se nacházejí v elitní desítce 1. ligy. Nejproduktivnější hráč Hanáků Davídek je na sedmém místě a na devátém je Milan Ministr.

Vrchlabské tedy čeká o poznání těžší protivník než byli Berounští Medvědi. Pro Vrchlabí však hovoří statistiky, když na vrchlabském ledě nezískala Olomouc ještě ani jeden bod. Doufejme, že tomu tak bude i po sobotním zápase.

V posledním zápase dokázali Hanáci vyhrát v Havířově

Od úvodních minut byli aktivnější Panteři a v desáté minutě se také mohli dostat do vedení, když po faulu na Fořta bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Piecha, ale proti Žigárdymu neuspěl. Přišel tak trest v podobě branky Olomouce. V 18. minutě se do samostatného úniku dostal Michal Černý a střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci. První třetina tak skončila 1:0 pro hosty.

Druhé dějství bylo brankově bohatší. Již ve 22. minutě dal Olomouckým dvoubrankový náskok Petr Haluza. Havířov však dokázal o šest minut později odpovědět. Martin Piecha napravil své zaváhání z předešlé třetiny a snížil na 1:2. Domácí se dočkali i vyrovnání, které přišlo přesně o dvě minuty později. David Moravec si počkal před brankou na puk, který k němu také doputoval a poslal ho do odkryté části branky – 2:2. Přesto nakonec do kabin odcházeli radostněji hosté. Dvacet vteřin před koncem je poslal do vedení Petr Polodna.

V poslední části hry se Panteři hnali za vyrovnáním, své šance však nevyužili. Dobré příležitosti měli Rangl, Seman či Smejkal, ale všichni byli neúspěšní. Nepomohlo ani odvolání gólmana a tak se z cenné výhry na havířovském ledě radovala Olomouc po výsledku 2:3.

Vrchlabí v Olomouci prohrálo

Dlouhé minuty se hrálo bez vážnější brankové příležitosti, až dvě minuty před koncem udělala obrana hostů velkou chybu a Radim Kucharczyk poslal domácí do vedení, které již vydrželo do konce třetiny.

Ve druhém dějství byli aktivnější Vrchlabští, ale přes několik šancí se vyrovnat nepodařilo. Nejblíže k tomu byl v závěru třetiny Kubeš, ale nedokázal přehodit ležícího Žigárdyho. Neprosadili se ani hráči Olomouce, i když několik možností měli také.

Vyrovnání se hosté dočkali ve 42. minutě, kdy se přesnou střelou prosadil Adam Mikšovský. Mora však chtěla utkání rozhodnout ve svůj prospěch a to se jí nakonec podařilo. V 50. minutě poslal Olomouc do vedení Martin Davídek, který ač faulován dokázal dostat puk do sítě. Utkání pak rozhodl svou brankou Petr Polodna, který v 56. minutě vymetl pavouky v brance Ševčíka. V prvním zápase nového ročníku 1. ligy dokázali uspět domácí po výhře 3:1.

D&D Elektromont Aréna
31.10. 18:00
HC Vrchlabí 16. kolo HC Mora Olomouc
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
7. 22 b. Umístění 3. 32 b.
6 – 1 – 2 - 6 Celková bilance 9 – 2 – 1 - 3
Martin Filip 3 g.+ 9 as. Nejproduktivnější hráč Martin Davídek 10 g.+ 6 as.
Jan Čaloun 6 g. Nejlepší střelec Martin Davídek 10 g.
Martin Filip 9 as. Nejvíce asistencí Milan Ministr
Richard Brančík oba 8 as.
Jiří Matějíček
Martin Filip oba +5
Nejlepší hráč v +/- Martin Vyrůbalík +10
Ladislav Gengel -7 Nejhorší hráč v +/- Martin Zábranský -1
Štefan Rusnák 32 min. Nejtrestanější hráč Martin Davídek
Martin Vyrůbalík oba 20 min.
Radovan Biegl 2,19
Petr Ševčík 2,42
Brankový průměr na zápas Štefan Žigárdy 2,05
Dalibor Sedlář 0,64
Radovan Biegl 93,27 %
Petr Ševčík 92,54%
Úspěšnost gólmanů Štefan Žigárdy 92,93 %
Dalibor Sedlář 97,73%
Radovan Biegl 1
Petr Ševčík 0
Čistá konta Štefan Žigárdy 2
Dalibor Sedlář 0

Olomouc ve formě

15. kolo HC Havířov Panthers - HC Olomouc 2:3
14. kolo HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou 7:2
13. kolo Salith Šumperk - HC Olomouc 2:1sn
12. kolo HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové 4:3sn
11. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc 4:5sn

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Chmelíř, Vála, Bendík, Chaloupka, Flašar - Andres, Kubeš, Filip, Mikšovský, Gengel, Čaloun, Hruška, Urban, Zíma, Rusnák, Konečný

HC Olomouc: Žigárdy - Bartoň, Janáček, Lhotský, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Vyrůbalík - Bordowski, Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Haluza, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Polodna, Zbořil

Rozhodčí

Utkání mezi Vrchlabím a Olomoucí bude jako hlavní pískat pan Florian, kterému budou na čarách pomáhat pánové Bertlík a Koskuba.