HC Stadion Vrchlabí – 35 dnů bez domácí výhry, nejvyšší čas to změnit
Preview k zápasu

35 dnů bez domácí výhry, nejvyšší čas to změnit

27.10.2009
Jan Hanuš

Souboj tabulkových sousedů a dvou nejméně produktivních útoků nabídne utkání 15. kola první hokejové ligy ve vrchlabské Elektromont Aréně. Jak celý zápas dopadne a kdo bude na konci šťastnější? To uvidíte ve sváteční středu 28.10. od 18:00

Něco málo z historie Medvědů

V roce 1933 byl založen hokejový klub Český lev Beroun. Pod tímto názvem již delší dobu působil také fotbalový klub. V těchto předválečných letech působil v Berouně další hokejový klub SOKOL. Při slučování tělovýchovy byla v roce 1953 založena TJ Lokomotiva Beroun, kde splynuly oba berounské hokejové kluby v jeden oddíl ledního hokeje. Pod Lokomotivou hrál oddíl ledního hokeje až do roku 1993, kdy bylo založeno a zaregistrováno občanské sdružení pod názvem H+S Beroun hokejový klub.V srpnu 1996 byl klub přejmenován na HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI.

O úspěchy berounského hokeje se v minulosti převážně zasloužili bývalí hráči Kladna. Největším úspěchem berounského hokeje se stala sezóna 2003 - 2004, v níž družstvo mužů zvítězilo v základní části první ligy a postoupilo až do finále play-off, kde v pětizápasové bitvě podlehlo jihlavské Dukle.

Jaká je současnost

V létě se stal Beroun oficiální farmou pražské Sparty, což i určilo většinu hráčských přesunů. Po loňské sezóně odešel do Písku David Mazanec a Litoměřice posílil Ladislav Slížek a exvrchlabský Petr Horčička.

V brance nastupuje holešovický Petr Přikryl, již čtyřicáté narozeniny oslavil v září bývalý Sparťan a nyní dirigent berounské obrany Jaroslav Nedvěd. Hlavní změny nastaly v útoku a režírovala je pražská Sparta. Středočechy posílil třeba Jan Rudovský, Jan Slaba, Jakub Krätzer či Lukáš Rybecký.

HC Berounští Medvědi - HC Havířov Panthers 3:0

450 diváků vidělo v Berouně v první třetině deset vyloučených hráčů, ale ani jedna přesilovka nevedla ke změně stavu a tak šli oba celky do šaten za stavu 0:0.

Teprve 26. minuta potěšila domácí příznivce kdy Kupec přihrál před branku Janu Rudovskému který s velkým štěstím prostřelil Čecha v brance Panterů. Za hosty mohl srovnat o několik minut později Šafařík, ale trefil se pouze do Petra Přikryla.

Z kraje třetí třetiny přidal v přesilové hře druhý gól domácích David Švagrovský. Další minuty hry se nesly ve znamení tvrdých faulů a dvou neuznaných branek, aby konečný účet zápasu uzavřel v 56. minutě Jan Rudovský.

D&D Elektromont Aréna
28.10 18:00
HC Vrchlabí 15. kolo HC Berounští Medvědi
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
9. 19 b. Umístění 10. 18 b.
5 – 1 – 2 – 6 Celková bilance 5 – 0 – 3 – 6
Martin Filip 3 g.+ 9 as. Nejproduktivnější hráč David Švagrovský 4 g.+ 6 as.
Jan Čaloun 6 g. Nejlepší střelec Jan Rudovský 5 g.
Martin Filip 9 as. Nejvíce asistencí Martin Kupec 9 as.
Martin Filip
Jiří Matějíček
oba +5
Nejlepší hráč v +/- Martin Kupec
Jaroslav Nedvěd
Jan Besser
Jan Rudovský
Jaroslav Mrázek
všichni +2
Ladislav Gengel -7 Nejhorší hráč v +/- Pavel Mrňa -8
Štefan Rusnák 30 min. Nejtrestanější hráč Jan Besser 31 min.
Radovan Biegel 2,39
Petr Ševčík 2,42
Brankový průměr na zápas Petr Přikryl 2,73
Lukáš Cikánek 2,88
Antonín Štelmach 2,81
Filip Novotný 6,00
Radovan Biegel 92,82 %
Petr Ševčík 92,54 %
Úspěšnost gólmanů Petr Přikryl 91,53 %
Lukáš Cikánek 91,43 %
Antonín Štelmach 90,63 %
Filip Novotný 84,21 %
Radovan Biegel 1
Petr Ševčík 0
Čistá konta Petr Přikryl 1
Lukáš Cikánek 0
Antonín Štelmach 0
Filip Novotný 0

V pěti posledních zápasech se třikrát prodlužovalo

10. kolo HC Berounští Medvědi SK Horácká slavia Třebíč 1:2 sn
11. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Berounští Medvědi 3:2 pp
12. kolo HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk 6:1
13. kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi 5:4 sn
14. kolo HC Berounští Medvědi - HC Havířov Panters 3:0

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Biegl (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Flašar, Hanzl - Kubeš, Filip, Konečný - Andres, Rusnák, Mikšovský - Urban, Zíma,Gengel - Kotrba, Kousal, Hruška

HC Berounští Medvědi: Přikryl - Nedvěd, Braniš, Bolf, Malý, Cunik, Vošmik, Vlček, Valský, Švagrovský, Tvrzník, Karpov, Luňák, Kafka, Rudovský, Kupec, Pavel, Krätzer, Hrdel.

Rozhodčí

Pod Krkonošemi bude pískat pan Pavel Ondřej ze Soběslavi, na čarách mu budou sekundovat pánové Václav Beneš z Chýně a Milan Štofa z Příbrami.