HC Stadion Vrchlabí – "Chybí koncovka," shodují se hráči.
Ohlasy k zápasu

"Chybí koncovka," shodují se hráči.

07.10.2009
Jana Poskerová

Trenér vrchlabského mužstva zhodnotil dnešní zápas s celkem SK Kadaň jako nejhorší dosavadní utkání. Už několikrát slyšeli fanoušci HCV, že mančaftu chybí důraz v koncovce a nevyužívá šance. O půběhu zápasu jsme dnes hovořili s Martinem Filipem.

První třetinu s celkem SK Kadaň mělo Vrchlabí herně navrch, ale: „Ale nedokázali jsme proměnit šance. Nakonec nám soupeř dal vyrovnávací gól, tím se dostal nahoru a my s tím bojovali celý zápas,“ říká útočník Martin Filip.

Z ochozu vypadá zápas jinak, než z pohledu hráče, ovšem nevyužité přesilovky 5:3 mrzí všechny. Navíc pokud soupeř stejnou přesilovku využije během dvaceti vteřin a zápas vyrovná.„Určitě by to chtělo střílet, my jsme při těchto přesilovkách dali asi jenom jednu ránu a dost nepřesnou. Přesilovky se musí využívat, protože teď jsou často pro hokej rozhodující,“komentuje situaci hráč s číslem 69.

S tím se nedá nic jiného, než souhlasit. Přesilovky se musí využívat. To říká po zápasech i Vladimír Jeřábek. A co říká hráčům? „Abychom něco dělali, soustředili se. Je to pak i o psychice, sebedůvěře. Je k ničemu, pokud hrajeme dobře, ale bez gólů. Lepší je odehrát špatný zápas, ale ze tří šancí dát tři branky. Ale umíme odehrát i dobrý zápas, kde góly padají. Nechci se vymlouvat, ale třeba dneska nám nepřálo počasí. Tím, jak se oteplilo, tak byl hrozný led. Dělala se mlha a to se pak nedá moc přihrávat, puk uskakuje a ty zlomky vteřiny, které rozhodují, hráčům chybějí. Je to prostě sport, na led se vymlouvat nemůžeme, soupeř měl stejné podmínky. Musíme něco udělat s koncovkou, možná hrát víc zezadu a proměňovat šance.“

Nezbývá než našim hokejistům popřát, aby dotáhli koncovku a byli důrazní.