HC Stadion Vrchlabí – Dalším soupeřem bude jihlavská Dukla
Preview k zápasu

Dalším soupeřem bude jihlavská Dukla

27.09.2009
Jan Pečeňák

Po prohraném utkání v Chomutově čeká naše hráče soused v tabulce, jihlavská Dukla. Ta v minulém kole porazila na domácím ledě Havířov a po dvou prohraných utkáních si zvedla sebevědomí. Obě mužstva okupují příčky v horním patře tabulky, proto se můžeme těšit na kvalitní hokejové představení. V loňské sezóně tomu tak rozhodně bylo. Zápas mezi Vrchlabím a Jihlavou začíná ve středu 30.9. v 18:00.

Pro diváky je také připravena soutěž. O přestávce mezi druhou a třetí třetinou se bude hrát o originální dres z loňské sezóny.

Jihlava před novým ročníkem 1.ligy

Před začátkem sezóny moc velké změny v kádru slavného klubu, který trénuje Josef Augusta, neproběhly. Hostování bylo ukončeno Hradeckému a Andersonsovi. Do Třebíče byl na hostování uvolněn Dolníček a trojice hráčů mužstvo opustila úplně. Jedná se o Bílka, Martinku a Říhu. Odcházející hráče nahradilo sedm nových tváří. Do branky přišel na hostování z Karlových Varů Marek Benda, defenzivu přišli vystužit Milan Takáč z Michalovců, Pavel Březina ( působil v pražské Slavii ) a na střídavé starty získal klub Jiřího Dobrovolného z extraligové Plzně. V útoku budou nově působit Juraj Minčák ze slovenských Michalovců, Tomáš Čachotský ze Znojma a také Jonáš Fiedler, kterého si všichni jistě pamatujeme z loňského působení v našem klubu.

V přípravě odehrála Dukla několik velmi povedených utkání, především v Tipsport Cupu, kde se jim podařilo vyhrát skupinu a postoupit do semifinále. První výhry v přípravném období se hokejisté Jihlavy dočkali až v pátém utkání, když na domácím ledě porazili naše mužstvo. Předtím si odnesli porážky ze zápasů s Třebíčí, Spartakem Moskva, Chrudimí a Pardubicemi. Po výhře nad Vrchlabím nastartovali svou úspěšnou sérii, když si vyšlápli na pražskou Slavii a Kladno. Tyto vítězství znamenaly překvapivý postup do semifinále letního poháru, kde se utkali se Zlínem. S dalším extraligovým soupeřem si však hráči prvoligového mužstva už neporadili a vysoko prohráli. Ve zbytku přípravy pak Dukla porazila druholigový Žďár a Chrudim. Remízu uhrál klub z Vysočiny s Havlíčkovým Brodem a dva zápasy prohrál. S rakouskou Vídní a slovenskou Skalicí.

Příprava naznačila, že Jihlava má mužstvo, které dokáže konkurovat těm nejlepším týmům. Změny v kádru nebyly tak velké, mužstvo hraje prakticky nezměněno a vše diriguje zkušený trenér Augusta. I úvod nového ročníku 1.ligy, kdy Dukla porazilo vysoko Třebíč a Hradec, nasvědčoval tomu, že bude těžký soupeř. Pak však přišly prohry s Šumperkem a Benátkami, a Jihlava spadla z vedoucí pozice na sedmé místo. Náladu si před středečním soubojem zlepšila Jihlava v utkání s Havířovem, ve kterém zvítězila a díky lepšímu skóre se dostala před naše mužstvo.

Do branky by se měl postavit dvacetiletý Marek Benda, který v sobotním utkání s Pantery předvedl velmi dobrý výkon. Na marodce Dukly je momentálně pouze útočník Jaroslav Mareš a obránce Petr Novák.

V posledním utkání porazila Dukla havířovské Panthery

Do vedení se dostali hned v 2. minutě hosté, když odražený puk dorazil do odkryté branky Adam Červenka. Domácím se podařilo vyrovnat v 15. minutě díky přesné střele Daniela Hodka.

Obrat v utkání se Jihlavě povedl v průběhu druhé třetiny. Nejprve ve 28. minutě otočil stav utkání Jiří Hanzal a o pět minut později zvýšil na rozdíl dvou branek Ladislav Rytnauer.

Utkání se definitivně rozhodlo na začátku poslední části hry. Ve 42. minutě využil přesilovou hru Oldřich Bakus, který zvýšil na 4:1. Hosté stihli stav utkání již jen skorigovat. Druhou branku Havířova vstřelil ve 44. minutě Michal Velecký. Dukla se tak mohla radovat z třetí výhry v sezóně díky výsledku 4:2

D&D Elektromont Aréna
30.9. 18:00
HC Vrchlabí 6. kolo HC Dukla Jihlava
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. 9 b. Umístění 5. 9 b.
3 – 0 – 0 - 2 Celková bilance 3 – 0 – 0 - 2
Jan Čaloun 3 g.+ 1 as. Nejproduktivnější hráč Oldřich Bakus 4 g.+ 5 as.
Jan Čaloun 3 g. Nejlepší střelec Oldřich Bakus 4 g.
Lukáš Chmelíř 3 as. Nejvíce asistencí Ladislav Rytnauer 7 as.
Jan Bednik +2 Nejlepší hráč v +/- Lukáš Krupka
Marek Chvátal +4
Roman Chatrnúch -4 Nejhorší hráč v +/- Juraj Minčák
Jonáš Fiedler
Pavel Suk
Pavel Březina všichni -1
Štefan Rusnák 18 min. Nejtrestanější hráč Jonáš Fiedler 29 min.
Petr Ševčík 2,40 Brankový průměr na zápas Milan Řehoř 3,26
Marek Benda 2,00
Petr Ševčík 92,55 % Úspěšnost gólmanů Milan Řehoř 91,16 %
Marek Benda 93,94 %
Petr Ševčík 0 Čistá konta Milan Řehoř 0
Marek Benda 0

Dukla od startu sezóny

5. kolo HC Dukla Jihlava - HC Havířov Panthers 4:2
4. kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 4:1
3. kolo HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk 5:6
2. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Dukla Jihlava 1:5
1. kolo HC Dukla Jihlava - SK HS Třebíč 7:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Chatrnúch, Pácal, Chaloupka, Bendík, Vála, Chmelíř, Matějíček - Kubeš, Potůček, Filip - Beck, Konečný, Hubáček - Mikšovský, Andres, Čaloun - Gengel, Urban, Zíma - Rusnák

HC Dukla Jihlava: Benda (Řehoř) - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Dobrovolný, Kašpar, Březina - Hodek, Bakus, Man - Fiedler, Minčák, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Krupka - Hrbatý, Bezděk, Suk

Rozhodčí

Třetí zápas Vrchlabí na domácím ledě, ve kterém se tentokrát utká s Jihlavou, bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Wagner, kterému budou pomáhat pánové Kajínek a Podrazil.