HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí přilétnou znojemští Orli
Preview k zápasu

Do Vrchlabí přilétnou znojemští Orli

20.09.2009
Jan Pečeňák

Po těsné výhře v Chrudimi se tentokrát vrchlabský tým utká na domácím ledě s nováčkem 1.ligy ze Znojma, který v minulém kole podlehl na domácím ledě Havířovu. Tým Orlů se ve druhé nejvyšší soutěži představuje po deseti letech, když v předchozích sezónách patřil neodmyslitelně do extraligy. Utkání mezi šestým a osmým týmem tabulky se koná v Elektromont Aréně ve středu 23.9. od 18:00.

Orli před novou sezónou

Tým Znojma se sice udržel v extralize, ale jelikož v dnešní době mají hlavní slovo peníze, tak majitel Znojma byl nucen prodat licenci na extraligu brněnské Kometě, místo které budou působit ve druhé nejvyšší soutěži. S Brnem se Znojmo také dohodlo na spolupráci a několik opor Znojma putovalo spolu s licencí do druhého největšího města v republice. Celkem tým opustilo šestnáct hráčů a také trenér Rulík. Novým trenérem Orlů se stal zkušený Jan Neliba, který v kádru uvítal šestnáct nových jmen. Většina z nich jsou hráči, co se nevešli do extraligového kádru Brna. Dres Znojma v nové sezóně oblékají například gólman Luboš Horčička, obránci David, Morava, Protivný a útočníci Sedlák, Staněk, Sojčík či Meidl. Několik hráčů přišlo i z konkurenčních prvoligových týmu. Z Jihlavy přišel posílit útok Orlů Vladimír Říha, do obrany Petr Štrach, který část loňské sezóny oblékal vrchlabský dres a z Benátek další obránce Tomáš Kolafa. Dvě posily si trenér Neliba vyhlédl i v extralize, z Mladé Boleslavi putoval na jih Moravy útočník Tomáš Hradecký a z Kladna obránce Hořava.

V přípravě odehrálo Znojmo jedenáct přátelských utkání, včetně čtyř zápasů letního Tipsport Cupu. V tom jim byly za soupeře extraligové týmy Brna, Zlína, Vítkovic a Třince. Ze všech čtyř utkání odešli znojemští hokejisté poraženi. Stejně dopadli i v pátém přípravném utkání se Slovanem Bratislava. První výhry se tak dočkali až proti polskému GKS Tychy. Další vítězství přišly hned v následujících třech zápasech, kdy se postupně utkali s Třebíčí, Olomoucí a podruhé s polským týmem Tychy. Závěr přípravy pak přinesl Orlům dvě prohry. Na ledě Olomouce a Třebíče.

V posledním kole Znojmo podlehlo Panterům

Úvod utkání začal pro domácí báječně. Již v šesté minutě vedli 2:0 po brankách Tomáše Hradeckého a Jakuba Svobody. Hned vzápětí si hosté vybrali oddechový čas, který jim prospěl. Hra se vyrovnala a Havířov se dočkal bleskového vyrovnání. Nejprve se v 18. minutě trefil Ondřej Šedivý a minutu na to se prosadil Michal Velecký. První třetina tak skončila smírně 2:2.

Ve 22. minutě vedli zase domácí, to když proměnil trestné střílení Kamil Plášek. Vedení však Orlům opět nevydrželo a tentokrát dokonce necelou minutu. Na 3:3 vyrovnal po závaru před brankou Ondřej Šedivý. To domácí trošku zmrazilo a Panteři měli mírně navrh. V závěru třetiny se však Znojmu povedla přesilová hra a Jakub Svoboda se trefil přesně – 4:3.

I když byli domácí ve třetí části aktivnější, jedinou branku vstřelili hosté. Ve 48. minutě vyrovnal Filip Smejkal. Stav 4:4 zůstal až do šedesáté minuty a muselo se prodlužovat.

V prodloužení branka nepadla a tak přišly na řadu divácky oblíbené samostatné nájezdy. Střelci se dlouho nemohli prosadit, až rozhodl v pořadí dvanáctým nájezdem havířovský Michal Szabo. Hosté si tak z jihu Moravy odvezli, možná trochu překvapivě, dva body po výhře 5:4 po samostatných nájezdech.

D&D Elektromont Aréna
23.8. 18:00
HC Vrchlabí 4. kolo Orli Znojmo
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. 6 b. Umístění 8. 5 b.
2 – 0 – 0 - 1 Celková bilance 1 – 0 – 2 - 0
Jan Čaloun 2 g.+ 0 as. Nejproduktivnější hráč Jakub Svoboda 4 g.+ 0 as.
Jan Čaloun 2 g. Nejlepší střelec Jakub Svoboda 4 g.
Lukáš Chmelíř 2 as. Nejvíce asistencí Petr Hořava 2 as.
Adam Mikšovský
Bronislav Andres
Patrik Flašar
Petr Chaloupka všichni +1
Nejlepší hráč v +/- Přemysl Sedlák +2
Roman Chatrnúch -3 Nejhorší hráč v +/- Peter Sojčík -3
Ladislav Gengel 12 min. Nejtrestanější hráč Tomáš Protivný 14 min.
Petr Ševčík 2,33 Brankový průměr na zápas Luboš Horčička 2,84
Petr Ševčík 92,55 % Úspěšnost gólmanů Luboš Horčička 92,37 %
Petr Ševčík 0 Čistá konta Luboš Horčička 0

Znojmo si zatím vede dobře

3. kolo Orli Znojmo - HC Havířov Panthers 4:5sn
2. kolo HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo 3:2sn
1. kolo Orli Znojmo - Salith Šumperk 5:1

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (Biegl) - Chatrnúch, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Matějíček - Potůček, Tvrdek, Filip, Beck, Konečný, Hubáček, Mikšovský, Andres, Čaloun, Gengel, Urban, Zíma, Rusnák

Orli Znojmo: Horčička (Panec) - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Štrach, Kolafa, David, Lattner - Svoboda, Haman, Plášek, Sedlák, Hradecký, Vyletelka, Sojčík, Meidl, Staněk, Beroun, Barták, Havlík

Rozhodčí

Utkání 4.kola 1.ligy mezi Vrchlabím a Znojmem bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Smitko, kterému budou asistovat pánové Hejl a Žídek.