HC Stadion Vrchlabí – V generálce na ligu se Vrchlabí utká s Trutnovem
Preview k zápasu

V generálce na ligu se Vrchlabí utká s Trutnovem

06.09.2009
Jan Pečeňák

V posledním přátelském utkání před startem 1.ligy se utká domácí Vrchlabí s druholigovým Trutnovem. Stejný tým byl posledním soupeřem vrchlabského mužstva i v loňské přípravě, kdy se z výhry radovali naši hráči po výsledku 2:0. Utkání se odehraje na trutnovském zimním stadionu ve středu 9.9. od 18:00.

Trutnov v průběhu přípravy

Před začátkem nové sezóny se v Trutnově dlouho řešily jiné problémy než ty sportovní. Dlouhou dobu to vypadalo, že Trutnov nesežene potřebné finance a bude se muset odhlásit z druhé ligy. Nakonec se v polovině srpna vše podařilo vyřešit a druhá liga bude v okresním městě pokračovat i nadále, i když došlo k několika změnám. Tou hlavní je to, že druholigová licence přešla na nového majitele, který se dohodl na hokejové spolupráci s Hradcem Králové, tudíž spolupráce mezi Vrchlabí a Trutnovem už nebude v takovém rozsahu jako v loňské sezóně.

Díky existenčním problémům se příprava v Trutnově opozdila a A-tým tak odehraje během osmnácti dnů šest přátelských utkání. Mužstvo se oproti loňskému ročníku podstatně změnilo, když odešlo 15 hráčů. Proto na ledě dostávají šanci také někteří junioři. Nově složený tým ve svém prvním utkání podlehl na chrudimském ledě Kutné hoře, poté doma díky obratu ve třetí třetině porazil Jesenici. V dalším zápase se Trutnov střetl s hradeckými juniory, se kterými skončilo utkání nerozhodně. V pondělí vyrazili trutnovští hokejisté do Jablonce, kde podlehli místnímu celku po boji 4:3. V úterý je čeká předposlední zápas v přípravě, kdy zajíždí na led Hradce Králové, kde se tentokrát utkají s hradeckým A-týmem.

Trutnov utrpěl debakl v Hradci Králové

V utkání se jako první prosadili domácí, konkrétně Jiří Kadlec a v 5. minutě poslal Hradec do vedení. Poté si obě strany připsaly několik šancí, ale brankou skončila až ta poslední. Ve vlastním oslabení ujela trutnovská dvojice Šejnoha, Václav Lesák a druhý jmenovaný trefil odkrytou část branky. Po první třetině byl tak stav vyrovnaný 1:1.

Další změna stavu přišla hned ve druhé minutě prostřední části hry. Do vedení se překvapivě dostal Trutnov, když si Petr Chytráček vyjel zpoza branky a trefil se přesně - 1:2. Vedení si hosté dlouho neužili. Po 17 vteřinách od modré čáry napřáhl Martin Táborský a puk se zastavil až za zády gólmana Kudrny - 2:2. Obrat dokonal ve 24. minutě svou dnešní druhou brankou obránce Martin Táborský - 3:2. Třetí vstřelená branka byla impulsem pro domácí, kteří začali postupně zvyšovat svůj náskok. Během 194 vteřin nasázeli hostům čtyři branky a zvýšili svůj náskok na 7:2. Ze vstřelené branky se radovali dvakrát Jan Hruška, svou druhou branku v zápase přidal i Jiří Kadlec a po výměně trutnovského gólmana se trefil Daniel Volráb. Ve 35. minutě se Trutnovu podařilo díky brance Lukáše Havlíčka snížit na 7:3, ale o minutu později byl rozdíl ve skóre opět pětigólový, když se prosadil Patrik Fořt. Skóre 8:3 se již do konce druhé třetiny nezměnilo.

V úvodu poslední třetiny měli vělkou možnost ke snížení hráči Trutnova, kteří měli k dispozici trestné střílení, ale Ondřej Fiedler ho neproměnil. Asi proto přišel trest na druhé straně. Ve 43. minutě zvýšil dorážkou Jan Kubišta na 9:3. Desátou branku domácích přidal ve 47. minutě kapitán Jaroslav Roubík. Utkání se poté spíše jen dohrávalo a mnoho šancí k vidění nebylo. Přesto se však domácím podařilo vstřelit další dvě branky. Ke třem dvougólovým střelcům dnešního zápasu se připojili další dva. Nejprve přesně zakončil Patrik Fořt a v 59. minutě uzavřel skóre Jaroslav Roubík. Utkání skončilo debaklem Trutnova v poměru 12:3.

Zimní stadion v Trutnově
9.9. 18:00
HC Trutnov 12. přátelské utkání HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Výsledky Trutnova v přípravě

5. přátelské utkání HC VCES Hradec Králové - HC Trutnov 12:3
4. přátelské utkání HC Vlci Jablonec n/N - HC Trutnov 4:3
3. přátelské utkání Junioři Hradec Králové - HC Trutnov 6:6
2. přátelské utkání HC Trutnov - HC Jesenice 4:3
1. přátelské utkání HC Sršni Kutná Hora - HC Trutnov 3:1

Sestavy z posledního zápasu

HC Vrchlabí: Biegl (30. Ševčík) - Chatrnúch, Pácal, Chmelíř, Vála, Flašar, Chaloupka, Hanzl, Jaroměřský - Mikšovský, Filip, Beck, Urban, Zíma, Gengel, Andres, Hubáček, Rusnák, Kotrba, Potůček, Hruška

HC Trutnov: Kudrna (Škrabejl) - Měsíček, Seidl, Antonín, Marša, Mlejnek, Lesák - Svoboda, Suchý, Fiedler, Petr, Šejnoha, Havlíček, Šimoníček, Dlab, Chytráček, Stehlík, Chochola, Březina, Berger