HC Stadion Vrchlabí – Ve svém prvním přátelském utkání 4. třída zvítězila
Žáci

Ve svém prvním přátelském utkání 4. třída zvítězila

02.09.2009
Daniel Havelka

Dne 22.8.2009 sehrála 4. třída HC Krkonoše ve Vrchlabí své první přátelské utkání se slovinským týmem Trigal, které vyhrálo zcela jasně 11:1. Přechod z minihokeje na tzv. „velký hokej“ je obrovskou změnou pro malé hokejisty. Proto se hráči v úvodu první třetiny seznamovali s celým kluzištěm, což na výsledcích nakonec nebylo znát.

Skóre zápasu ale otevřeli hosté, kteří se v 6. min. dostali do brejku a ujali se vedení – 0:1. Z toho se ovšem neradovali příliš dlouho, protože hned za minutu vyrovnal domácí Šleichr – 1:1. V 9. min. zaúřadoval druhý útok, který dostal zásluhou Řeháka po asistenci Jonáše Krkonoše do vedení – 2:1. Za další minutu zvýšil náskok domácích autor první branky Šleichr, kterému po zámku celého útoku přihrával Sklenička – 3:1. V následujícím střídání se podruhé trefil i Řehák, který po pěkné spolupráci s Poulem zvýšil na 4:1. První zápas a hned první hattrick. To si mohl říct už v první třetině Šleichr, který ukázkovým blafákem dokonal ve 12. min. svůj třígólový zápis – 5:1. Stejný hráč do konce utkání přidal ještě dva góly a stal se nejlepším střelcem zápasu. Hattricku nakonec docílil i Řehák, který ve druhé třetině zvyšoval na 6:1.

Druhou a třetí třetinu ovládli suverénně domácí hráči, kteří ukázkovými góly už jen zvyšovali svůj náskok.

„Chtěli bychom vyzdvihnout výkony našich brankářů,“ řekl trenér Jaroslav Řehák a dodal: „Všem hráčům bych chtěl poděkovat za výborný výkon.“

Sestava HC Krkonoše: Haas, Kozák – Cerman, Rychnovský, Karlecová, Koldovský, Erben, Zdeněk – Kynčl, Šleichr, Sklenička – Jónáš, Řehák, Poul – Berisha, Bárta, Lefner – Kuner.

Góly: Šleichr 5, Řehák 3, Sklenička, Kynčl, Bárta.

Asistence: Poul 2, Cerman 2, Jónáš, Sklenička, Kynčl.