HC Stadion Vrchlabí – Do Vrchlabí přijede druholigový Jablonec nad Nisou
Preview k zápasu

Do Vrchlabí přijede druholigový Jablonec nad Nisou

02.09.2009
Jan Pečeňák

Po úterním souboji v Mladé Boleslavi čeká vrchlabské hokejisty snadnější soupeř. Do Elektromont Arény totiž přijedou druholigový Vlci z Jablonce nad Nisou. Utkání se nebude hrát na tři třetiny, ale po dohodně obou trenérů se zápas odehraje na čtyři čtvrtiny, proto se posunul začátek utkání. Na souboj mezi Vrchlabím a Jabloncem nad Nisou se můžete přijít podívat ve čtvrtek 3.9. od 17:30.

Novinkou ve vrchlabském týmu je to, že se podařilo dotáhnout do konce působení Patrika Flašara v našem mužstvu. Mladý obránce bude ve Vrchlabí na roční hostování.

Jablonec v přípravě

Jablonci se zatím v přípravě na novou sezónu moc nedaří. Odehrál již šest přátelských zápasů a na svém kontě má jednu výhru, jednu remízu a čtyři porážky. Jablonečtí hokejisté zatím dokázali porazit na domácím ledě pouze mužstvo Děčína a bod si připsali v poslední utkání v Kolíně. Ve zbylých zápasech postupně prohráli doma s Roudnicí, v České Lípe, na domácím ledě opět s Českou Lípou ( utkání se navíc nedohrálo, kvůli problémy s diváky ) a čtvrtou porážku si připsali na ledě Roudnice.

Na soupisce Vlků najdeme několik zkušených hokejistů, ale také několik mladých hráčů. Vrchlabští diváci si určitě ještě budou pamatovat na Jiřího Svobodu a Jana Vondrlíka, kteří oblékali vrchlabský dres v sezónách 2005/06 a 2006/07 a pomohli vybojovat postup do 1.ligy.

V posledním utkání uhrál Jablonec na ledě Kolína remízu

První třetina vyšla lépe hostům, kteří se zásluhou Jiřího Peřiny dostali v přesilové hře do vedení. Stejný hráč zvýšil dvě vteřiny před koncem třetiny na 2:0 a opět v početní výhodě.

V prostřední části hry měli puk na svých hokejkách častěji domácí a také si vytvořili řadu příležitostí, proměnit se jim však nepodařilo ani jednu.

Za to v poslední třetině se s brankami roztrhl pytel. Již po dvou minutách hry snížil Pavel Kubát a domácí i nadále pokračovali v náporu. Branka však padla až v 50. minutě a vstřelili jí Vlci z Jablonce. Úspěšným střelcem byl, jak jinak než v přesilové hře, Tomáš Kadeřábek - 1:3. O minutu později však bylo opět sníženo, to když se do samostatného úniku dostal Petr Pospíšil a trefil se přesně za záda gólmana Micky. V 58. minutě měli domácí ještě větší důvod k radosti, dočkali se totiž vyrovnání. První přesilovou hru Kolína využil Petr Pýcha. Radost jim však nevydržela dlouho. Za další minutu totiž hosté využili svou čtvrtou přesilovou hru a dostali se opět do vedení. Úspěšným střelcem byl Daniel Stehno - 3:4. V zápase nakonec padla ještě jedna branka a to z hokejek domácích hráčů. V poslední minutě se po chybě gólmana Jablonce dočkal vyrovnání Petr Javůrek, který rozhodl o tom, že utkání skončí vyrovnaně 4:4

D&D Elektromont Aréna
3.9. 17:30
HC Vrchlabí 11. přátelský zápas HC Vlci Jablonec nad Nisou
znak týmu znak hokej.cz znak týmu

Jablonci se v přípravě nedaří

6. přátelský zápas TJ SC Kolín - HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:4
5. přátelský zápas HC Roudnice n/L - HC Vlci Jablonec nad Nisou 5:3
4. přátelský zápas HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Česká Lípa 1:2
3. přátelský zápas HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Děčín 5:1
2. přátelský zápas HC Česká Lípa - HC Jablonec nad Nisou 8:6
1. přátelský zápas HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Roudnice n/L 4:8

Sestavy z posledního zápasu

HC Vrchlabí: Ševčík – Hanzl, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Chatrnúch, Jaroměřský – Tvrdek, Filip, Beck – Andres, Hubáček, Mikšovský – Urban, Zíma, Gengel – Kotrba, Potůček, Hruška - Rusnák

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hanousek (40. Micka) - Svoboda, Klaban, Petrmichl, Knesl, Duda, Antal, Abrahám - Měrtl, Kadeřábek T., Stehno, Chamrád, Bílek, Skalický, Vondrlík, Kadeřábek J., Peřina, Zeman, Bříška, Výrut