HC Stadion Vrchlabí – Junioři stále bez porážky
Junioři

Junioři stále bez porážky

06.03.2009
Daniel Havelka

Naši junioři proplouvají suverénně finálovou skupinou. Po minulém kole už hrají bez nervů a s jistotou, že jim první místo ve finálové skupině nikdo nesebere. V pátek 27.2. odehráli zápas v Jaroměři, který byl jasnou záležitostí hostujícího celku, který neuvěřitelným výsledkem 2:17 doslova ponížil domácí hráče. V sobotu pak počtvrté porazili 4:2 svého největšího soupeře v boji o první místo a připsali si už jedenácté vítězství v řadě. V obou zápasech odpočívala největší hvězda HC Krkonoše Petr Ropický. Poslední utkání finálové skupiny proti Jičínu by měli junioři odehrát v pátek 6.3. od 19:30 ve vrchlabské Elektromont Aréně.

HC Jaroměř - HC Krkonoše 2:17 (2:7, 0:4, 0:6)

Jaroměř vzdorovala pouze do 6. min., kdy se trefil Perutek. Co se ale dělo poté, se jen tak nevidí. Během tří minut se podařilo Krkonoším vstřelit čtyři branky. Do konce třetiny ještě přidali oba týmy po dvou gólech a na časomíře svítil stav 2:7. V tom okamžiku bylo prakticky rozhodnuto. To ale ještě nebylo ze strany našich borců vše. Osmou branku přidal hned po několika vteřinách druhé třetiny Srnský a přesně v polovině zápasu přidali hosté během tří minut další tři branky. První z nich měl na svědomí Mašek, který svým třetím zápisem zkompletoval hattrick a jak se později ukázalo, nebyl jediný. Skóre po druhé třetině bylo 2:11. Ani to ale našemu týmu nestačilo. Ve 46. min. dokončil i Perutek svůj hattrick a za další minutu po něm se trefili další dva hráči - 2:14. V 51. min. vstřelil Mašek svůj čtvrtý gól, za další minutu po něm dokonal další třígólový střelec Martin Blažek už třetí hattrick hostujícího mužstva a dvě minuty před koncem se prosadil počtvrté v tomto utkání také Vojta Perutek. Hvězdy tohoto utkání byli tedy jasné: Perutek a Mašek (oba 4 góly), Blažej (3 góly), Srnský (2 góly).

HC Krkonoše - HC Dvůr K.-Náchod 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

V sobotu se mělo se Dvorem/Náchodem podle předpokladů před finálovou skupinou rozhodovat o mužstvu, které půjde z prvního místa do kvalifikace. HC Krkonoše nebo Dvůr/Náchod? O vítězi ale bylo před tímto utkání už dávno rozhodnuto a tak přijeli hosté do Vrchlabí jenom s deseti hráči. První třetinu vyhráli hosté 0:1 gólem ze 17. minuty. Pak ale domácí zabrali a Martin Blažej v polovině utkání vyrovnal. Vedení na svou stranu si ale hosté vzali nazpět ve 33. min. - 1:2. Z vedení se ale neradovali dlouho. Za dalších 18 vteřin bylo zásluhou Šťastného opět srovnáno - 2:2. Do konce zápasu chybělo necelých pět minut a Blažej přidal svůj druhý gól. Za další dvě minuty se stejný hráč prosadil i potřetí a během dvou dnů si připsal už druhý hattrick!