HC Stadion Vrchlabí – Junioři budou hrát kvalifikaci o ligu
Junioři

Junioři budou hrát kvalifikaci o ligu

26.02.2009
Daniel Havelka

Junioři HC Krkonoše dokázali i potřetí porazit svého největšího rivala v boji o kvalifikaci. V pátek zvítězili ve Dvoře Králové těsně 4:5 a v sobotu přidali povinnou výhru nad Jičínem 7:3. Nehledě tak na výsledky z dalších tří zbývajících zápasů už mají jistotu prvního místa a mohou se v klidu soustředit na boj v kvalifikaci o ligu juniorů. Termín prvního zápasu pěti-členné kvalifikační skupiny je stanoven na pátek 6.3., naším soupeřem bude vítěz pardubického kraje. Ještě předtím však odehrají zbývající tři utkání v krajské soutěži.

HC Dvůr K.-Náchod - HC Krkonoše 4:5 (1:3, 2:1, 1:1)

Do pátečního zápasu ve Dvoře Králové vstoupili naši hráči famózně. Svoboda otevřel skóre zápasu už po několika vteřinách hry a stejný hráč hned za další dvě minuty zvýšil dokonce na 0:2. poté sice dokázal ve 12. min. Dvůr/Náchod snížit, ale první třetina skončila zásluhou gólu Šťastného ze 12. min. dvoubrankovým rozdílem - 1:3. Stejná situace jako na začátku utkání se opakovala i ve druhé třetině. Hosté po několika vteřinách hry dokázal Marek překonat domácího gólmana a stav byl 1:4. Poté se ale nechali naši junioři zbytečně vyloučit a nabídnutou šanci domácí využili. Během jedné minuty dokázali dvakrát překonat Fesla a rázem zase bylo o co hrát - 3:4. V tu chvíli se zápas přehoupl do své druhé poloviny. Po šesti minutách hry ve třetí třetině se znovu prosadil Marek a hosté se dostali do dvoubrankového vedení - 3:5. Domácí se ale nevzdali a opět dokázali snížit. Do konce zápasu chybělo sedm minut, ve kterých se ale skóre už neměnilo a mladíci HC Krkonoše tak mohli opět po roce slavit postup do kvalifikace o ligu!

HC Jičín - HC Krkonoše 3:7 (1:3, 1:3, 1:1)

Sobotní utkání už tak bylo pouze formalitou, ke které se ale hráči postavili zodpovědně a na ledě Jičína vyhráli s přehledem 3:7. V utkání se blýskl Šrámek, který na přelomu první a druhé třetiny, během patnácti minut, zaznamenal čistý hattrick!