HC Stadion Vrchlabí – Podaří se Vrchlabí vyrovnat stav série?
Preview k zápasu

Podaří se Vrchlabí vyrovnat stav série?

20.02.2009
Jan Pečeňák

Vyhrocená čtvrtfinálová série mezi Vrchlabím a Hradcem Králové nadále pokračuje. K šestému zápasu na led Hradce zajíždí naši hokejisté za nepříznivého stavu 2:3 a porážka znamená jediné - konec sezóny. Doufejme však, že se našemu týmu podaří na ledě svého soupeře zvítězit. K tomu jim může pomoci i velká podpora fanoušků, kteří mají možnost vyrazit do Hradce Králové fanbusem, více informací zde. Utkání se koná 21.2. od 18:00.

Do sobotního utkání nezasáhne Ladislav Gengel, který dostal trest ve hře a hrát nebude ani Martin Krupka, který je zraněn. Posílit by náš celek snad měla i trojice mladoboleslavských hokejistů Gajovský, Rod a Šindelář.

HC Vrchlabí – HC VCES Hradec Králové 4:2

První branky se diváci dočkali ve 12. minutě, když se do točného pásma se dostal Kříž, který tvrdě vystřelil, jeho pokus však Koutský vyrazil. Kotouč se však dokutálel k modré čáře, kde byl připravený Jiří Matějíček a trefil přesně. Stejný stav zůstal do konce třetiny.

Druhá gólová radost domácích přišla ve 26. minutě. Úspěšným střelcem byl Josef Lukáč, který svou střelou od modré zvýšil na 2:0. O šest minut později byl rozdíl ve skóre již tříbrankový. V přesilové hře našel Kubeš zpoza branky najetého Romana Chatrnúcha, který svižnou střelou zvýšil ve 32. minutě již na 3:0. Do konce druhé části se hostům podařilo snížit. Jiří Kadlec od mantinelu vystřelil a puk propadl Šindelářovi mezi betonem a tyčkou do sítě – 39. minuta 3:1.

Nástup do posledního dějství se lépe povedl Hradeckým. Zápotočný od modré čáry vystřelil a puk tečoval za záda Šindeláře Martin Filip – 45. minuta 3:2. To však bylo z jejich strany vše a utkání rozhodl svou brankou Rok Pajič, který dorazil střelu Chaloupky - 53. minuta 4:2. Stav série je tak 2:3 pro hráče z Hradce Králové.

Zimní Stadion v Hradci Králové
21.2. 18:00
HC VCES Hradec Králové Čtvrtfinále HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
3 Stav série 2
Jaroslav Roubík 4 g.+ 7 as. Nejproduktivnější hráč Ladislav Gengel 2 g.+ 2 as.
Jiří Kadlec 5 g. Nejlepší střelec Martin Krupka
Ladislav Gengel
Roman Chatrnúch všichni 2 g.
Jaroslav Roubík 7 as. Nejvíce asistencí Richard Rapáč 5 as.

Výsledeky série z pohledu Vrchlabí

1. zápas HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 5:3
2. zápas HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 2:4
3. zápas HC VCES Hradec Králové - HC Vrchlabí 4:3
4. zápas HC VCES Hradec Králové - HC Vrchlabí 3:2pp
5. zápas HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 4:2

Sestavy z posledního zápasu

HC Vrchlabí: Šindelář (Ševčík) - Matějíček, Chaloupka, Lukáč, Štrach, Vála, Galvas, Chatrnúch, Bendík - Kubeš, Pajič, Beck - Krupka, Rapáč, Gengel - Rusnák, Kříž, Látal - Fiedler, Hubáček, Mikšovský

HC VCES Hradec Králové: Koutský (32.Luňák) - Filip, Karlíček, Burian, Hendrich, Pazdera, Zápotočný, Sláma, Lesák - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška, Koudelka, Volráb - Nedorost, Filip, Moskal - Jindřich, Polák, Suchý