HC Stadion Vrchlabí – Junioři nadále vévodí finálové skupině
Junioři

Junioři nadále vévodí finálové skupině

10.02.2009
Daniel Havelka

Junioři HC Krkonoše dávají jasně najevo, kdo vládne mládežnickému hokeji v kraji. Ve finálové skupině zatím neztratili ani jeden bod. Poslední hrací víkend nejprve porazili na domácím ledě Dvůr K.-Náchod 4:2 a poté si dojeli pro povinné vítězství do Jičína.

HC Krkonoše - HC Dvůr K.-Náchod 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

V pátek se očekával ve Vrchlabí velice vyrovnaný boj o čelo tabulky. V případě vítězství hostujícího celku, se mohlo společné mužstvo Dvora a Náchoda dostat znovu do hry o titul, v opačném případě by jim naopak Krkonoše odskočili už na rozdíl šesti bodů. Druhá varianta se naštěstí vyplnila a naši mladíci tak mají velice rázně nakročeno do kvalifikace o juniorskou ligu. Zpátky ale k zápasu. Do utkání vstoupili lépe domácí, když hned ve 4. min otevřel skóre Mašek - 1:0. Dvě minuty před sirénou navíc zvýšil Ropický - 2:0. Poté dokázali hosté v polovině zápasu snížit na 2:1, ale hned vzápětí dostal znovu domácí tým do dvoubrankového vedení Šrámek - 3:1. Po čtyřech minutách hry v poslední třetině ale opět hosté snížili - 3:2. Po této brance proběhla u domácího týmu výměna gólmanů. Hosté neustále hrozili, ale gól se jim už vstřelit nepodařilo. Necelé tři minuty před koncem navíc přidal pojistku Bém a Krkonoše si tak připsali další velice důležité vítězství.

HC Jičín - HC Krkonoše 0:9 (0:2, 0:5, 0:2)

Sobotní duel v Jičíně se hrál pod otevřeným nebem na velice nekvalitním ledě, který byl navíc poničen veřejným bruslením, které skončilo těsně před utkáním. I s tímto se ale naši borci vypořádali. Hosté byli po celý zápas jasně lepším mužstvem. První třetinu vyhráli 0:2, ale po druhé už svítil na časomíře stav 0:7. V poslední třetině ještě hosté dvě branky přidali a znovu (už počtvrté) jim chyběl jen jeden gól k dosažení "desítky". Hvězdou zápasu byl Ropický, který hrál jen první dvě třetiny, ale stačil dát tři góly a zaznamenal tak svůj první hattrick a již jedenáctý gólový zápis v šesti zápasech!