HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí zajíždí do havlíčkobrodské Kotliny
Preview k zápasu

Vrchlabí zajíždí do havlíčkobrodské Kotliny

13.01.2009
Jan Pečeňák

1.liga směřuje ke konci základní části rychlým tempem a vrchlabské hokejisty čeká další utkání. Tentokrát zajíždí na Vysočinu, kde se utkají s Rebely z Havlíčkova Brodu. V posledním kole si náš celek připsal výhru nad Kadaní po samostatných nájezdech. Náš soupeř cestoval do nedaleké Chrudimi, odkud si odvezl porážku 4:1. Přesto by mohlo být vzájemné utkání vyrovnané, protože našemu celku se v posledních zápasech moc nedaří. Utkání se koná 14.1. od 18:00 a pro Vás, kdo nebudete sledovat utkání osobně, bude připraven tradiční online přenos.

Rebel v nástavbě

Hned v prvních dvou kolech nástavbové části si hokejisté Rebelu připsali na své konto dvě výhry, když dokázali porazit Havířov a Jihlavu. Další výhry se dočkali ve 35. kole, když na domácím ledě porazili brněnskou Kometu. Zatím poslední výhra přišla v zápase s Medvědy z Berouna. Zbylých sedm utkání Havlíčkův Brod prohrál, i když v Mostě až v prodloužení. Díky těmto výsledkům se zatím nachází v poklidném středu tabulky na devátém místě, ale jen s tříbodovou ztrátou na sedmou pozici, která by byla výhodnější při bojích v play off. S naším celkem sehrál v letošní sezóně již tři zápasy a z bodového zisku se zatím Rebel radoval jen v tom prvním utkání, které se odehrálo v Kotlině. Domácí zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. Další dvě utkání, která se odehrála v Elektromont Aréně dokázali vyhrát hokejisté Vrchlabí. V prvním zápase zvítězili suverénně 5:0 a druhé utkání až po boji 3:2.

V týmovém bodování mezi útočníky vévodí dvojice Svoboda – Třetina, když první z této dvojice nasbíral již 30 bodů (15+15) a druhý bodů 27 (13+14). Třetím nejproduktivnějším mužem Rebelů je Lukáš Endál s 21 body (11+10). Mezi obránci se zatím nejvíce daří Michaelu Vyhlídalovi (2+9), Jakubu Šulcovi (4+6) a Lukáši Špeldovi (2+3). V brance v úvodu sezóny nastupoval především Stanislav Neruda, kterého si ale Vladimír Růžička vzal do Slavie, kde nyní nastupuje jako gólmanská jednička mistrovského celku. Jedničkou v Havlíčkově Brodě je momentálně Jaroslav Suchan, kterému v posledním utkání kryl záda Petr Opršal. Čtvrtým do party je Dominik Furch, který však patří také do kádru pražské Slavie a za Rebel nastupuje jen velmi vyjimečně.

HC Chrudim – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1

Úvod utkání patřil lépe hrajícím hostům, kterým pomohly i přesilové hry. Branku však dát nedokázali, a tak se gólově urodilo na druhé straně. V 18. minutě se v první přesilové hře domácích prosadil po pěkné kombinaci Lukáš Valko.

Ve druhé třetině se střídaly šance na obou stranách, ale dlouho bez gólového efektu. Ujala se až dorážka Tomáše Zohorny po střele Suchého - 38. minuta 2:0. Tento stav byl i po dvou třetinách.

Lepší vstup do posledního dějství měli domácí, ale branky se dočkali až v 50. minutě, když se po chybě Suchana radoval z branky na 3:0 Jan Semorád. Po třetím gólu nahradil Suchana Petr Opršal. Hokejisté Rebelu se nakonec branky dočkali. V 57. minutě se ve dvojnásobném oslabení rozjel k brance Chrudimi Miroslav Holec a své sólo zakončil přesně - 3:1. Hosté chtěli utkání ještě zdramatizovat, a tak v poslední minutě odvolali gólmana. Toho však Chrudim využila ke vstřelení branky. Šťastným střelcem byl Tomáš Martinec. Ze tří bodů se tak raduje Chrudim po výhře 4:1.

HC Vrchlabí – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:2

První třetina se nesla ve velmi poklidném tempu a ani jeden z týmů si nevypracoval mnoho brankových příležitostí, proto první třetina skončila po zásluze 0:0.

Druhá třetina byla již o poznání koukatelnější. Již v 25. minutě se domácí dostali do vedení, když hráli přesilovou hru 4 na 3, kterou také využili. Od modré napřáhl Petr Štrach a puk zastavila až síť. Rebel však s odpovědí přispěchal poměrně rychle. Ve 29. minutě byl stav opět nerozhodný, když po střele Miroslava Holce neudržel Štůrala puk a ten se dokutálel za brankovou čáru - 1:1. Za další čtyři minuty se do vedení dostali zase Vrchlabští a to dokonce ve vlastním oslabení. Ondřej Látal od poloviny hřiště nahodil puk na Suchana a ten k velkému údivu všech, skončil za jeho zády - 33.minuta 2:1. To nebyla jediná branka, která padla při téže přesilové hře Rebelu. Ke konci přesilovky dorazil puk za záda ležícího Štůraly Tibor Varga - 35. minuta 2:2. Diváci se nakonec dočkali ještě jedné branky ve druhé třetině a to z hole Ladislava Gengela, který po přesném pasu Pajiče oklamal brodského gólmana a pohodlně skóroval - 39.minuta 3:2.

Poslední dějství začali lépe hokejisté z Vysočiny, ale postupně se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách. Neujala se však ani jedna. V poslední minutě hosté odvolali gólmana a jejich převaha byla zvýrazněna ještě vyloučením jednoho z domácích borců. Ti však s vypětím všech sil náskok uhájili a zvítězili 3:2.

Zimní stadion Kotlina Havlíčkův Brod
14.1. 18:00
HC Rebel Havlíčkův Brod 42. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
9. 55 b. Umístění 3. 89 b.
16 – 2 – 3 - 20 Celková bilance 25 - 5 – 4 - 7
Tomáš Svoboda 15 g.+ 15 as. Nejproduktivnější hráč Patrik Beck 11 g.+ 16 as.
Tomáš Svoboda 15 g. Nejlepší střelec Rok Pajič
Martin Krupka oba 12 g.
Tomáš Svoboda 15 as. Nejvíce asistencí Patrik Beck 16 as.
Jan Pavlík +9 Nejlepší hráč v +/- Ladislav Gengel +13
Aleš Jelínek -14 Nejhorší hráč v +/- Richard Rapáč -11
Miroslav Třetina 83 min. Nejtrestanější hráč Roman Chatrnúch 86 min.
Jaroslav Suchan 2,85
Stanislav Neruda 2,18
Dominik Furch 4,50
Petr Opršal 0,00
Brankový průměr na zápas Tomáš Štůrala 2,02%
Petr Ševčík 2,70
Jaroslav Suchan 90,49%
Stanislav Neruda 92,80%
Dominik Furch 87,32%
Petr Opršal 100,00%
Úspěšnost gólmanů Tomáš Štůrala 92,75%
Petr Ševčík 89,73%
Jaroslav Suchan 3
Stanislav Neruda 2
Dominik Furch 0
Petr Opršal 0
Čistá konta Tomáš Štůrala 5
Petr Ševčík 0

V posledních pěti kolech zvítězil Rebel pouze jednou

41. kolo HC Chrudim - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
40. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 0:4
39. kolo HC Havířov Panthers - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
38. kolo HC Baník Most - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1pp
37. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi 3:0

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala (Ševčík) - Bendik, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Jaroměřský - Andres, Pajič, Beck, Krupka, Rusnák, Gengel, Gajovský, Kříž, Mikšovský, Rapáč, Divíšek, Hruška

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Vyhlídal, Šulc, Borůvka, Moščic, Jelínek, Rusňák, Soldán - Holec, Endál, Kubeš, Křisťan, Stromko, Třetina, Němec, Dušátko, Ondráček, Svoboda, Varga, Kraučuk

Rozhodčí

Utkání v Havlíčkově Brodě bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Kočí , kterému budou asistovat pánové Kašík a Trunečka.