HC Stadion Vrchlabí – Dočká se Vrchlabí tříbodového zisku?
Preview k zápasu

Dočká se Vrchlabí tříbodového zisku?

11.01.2009
Jan Pečeňák

V posledních třech zápasech se hokejistům Vrchlabí moc nedaří a vše vyvrcholilo v posledním utkání v Olomouci, odkud si odvezli šestibrankový příděl. Tentokrát čeká náš celek soupeř z kategorie lehčích a to SK Kadaň, ale jak ukázaly souboje s Porubou a Třebíčí, tak postavení v tabulce nemusí nic znamenat. Pondělní soupeř přijede do Vrchlabí oslaben o několik hráčů, ale ani náš kádr není zdravotně v pořádku. Zda se Kadani podaří napodobit své předchůdce a nebo Vrchlabí dokáže zvítězit v normální hrací době, se můžete přijít podívat 12.1. od 18:00 do vrchlabské Elektromont Arény.

Kadaň v nástavbě

Kadaň patří k celkům, které čeká ještě velký boj o udržení na pozicích zajišťující postup do play off a každý získaný bod má pro ně velkou cenu. Zatím okupuje 11. příčku, ale jen s dvoubodovým náskokem na třinácté, tedy první nepostupové místo. V nástavbě se hráčům Kadaně moc nedaří a z deseti odehraných zápasů získali pouze devět bodů. V normální hrací době dokázali porazit pouze Benátky a dva body po výhře na nájezdy si odnesli ze zápasu s Vrchlabím a Jihlavou, naopak dva zápasy v samostatných nájezdech prohráli a to v Berouně a Havířově. S naším celkem se v této sezóně utkali již třikrát. V prvním zápase v Kadani vyhráli hokejisté Vrchlabí 1:0, v odvetném utkání v Elektromont Aréně zvítězili vrchlabští 5:3 a v posledním vzájemném zápase, který se odehrál opět v Kadani, byli po nájezdech úspěšnější domácí a vyhráli 5:4.

Vedení celku z podkrušnohoří získalo v uplynulých týdnech dvě nové posily. Z Chomutova přišli na hostování obránce Josef Révay a Jakub Mužík a z pražské Sparty na střídavé starty gólman Petr Přikryl. Nové tváře se Kadani celkem hodí, protože mužstvo zužuje poměrně velká marodka. Zranění jsou obránce Vojtěch Kloz, a útočníci Roman Pražák, Petr Derfler a Jan Stehlík.

SK Kadaň – HC Chrudim 2:3

Utkání začalo ve svižném tempu. Jako první se z branky radovali domácí a to v 8. minutě, když samostatný únik zakončil Martin Kadlec. Chrudimi se ještě v první třetině podařilo vyrovnat a to po brance Lukáše Valka, který v přesilové hře propálil Přikryla v brance domácích - 13. minuta 1:1.

Druhou třetinu začali lépe hokejisté Kadaně, ale branku se jim vstřelit nepodařilo, naopak sami inkasovali. Ve 27. minutě ujel domácí obraně Tomáš Martinec a přízemní střelou překonal kadaňského gólmana - 1:2. Inkasovaná branka domácím na snaze neubrala a dál pokračovali v náporu, což se jim také vyplatilo. Ve dvojnásobné přesilové hře se bombou od modré čáry prosadil Martin Szakal - 34. minuta 2:2.

Poslední část hry začala stejně jako ta předcházející tlakem Kadaně a vstřelenou brankou hostí. Ve 45. minutě poslal Chrudim do vedení kapitán Marek Zadina - 2:3. I přes snahu domácích o vyrovnání hosté tento stav ubránili a připsali si na své konto další vítězství.

SK Kadaň – HC Vrchlabí 5:4sn

Od prvních minut ukazovali hokejisté Vrchlabí, kdo je v zápase favoritem. Papírové předpoklady potvrzovali aktivní útočnou hrou, na kterou kadaňská obrana hledala vehementně účinný recept. Branku však v první třetině vstřelili hráči z Krkonoš jen jednu a to v 18. minutě Rok Pajič, který dorazil puk do branky po střele Matějíčka.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky ukázali Kadaňští, že nehodlají složit zbraně předem. Když už se schylovalo k možnému vyrovnání, přišel trest. V oslabení ujel Ondřej Látal a prostřelil Hanuljaka – 29. minuta 0:2. S odpovědí přispěchali domácí rychle, ještě v téže minutě se do šibenice trefil Lukáš Chmelíř - 1:2. Ovšem za další minutu byl rozdíl opět dvoubrankový. Po přihrávce Mikšovského zpoza branky vyjel Martin Krupka a překonal domácího gólmana - 1:3. Do konce třetiny pak padla ještě jedna branka a bylo to do sítě Štůraly. Ve 33. minutě se při signalizované výhodě trefil Miloš Kajer - 2:3.

Ve třetí třetině se domácí hnali za vyrovnáním, hosté naopak trpělivě číhali na každou chybu obrany, která také přišla. V 51. minutě rychlý protiútok zakončil Martin Krupka - 2:4. Kadaň však dokázala opět rychle odpovědět. V přesilové hře se prosadil David Balázs - 53. minuta 3:4. V závěru utkání Kadani nezbylo nic jiného než odvolat gólmana a zkusit štěstí v početní výhodě. To se jim také vyplatilo. Minutu před koncem utkání nahodil Gombár puk a Tomáš Polanský s dorážkou neměl problém - 4:4.

V prodloužení branka nepadla a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch se našel jediný úspěšný střelec a tím byl domácí Tomáš Polanský, který rozhodl o tom, že dva body po výhře 5:4sn zůstanou v Kadani.

D&D Elektromont Aréna
12.1. 18:00
HC Vrchlabí 41. kolo SK Kadaň
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. 87 b. Umístění 11. 46 b.
25 – 4 – 4 - 7 Celková bilance 10 - 7 – 2 - 21
Patrik Beck 11 g.+ 16 as. Nejproduktivnější hráč David Balázs 14 g.+ 15 as.
Patrik Beck
Rok Pajič
Martin Krupka všichni 11 g.
Nejlepší střelec David Balázs 14 g.
Patrik Beck 16 as. Nejvíce asistencí Radek Šíp 16 as.
Ladislav Gengel +12 Nejlepší hráč v +/- Patrik Fink
Dominik Kramár oba + 4
Richard Rapáč -10 Nejhorší hráč v +/- Petr Pospíšil -18
Roman Chatrnúch 86 min. Nejtrestanější hráč Vojtěch Kloz 70 min.
Tomáš Štůrala 2,00
Petr Ševčík 2,70
Brankový průměr na zápas Miroslav Hanuljak 2,76
Erik Štěrba 3,00
Petr Přikryl 4,35
Tomáš Štůrala 92,85%
Petr Ševčík 89,73%
Úspěšnost gólmanů Miroslav Hanuljak 92,66%
Erik Štěrba 90,48%
Petr Přikryl 83,33%
Tomáš Štůrala 5
Petr Ševčík 0
Čistá konta Miroslav Hanuljak 4
Erik Štěrba 0
Petr Přikryl 0

Posledních pět utkání Kadaně = čtyři body

40. kolo SK Kadaň - HC Chrudim 2:3
39. kolo HC Dukla Jihlava - SK Kadaň 6:7sn
38. kolo HC Havířov Panthers - SK Kadaň 3:2sn
37. kolo SK Kadaň - SK HC Baník Most 4:5
36. kolo HC Berounští Medvědi - SK Kadaň 2:1sn

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Šťůrala (od 37. minuty Ševčík) - Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Jaroměřský, Wagenhoffer - Gengel, Pajič, Beck, Gajovský, Krupka, Rusnák, Rapáč, Kříž, Hruška, Mikšovský, Divíšek, Andres

SK Kadaň: Přikryl - Chmelíř, Kocek, Mašek, Pospíšil, Révay, Szakal, Višňák - Balázs, Boušek, Chyba, Fink, Freiberg, Gombár, Kadlec, Polanský, Rudovský, Rybecký, Ton, Zika, Šíp

Rozhodčí

Další domácí utkání hokejistů Vrchlabí, tentokrát proti Kadani, bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Jílek, kterému budou na čarách pomáhat pánové Podrazil a Žídek.