HC Stadion Vrchlabí – Po čtvrté v sezóně s Třebíčí
Preview k zápasu

Po čtvrté v sezóně s Třebíčí

06.01.2009
Jan Hanuš

Třetí zápas během pěti dnů sehrají prvoligoví hokejisté, hokejová družina trenérů Jeřábka a Řeháčka přivítá ve středu na domácím ledě tým Horácké Slavie Třebíč. Zatím co horalé z Krkonoš prochází soutěží jak nůž máslem, Horácká Slavia je na tom o poznání hůře a navíc ji čeká zápas s nepříjemným soupeřem. Letos Třebíč moc bodů nemá, ale i favority dokázala o nějaký bod obrat, nebodovala jen s Kometou, havlíčkobrodským Rebelem a s Vrchlabím

Pár slov o Třebíči

Hokejistům Horácké Slavie Třebíč se letos moc nedaří, nejlépe o tom vypovídá předposlední místo v tabulce a zisk 40 bodů. Sice patří s rovnou stovkou vstřelených branek k lepším mezi soupeři z dolní poloviny tabulky, ale ke dnu je sráží 128 inkasovaných branek, více má jen poslední Poruba.

Body sbírá Třebíč hlavně se soupeři z dolních pater prvoligové tabuky, i když favoritů se nezalekne, o čemž by mohli vyprávět v Chomutově nebo v Ústí nad Labem. Oba favorité museli Horácké Slavii nechat ve 27. a 28. kole jeden bod, neboť nad týmem z Vysočiny dokázali zvítězit až na nájezdy.

Výborně se Třebíči povedl zápas 23. kola v Chrudimi, kde na začátku poslední části domácí Chrudim vedla 5:2, hosté se nevzdali, zabrali, stav utkání srovnali a v prodloužení zajistil prémiový bod pro tým z Vysočiny Lukáš Nahodil.

Takřka na vlas stejný průběh zápasu se povedl Třebíči o tři kola později doma s Kadaní. Ovšem byla to právě Kadaň která dokázala dotáhnout náskok domácí Slavie, která v polovině zápasu vedla již 5:1. Dvě branky v závěru druhé části a další tři v poslední třetině inkasoval domácí gólman a v nájezdech byli úspěšní hosté ze severu čech.

HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč 5:2

Skóre zápasu otevřel v 9. minutě chrudimský Martin Lojek a hned o tři minuty později vyrovnal v přesilové hře Martin Čech. Nerozhodný stav svítil na tabuli dvě minuty a znovu Martin Lojek přinesl radost do tábora chrudimských.

Druhou třetinu Chrudim vyhrála 3:0 a na všech brankách se podílel Lukáš Král, dvě vstřelil, jednu ve 32. minutě, další ve 39. minutě a na brance Petra Suchého se podílel přihrávkou.

Do závěrečné třetiny tak vstupovala Horácká Slavia za krajně nepříznivého stavu se kterým se jim nic nepodařilo udělat, jen v poslední vteřině zápasu korigoval nepříznivý výsledek Jan Koktan a Třebíč si z Chrudimi odvezla prohru 5:2.

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Vrchlabí 3:4

Utkání začalo velmi opatrně. Žádný z týmů nechtěl udělat první chybu. První střelu vyslal na brankáře domácí Klejna při vyloučení Fiedlera. Na druhé straně prověřil Lva Galvas střelou od modré čáry. Za několik chvil střílel švihem znovu od modré Bendík, jehož chytrá křížná rána skončila těsně vedle. Ve 12. minutě chyboval při vyhození brankář Štůrala, ale Barus toto pochybení nepotrestal. Za minutu tečoval Klejnovu ránu Pšurný do betonu vrchlabského gólmana. Z protiútoku pálil Tvrzník, Lev vykopl letící kotouč betonem. Ve 14. minutě inkasoval 2+2 minuty hostující Divíšek. Horácká Slavia si vytvořila několik dobrých příležitostí. Kaláb parádně přihrál před branku Pšurnému, jenže třebíčskému útočníkovi sklouzl puk při střele z čepele. Za chvilku pálil Nahodil z Pšurného příhry těsně vedle. V poslední minutě nepříliš pohledné první části zahrozil v oslabení aktivní Roman Pšurný, jehož střela zápěstím jen těsně minula pravou tyč vrchlabské klece.

Druhá třetina byla o poznání aktivnější. Hned ve 21. minutě projel po pravém křídle Gajovský. Jeho ránu Lev vyrazil před sebe a domácí obrana odpálila gumový touš do bezpečí. Za dvě minuty zavezl puk do pásma Burian, přihrál Obdržálkovi, jehož střelu tečoval vedle Stejskal. 24. minuta přinesla změnu skóre. Gajovský přihrál mezi kruhy Jiřímu Matějíčkovi, jenž skrz Lvovy betony otevřel brankový účet – 0:1. Z vedení se hosté neradovali dlouho. Za 19 sekund nasměroval Nahodil přihrávku na levý kruh, odkud poslal kotouč k tyči Štůralovy svatyně Roman Pšurný - 1:1. Rychlé dvě branky za sebou zápasu prospěly. Obdržálek se vřítil do útočného pásma a jeho jedovatou střelu zastavila vyrážečka gólmana Vrchlabí. Přesně v polovině utkání se dopředu dral Gengel, nepřešel však před Kalába, který mu vystavil překrásný bodyček. Pak pálil přes beka Nahodil mimo, na druhé straně vychytal nájezd Pajiče Lev. Po druhé třetině přece jen odcházeli do kabin spokojenější Vrchlabští. Tvrzník objel branku, přistrčil puk na modrou čáru Davidu Galvasovi, jehož dobrá střela proletěla klubko hráčů před domácí brankou a zapadla k tyči – 1:2.

Do poslední části vstoupila Horácká Slavia se snahou zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Hosté sice ubránili přesilovku Třebíče při vyloučení Galvase. Na pravém kruhu dostal puk Miroslav Barus, který svou vtipnou střelou po ledě překvapil všechny přítomné včetně opařeného brankáře Štůraly – 2:2. Po vyrovnání způsobil obrovský závar před Štůralou Nahodilův útok, ale červené světlo se za brankou hostí nerozsvítilo. Ve 49. minutě hráli Vrchlabští dlouhou zdvojenou přesilovku. Domácí se dobře bránili. Navíc vyhozený kotouč zachytil Pšurný, který naskočil do hry z trestné lavice. Ten sice na modré čáře klopýtl, ale stihl přihrát touš na hůl Lukáše Nahodila, jenž kličkou po ruce vsítil třetí branku Třebíče – 3:2. Bohužel pro domácí měli hosté v rukávu rychlou odpověď. Po zmatku před Lvem vyrovnal po další 25 vteřinách hry Štefan Rusnák - 3:3. Vrchlabí vycítilo, že by mohlo definitivně zvrátit zápas ve svůj prospěch. Necelých pět minut před koncem vystřelil z kruhu Gengel, Lev kotouč vyrazil před sebe a dojíždějící Roman Chatrnúch rozhodl – 3:4.

D&D Elektromont Aréna
7.1. 18:00
HC Vrchlabí 39. kolo SK Horácká Slavia Třebíč
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
2. 86 b. Umístění 15. 40 b.
25 – 4 – 3 – 6 Celková bilance 9 – 3 – 7 – 19
Patrik Beck 10 g.+ 16 as. Nejproduktivnější hráč Martin Čech 17 g.+ 8 as.
Lukáš Nahodil 8 g. + 17 as.
Rok Pajič 11 g. Nejlepší střelec Martin Čech 17 g.
Patrik Beck 16 as. Nejvíce asistencí Lukáš Nahodil 17 as.
Jiří Matějíček +13 Nejlepší hráč v +/- Miroslav Barus +11
Richard Rapáč -9 Nejhorší hráč v +/- Aleš Staněk -17
Roman Chatrnúch 84 min. Nejtrestanější hráč Martin Havran
Marcel Hrbáček
oba 54 min.
Tomáš Štůrala 1,88
Petr Ševčík 2,52
Brankový průměr na zápas Jakub Lev 3,50
Pavel Míča 2,35
Jakub Kovář 3,59
Tomáš Štůrala 93,26 %
Petr Ševčík 90,00 %
Úspěšnost gólmanů Jakub Lev 89,08 %
Pavel Míča 92,19 %
Jakub Kovář 91,47 %
Tomáš Štůrala 5
Petr Ševčík 0
Čistá konta Jakub Lev 1
Pavel Míča 0
Jakub Kovář 0

Třebíč od posledního zápasu s Vrchlabím

32. kolo HC Kometa Group - SK Horácká Slavia Třebíč 5:0
33. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou 3:2
34. kolo HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 sn
35. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Baník Most 6:3
36. kolo HC Havířov Panthers - SK Horácká Slavia Třebíč 4:3 pp
37. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 3:0
38. kolo HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč 5:2

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Ševčík (od 65. Štůrala) – Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Bendík, Wagenhoffer – Gajovský, Pajič, Beck – Krupka, Rusnák, Gengel – Rapač, Rod, Látal – Andres, Mikšovský, Hruška

SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (39. Míča) - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan, Čech, Zahradník, Pšurný, Burian,Nahodil, Stejskal, Staněk, Barus, Sojčík, Přibyl, Obdržálek, Vrba, Kundela

Rozhodčí

Čtvrtý vzájemný duel přijede pískat pod Krkonoše trio jihočeských rozhodčích. Z Českých Budějovic je hlavní sudí, pan Jiří Dvořák, na čarách se představí pánové Milan Dančišin ze Soběslavi a Tomáš Matějček ze Sezimova Ústí