HC Stadion Vrchlabí – František Mrázek nakonec Vrchlabí neposílí
A Team

František Mrázek nakonec Vrchlabí neposílí

02.01.2009
Jan Pečeňák

Vedení Ústí nad Labem odstoupilo od již dohodnutého hostování Františka Mrázka v našem celku. Ačkoliv tu zkušený útočník již od pondělí trénoval, tak nakonec místo do Krkonoš putuje do extraligového Kladna. Fanoušci HC Vrchlabí by se však posily pro play-off dočkat měli. V článku přinášíme prohlášení sportovního ředitele vrchlabského celku pana Ing. Kmoníčka k celé situaci.

"Po dvou týdnech intenzivních jednání jsem se dne 28.12.2008 domluvil s generálním manažerem Ústí nad Labem panem Robertem Kyselou na všech podmínkách hostování Františka Mrázka v našem celku. Tentýž den jsem mu zaslal písemnou dohodu, kterou mi měl druhý den podepsanou poslat zpět. Všechny podmínky byly jasně stanovené a na všem jsem byl domluven i s hráčem. Druhý den mi pan Kysela volal, omlouval se a řekl mi, že musí naši dohodu zrušit, jelikož došlo mezi členy vedení k neshodám a závěrem se dohodli na tom, že k nám Františka Mrázka nepustí. Tak jsme znovu vstoupili s majitelem klubu Petrem Dědkem do jednání a dnes 2.1.2009 jsme se dohodli na tom, že při sobotním utkání se pokusíme najít společnou řeč a dohodnout se, i za přítomnosti primátora města Ústí nad Labem. Jenže ještě 2.1. večer mi opět zavolal pan Kysela, že se strašně omlouvá, že ví, že se nezachovali korektně, že porušil naši dohodu apod. , a že Františka Mrázka vyměnili za brankáře Orcta do Kladna." Sdělil klubovým stránkám pan Kmoníček.

"Myslím, že si každý udělá sám obrázek o jednání ústeckých funkcionářů, ale považoval jsme za nutné, aby se naši fanoušci dozvěděli pravdu o krátkém působení Františka Mrázka v našem klubu. Já osobně jsem se za dobu působení ve Vrchlabí s takovýmto jednáním nesetkal a je to pro mě obrovské zklamání. Hokejový život však jde dál, a my se pokusíme získat jinou posilu do play-off." Dodal sportovní ředitel klubu závěrem.