HC Stadion Vrchlabí – Rozhodnou opět přesilovky?
Preview k zápasu

Rozhodnou opět přesilovky?

16.12.2008
Jan Hanuš

První liga nabrala před vánoci ďábelské tempo a zápas střídá zápas. V sobotu Jeřábkova parta přetlačila Olomouc, ovšem v pondělním zápase v Kadani se až tak nedařilo a horalové se musí spokojit s jedním bodem. A ve středu zavítá do krakonošovy zahrádky havlíčkobrodský Rebel k utkání již 34. kola.

Na lepší týmy to Rebelům moc nejde

Rebelové jsou se 48 body na osmém místě a body sbírají hlavně u týmů co jsou za nimi. Ze soubojů s první čtyřkou vydolovali bod z domácího zápasu s Kometou a dva body taktéž z domácího zápasu s Vrchlabím. Letos se Havlíčkovu Brodu nedaří zápasy s Mostem, které oba dva skončili porážkou. Naopak derby na Vysočině Rebelům svědčí. Jak Jihlava tak i Třebíč mají v kolonce zápasů s Havlíčkovým Brodem nulový bodový zisk.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Chrudim 2:5

V pondělním utkání zavítala do Kotliny Chrudim a již v 7. minutě utkání se hosté zásluhou Martina Vágnera ujímají vedení a v patnácté minutě zvyšuje vedení chrudimských Tomáš Martinec.

Hned z kraje druhé části snížil Jan Dušátko, ovšem v polovině zápasu odskočila Chrudim opět o dvě branky po nápřahu Zdeňka Toužimského. Až v samém závěru druhého dějství snížil na 2:3 od modré Jakub Šulc.

Opět na rozdíl dvou branek se dostala Chrudim ve 45. minutě po trefě Jana Semoráda a gólový účet zápasu uzavřel v poslední minutě chrudimský Marek Zadina střelou do prázdné branky.

HC Vrchlabí - HC Rebel Havlíčkův Brod 5:0

Vrchlabští hokejisté měli v prvních minutách jasnou převahu, hosté až do poloviny první třetiny pořádně nevystřelili na branku. Do první vážnější šance se dostal vrchlabský Beck, který překvapil brankáře Furcha střelou z rohu. Ten však nakonec kotouč zkrotil. V 7. minutě měl před sebou Nouza ležícího brankáře a i přes spoustu času ho trefil pouze do betonu, Havlíčkobrodští si tedy mohli oddychnout.

V čase 11:47 už ovšem hosté tolik štěstí neměli a Vrchlabští se v přesilové hře poprvé prosadili. Galvas přihrál na modrou Konečnému, ten přihrál puk prudce před branku, kde ho zpracoval Aleš Vála a z ostrého úhlu prostřelil brankáře hostí - 1:0. Od této chvíle byli domácí ještě aktivnější, ale méně se dostávali k zakončení. V dobrých šancích se párkrát ocitl útok Fiedler-Krupka-Gengel, který v poslední minutě první třetiny zvyšoval na rozdíl dvou branek. Roman Chatrnúch po nahrávce od Chaloupky tvrdě pálil od modré a před brankou bezchybně tečoval Jonáš Fiedler, který nedal Furchovi šanci a využil druhou přesilovku svého mužstva - 2:0. Tato branka do šatny tedy pomohla domácím k pěknému náskoku do druhého dějství.

Začátkem druhé periody se dostal do velké šance hostující Darius Rusnák, jenž nedokázal prostřelit Štůralu z bezprostřední blízkosti. O minutu později byla však úspěšná akce na druhé straně. Havlíčkobrodští byli potřetí v utkání v oslabení a potřetí v něm dostali branku. Tentokrát byl střelcem Tomáš Nouza, který pohotově dorazil střelu Pajiče - 3:0.

Ve 29. minutě měl velkou příležitost zvýšit náskok domácí Rusnák, ale přihrávku od Gajovského špatně zpracoval a netrefil takřka odkrytou klec. O chvilku později předvedli na chlup stejnou akci Krupka s Gengelem, zakončující Krupka též netrefil volné místo ve Furchově svatyni. Nemilá situace se přihodila v devětatřicáté minutě. Domácí Horčička nedovoleně “sundal“ havlíčkobrodského Svobodu, který se těžce zvedal z ledu. Horčička byl potrestám pětiminutovým trestem a trestem do konce utkání.

Třetí část začala jak jinak než šancí domácích. Gengel byl před brankou faulován, a tak rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se postavil Nikola Gajovský, brankáře Furcha položil na zem, ale ten mu kotouč vypíchl. Na druhé straně tvrdě pálil od modré Šulc, který už po střele zvedal ruce nad hlavu, ovšem touš se pouze svezl těsně kolem tyče. Stav se tedy nezměnil.

Fiedler mohl odskočit na rozdíl čtyř branek, když se od půlky hřiště prokličkoval až před Furcha, tam ale nezvládl koncovku. Hned poté dostal nahrávku od Krupky a také se netrefil. V 52. minutě ztratili Rebelové všechy naděje na úspěch. Pavel Kříž nikým nechráněn obkroužil branku a zvýšil už na 4:0. Pátou branku mohl přidat Rusnák, jenž po nahrávce od Gajovského minul odkrytou klec. Páté branky se dočkali divácí v 56. minutě, jejíž autorem byl Tomáš Nouza po přesné střele z mezikruží - 5:0 Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni za hosty Kubeš a za domácí Nouza.

D&D Elektromont Aréna
17.12. 18:00
HC Vrchlabí 34. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
3. 75 b. Umístění 8. 48 b.
22 – 3 – 3 – 5 Celková bilance 14 – 2 – 2 – 15
Patrik Beck 9 g.+ 16 as. Nejproduktivnější hráč Tomáš Svoboda 13 g.+ 12 as.
Miroslav Třetina 12 g. + 13 as.
Rok Pajič 11 g. Nejlepší střelec Tomáš Svoboda 13 g.
Patrik Beck 16 as. Nejvíce asistencí Miroslav Třetina 13 as.
Ondřej Látal +12 Nejlepší hráč v +/- Jan Pavlík +9
Martin Tvrzník -4 Nejhorší hráč v +/- Aleš Jelínek -11
Roman Chatrnúch 82 min. Nejtrestanější hráč Miroslav Třetina 83 min.
Tomáš Štůrala 1,97
Petr Ševčík 2,69
Filip Šindelář 1,00
Brankový průměr na zápas Stanislav Neruda 2,25
Jaroslav Suchan 2,92
Dominik Furch 4,50
Tomáš Štůrala 92,80 %
Petr Ševčík 89,52 %
Filip Šindelář 96,00 %
Úspěšnost gólmanů Stanislav Neruda 92,58 %
Jaroslav Suchan 90,56 %
Dominik Furch 87,32 %
Tomáš Štůrala 3
Petr Ševčík 0
Filip Šindelář 0
Čistá konta Stanislav Neruda 2
Jaroslav Suchan 2
Dominik Furch 0

Rebelové v nástavbě

31. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Havířov Panthers 8:4
32. kolo HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:5
33. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Chrudim 2:5

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala - Matějíček, Chaloupka, Štrach, Galvas, Vála, Bendík, Wagenhoffer, Gajovský, Pajič, Gengel, Fiedler, Krupka, Rusnák, Tvrzník, Kříž, Látal, Buchtele, Mikšovský, Andres

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Vyhlídal, Šulc, Borůvka, Václav Němec, Soldán, Moščic, A. Jelínek, Rusnák - Kubeš, Holec, Endál, Kraučuk, Vojtěch Němec, Stromko, Dušátko, Hadrava, Křišťan, Svoboda, Varga, Zohorna.