HC Stadion Vrchlabí – Po výhře nad Olomoucí zajíždí náš celek do Kadaně
Preview k zápasu

Po výhře nad Olomoucí zajíždí náš celek do Kadaně

14.12.2008
Jan Pečeňák

Jen jeden den odpočinku mají prvoligoví hokejisté a už je čeká další zápas. Tentokrát se hokejisté Vrchlabí pokusí podruhé v sezóně vyloupit zimní stadion v Kadani a připsat si do prvoligové tabulky další tři body. V posledním kole odehrály oba týmy své zápasy s rozdílným výsledkem. Náš celek doma porazil Olomouc a hráči Kadaně odjeli s prázdnou z Chrudimi. Zda to stejně dopadne i ve vzájemném zápase budeme vědět po skončení zápasu, který se koná 15.12. od 18:00. Pro ty, kdo nebudou sledovat zápas na vlastní oči, bude připraven tradiční online přenos.

Kadaň v letošní sezóně

Kadani se od úvodu soutěže moc nedařilo. Po odehraných 24 kolech měli na svém kontě osm výher, z toho dvě v prodloužení. Dvě prohry připravili kadaňským i hokejisté našeho celku, když si z Kadaně přivezli výhry 1:0 a doma zvítězili 5:3. Zlepšení přišlo mezi 25. - 30. kolem, když během těchto šesti zápasů nepoznali kadaňští hořkost porážky a připsali si patnáct bodů do prvoligové tabulky. Poslední dva zápasy se jim však moc nepovedly a podlehli doma Jihlavě a v posledním utkání prohráli v Chrudimi. Celkově tak hráčům Kadaně patří 11. místo a ještě je čeká těžká práce k udržení na pozicích zajišťující postup do play off. K lepším výsledkům by měly týmu pomoci i posily, které se Kadani podařilo získat v posledních dnech. Jsou to Jiří Gombár a Lukáš Chmelíř z Chomutova a z Kladna přišel do týmu na střídavý start Jan Rudovský.

Podle statistik patří mezi nejlepší hráče týmu Petr Derfler ( 7 + 15 ), kterému patří v celkovém hodnocení první ligy 34. místo. Druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a celkově 36. v 1. lize je zkušený David Balázs ( 12 + 9 ). Třetím nejproduktivnějším hráčem je Jakub Valský ( 9 + 11 ), který se však v sestavě Kadaně neobjeví, protože si ho z hostování stáhlo zpátky extraligové Kladno. Mezi tři nejproduktivnější obránce týmu patří Martin Szakal ( 3 + 9 ), Petr Pospíšil ( 3 + 5) a Vojtěch Kloz ( 4 + 2 ). Martin Szakal svými výkony patří na dvanácté místo v bodování 1.ligy mezi obránci. V brance zatím kraluje Miroslav Hanuljak, který svého konkurenta Erika Štěrbu pustil do branky na pouhých 40 minut. Hanuljak je díky odchytanými 1889 minutami nejvytíženějším gólmanem první ligy.

Proti Vrchlabí by neměli kvůli zranění nastoupit útočníci Ladislav Boušek a Patrik Fink.

HC Chrudim – SK Kadaň 6:3

Na začátku první třetiny byli aktivnější domácí, ale k ohrožení branky se nedostali. První vážnější šance hostí skončila na tyči po střele Kloze. O chvíli později se již kadaňští radovali ze vstřelené branky. V sedmé minutě se trefil Tomáš Polanský – 0:1. Jenže ještě ve stejné minutě bylo vyrovnáno, když dorážkou uspěl Tomáš Bláha – 1:1. Do konce první třetiny se domácí dostali do vedení, když se po akci Semoráda trefil Lukáš Král – 15. minuta 2:1. Domácí poté ještě několikrát zahrozili, ale skóre zůstalo po první třetině 2:1.

Začátek druhé třetiny měli domácí výborný. Již ve 24. minutě se trefil Jan Kolář - 3:1 a o minutu později zvýšil na rozdíl tří branek Jan Šeda - 4:1. Hostům se však ve 28. minutě podařilo utkání zdramatizovat, když puk do branky dotlačil Jan Rudovský - 4:2. Za další minutu bylo pro domácí ještě hůř, když na rozdíl jediné branky snížil svojí druhou brankou v utkání Tomáš Polanský - 4:3. Ve 32. minutě mohl opět zvýšit náskok Toužimský, ale jeho střela skončila na tyči. To, co se nepovedlo Toužimskému se podařilo ve 37. minutě Janu Kolářovi, který dorazil do branky střelu Zdeňka Toužimského – 5:3. Stejným skóre i druhá třetina skončila.

Domácí se snažili v poslední třetině hlídat výsledek a nakonec se jim ho podařilo ještě zvýraznit. Ve 46. minutě se podruhé v zápase prosadil Lukáš Král, který oklamal Hanuljaka a zakončil do prázdné branky – 6:3. Od této doby se střídaly šance na obou stranách, ale brankou neskončila ani jedna a tak se chrudimští mohli radovat ze tří bodů po výhře 6:3.

HC Vrchlabí – SK Kadaň 5:3

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale hosté hrozili nebezpečnými protiútoky. První branky utkání se diváci v deváté minutě, když přesnou střelou překonal Hanuljaka Václav Eiselt - 1:0. Hostům se však do konce třetiny podařilo vyrovnat, když se po přihrávce Šípa prosadil David Balázs - 1:1.

Než se stihli diváci usadit po první přestávce Vrchlabí vedlo. Svou druhou branku v zápase vstřelil Václav Eiselt, když si kličkou poradil s Hanuljakem a stanovil skóre na 2:1. O čtyři minuty později bylo pro domácí ještě lépe, když se po pěkné akci Aleše Vály trefil do prázdné branky Pavel Kříž - 3:1. Kadaňští však nesložili zbraně a ve 32. minutě odpověděli. Radek Šíp byl sám před Štůralou a zakončil přesně - 3:2. Po dvou třetinách byl však stav s rozdílem dvou branek. Ve 36. minutě se po závaru před brankou prosadil Patrik Beck - 4:2.

Ve třetí třetině po několika šancích na obou stranách se ze vstřelené branky radovali opět domácí, nejvíce však Václav Eiselt, který dokončil hattrick. Ve 49. minutě byl na konci akce, kterou rozjeli Beck a Nouza - 5:2. O vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto a domácí svou nedůsledností dovolili hostům snížit. V 60. minutě od modré vypálil Vojtěch Kloz a trefil se přesně - 5:3. Snížení však domácím radost z výhry a ze získání tří bodů vzít nemohlo.

Zimní stadion Kadaň
15.9. 18:00
SK Kadaň 33. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. 37 b. Umístění 3. 74 b.
9 – 5 – 0 - 18 Celková bilance 22 - 3 – 2 - 5
Petr Derfler 7 g.+ 15 as. Nejproduktivnější hráč Patrik Beck 9 g.+ 16 as.
David Balázs 12 g. Nejlepší střelec Rok Pajič 10 g.
Petr Derfler 15 as. Nejvíce asistencí Patrik Beck 16 as.
Patrik Fink
Dominik Kramár oba +4
Nejlepší hráč v +/- Aleš Vála +13
Petr Pospíšil -15 Nejhorší hráč v +/- Martin Tvrzník -3
Martin Mazanec 68 min. Nejtrestanější hráč Roman Chatrnúch 82 min.
Miroslav Hanuljak 2,80
Erik Štěrba 3,00
Brankový průměr na zápas Tomáš Štůrala 1,87
Petr Ševčík 2,69
Filip Šindelář 1,00
Miroslav Hanuljak 92,58%
Erik Štěrba 90,48%
Úspěšnost gólmanů Tomáš Štůrala 93,15%
Petr Ševčík 89,52%
Filip Šindelář 96,00%
Miroslav Hanuljak 3
Erik Štěrba 0
Čistá konta Tomáš Štůrala 3
Petr Ševčík 0
Filip Šindelář 0

Poslední výsledky Kadaně

32. kolo HC Chrudim - SK Kadaň 6:3
31. kolo SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 2:4
30. kolo SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1p
29. kolo SK HC Baník Most - SK Kadaň 2:4
28. kolo SK Kadaň - HC Olomouc 2:1sn

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala - Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála, Bendík, Jaroměřský - Gajovský, Rusnák, Beck - Fiedler, Krupka, Gengel - Tvrzník, Kříž, Látal - Mikšovský, Divíšek, Andres

SK Kadaň: Hanuljak (Štěrba) - Balász, Šíp, Derfler, Szakal, Polánský, Zika, Pospíšil, Kajer, Freiberg, Kloz, Ton, Rybecký, Mazanec, Pražák, Chyba, Mašek, Zmeškal, Kocek, Gombár, Rudovský