HC Stadion Vrchlabí – Do Krkonoš zavítá východočeský rival z Chrudimi
Preview k zápasu

Do Krkonoš zavítá východočeský rival z Chrudimi

20.11.2008
Jan Pečeňák

Po velmi těžkém, ale zároveň i velmi úspěšném vystoupení proti Kometě, čeká naše hokejisty další těžký soupeř. Tím je nováček 1. ligy HC Chrudim. Ta si v dosavadní sezóně vede až nad očekávání dobře a zatím se nachází na pěkném sedmém místě. Hosté mají o motivaci postaráno, jelikož budou chtít určitě odčinit debakl z 11.kola, když na svém ledě podlehli našim hokejistům vysoko 3:8. Zápas začíná v sobotu 22.11. od 18:00 a pro ty, co nebudou moci podpořit svůj klub přímo v aréně, bude připraven tradiční online přenos.

HC Chrudim v letošním ročníku 1.ligy

Výsledky Chrudimi jsou jako na houpačce, ale zatím se drží v té lepší polovině prvoligové tabulky. O něco více se hokejistům nováčka daří na domácím ledě, kde zatím získali 24 bodů, ale ani na ledě svých soupeřů nedosahují špatných výsledků. Bez bodů odjížděli pouze z ledu Benátek, Ústí, Brna, Olomouce a Havlíčkova Brodu. Celkově mají z cizích kluzišť bilanci 4 - 1 - 2 – 5, což není na nováčka vůbec špatné. Nutno však podotknout, že v týmu je řada zkušených hráčů jako jsou např. Marek Zadina, dále nám velmi dobře známý Tomáš Vyskočil, Lukáš Král či Lukáš Valko. Chrudim také těží se spolupráce s extraligovými Pardubicemi, které poslaly do týmu našeho sobotního soupeře brankáře Růžičku, obránce Nakládala s Kolářem a útočníka Bláhu.

Podle statistik je zatím nejlepším hráčem útočník Lukáš Král, který zatím nasbíral 21 bodů a v celkovém pořadí 1.ligy se nachází na velmi dobrém 17. místě. Spolu s ním se v první třicítce kanadského bodování 1. ligy umístili ještě Jan Šeda s devatenácti body a Tomáš Martinec s kapitánem týmu Markem Zadinou, kteří nasbírali shodně 18 bodů. Mezi obránci zatím vévodí týmové statistice Zdeněk Toužimský s osmi a Jan Kolář se sedmi body. Mezi gólmany se zatím střídá trojice Růžička, Šrámek a Němec, ze kterých se zatím nejvíce daří Martinu Němcovi, který odchytal i poslední vystoupení s Chomutovem, ovšem zatím má z jmenované trojice odchytáno pouze pět utkání. Takže kdo nastoupí v brance proti Vrchlabí je otázkou.

Do zápasu určitě nenastoupí dva hráči. Prvním je útočník Stanislav Stavenský, který laboruje s nataženým vazem v kotníku. A tím druhým není nikdo jiný, než zkušený David Pospíšil, který v úterý 18..11. oficiálně opustil kádr Chrudimi a nebude zde již vykonávat ani funkci sportovního ředitele.

HC Chrudim – HC Vrchlabí 3:8

Zápas začali lépe hosté, ale proti gólmanovi Chrudimi se naši hráči neprosadili. To se změnilo ve 14. minutě, kdy brankář Šrámek kapituloval dokonce dvakrát. Nejprve po přesné přihrávce od Rusnáka prostřelil gólmana domácích Rastislav Konečný a o chvíli později se střelou ihned po buly prosadil Rok Pajič. Do konce třetiny mohl snížit Zadina se Semorádem, ale to se jim nepodařilo. Do kabin se tak k radosti velké skupiny hostujících fanoušků šlo za stavu 0:2.

Ve druhé třetině se ani jednomu z týmů nedařilo dostat do brankové příležitosti, až téměř v polovině zápasu se to povedlo hráčům Chrudimi a hned z toho byla branka. Ve 28. minutě se přesnou střelou prezentoval Petr Suchý. Radost domácích však netrvala dlouho. Již o minutu později byl rozdíl ve skóre opět o dvě branky. Obrana Chrudimi se dopustila velké chyby, které využili Tomáš Rod s Nikolou Gajovským a druhý jmenovaný mířil přesně 1:3. To však byl jen začátek toho, co vrchlabští hokejisté ve druhé třetině předvedli. Ve 30. minutě se podruhé v zápase trefil Rok Pajič - 1:4. Hned o další minutu později se hosté radovali z další branky, přesným střelcem byl Jiří Matějíček, a vyhnal tak brankáře Šrámka na střídačku. Jeho náhradník Němec si čisté konto udržel devět minut, než ho ve 40. minutě překonal Krupka a stanovil tak skóre po dvou třetinách na 1:6.

Do třetí třetiny šli hráči s vědomím, že již je zápas prakticky rozhodnut, přesto jsme se branek dočkali. První padla v 50. minutě do branky Štůraly. Úspěšným střelcem byl Daňo - 2:6. S odpovědí však hosté přispěchali hned o dvě minuty později, když po další chybě domácí obrany se trefil Martin Krupka - 2:7. A aby branek nebylo málo, tak v 53. minutě se dočkali opět domácí, tentokrát Tomáš Zohorna - 3:7. Poslední slovo však měli v pohodě hrající hosté. Pět minut před koncem se v přesilové hře trefil Tomáš Rod a stanovil tak konečné skóre na 3:8.

HC Chrudim – KLH Chomutov 4:3sn

Domácí vlétli do zápasu velmi aktivně a v průběhu třetiny si vypracovali řadu šancí a také se dočkali branky. Ve 13. minutě se v oslabení po nahrávce Martince trefil kapitán Marek Zadina - 1:0. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 18. minutě Jan Semorád a domácí tak do šaten odjížděli za velmi příznivého stavu.

Druhá třetina přinesla zcela odlišný obraz hry, ve které převzali iniciativu hosté. Ovšem prosadili se opět domácí. Hned po vhazování nahrál Žák volnému Janu Kolářovi, který švihem prostřelil Lundella - 3:0. Nadále však trvala převaha Chomutova a ta také přinesla své ovoce. Ve 29. minutě se v přesilové hře trefil Půlpán a hned o minutu později na rozdíl jediné branky snížil Zdeněk Tauš. Poté domácí hru vyrovnali, ale ke změně skóre do konce třetiny nedošlo.

Třetí třetina začala stejně jako ta druhá převahou hostů a ti se také dočkali vyrovnaní. Ve 49. minutě se podruhé v zápase prosadil Tauš. Do konce třetiny se však již skóre nezměnilo a oba týmy získaly bod za remízu v základní hrací době.

Do prodloužení vstoupili lépe domácí hráči, ale chomutovští je k ničemu nepouštěli. Naopak hosté mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch, když ke konci prodloužení hráli přesilovou hru, ale Chrudimi se oslabení podařilo ubránit. Následovaly samostatné nájezdy. V těch byl jediným úspěšným střelcem Marek Zadina a rozhodl tak o výhře domácích v poměru 4:3.

D&D Elektromont Aréna
22.11. 18:00
HC Vrchlabí 26. kolo HC Chrudim
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
3. 58 b. Umístění 7. 40 b.
17 – 3 – 1 - 4 Celková bilance 10 - 3 – 4 - 8
Patrik Beck 7 g.+ 12 as. Nejproduktivnější hráč Lukáš Král 1 g.+ 20 as.
Patrik Beck
Pavel Kříž oba 7 g.
Nejlepší střelec Tomáš Martinec 9 g.
Patrik Beck 12 as. Nejvíce asistencí Lukáš Král 20 as.
Aleš Vála +12 Nejlepší hráč v +/- Zdeněk Toužimský +12
Bronislav Andres
Petr Hruška -1
Nejhorší hráč v +/- David Pospíšil -2
Jaroslav Koma 49 min. Nejtrestanější hráč Petr Suchý 54 min.
Tomáš Štůrala 1,7
Petr Ševčík 2,59
Filip Šindelář 1,00
Brankový průměr na zápas Martin Růžička 2,81
Lukáš Šrámek 3,52
Martin Němec 2,67
Tomáš Štůrala 93,74%
Petr Ševčík 90,24%
Filip Šindelář 96,00%
Úspěšnost gólmanů Martin Růžička 91,58%
Lukáš Šrámek 89,52%
Martin Němec 92,44%
Tomáš Štůrala 3
Petr Ševčík 0
Filip Šindelář 0
Čistá konta Martin Růžička 0
Lukáš Šrámek 0
Martin Němec 0

Výsledek z posleních kol

25. kolo HC Chrudim - KLH Chomutov 4:3sn
24. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Chrudim 3:4
23. kolo HC Chrudim - SK Horácká Slavia Třebíč 5:6p
22. kolo HC Chrudim - HC Kometa Brno 5:4sn
21. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Chrudim 4:0

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala - Koma, Bendík, Chatrnúch, Chaloupka, Galvas, Vála, Matějíček, Wagenhoffer - Nouza, Pajič, Beck - Fiedler, Krupka, Gengel - Konečný, Kříž, Látal - Horčička, Gajovský, Rusnák

HC Chrudim: Němec - Fejgl, Kolář, Kuncl, Suchý, Šafařík, Toužimský, Vyskočil - Polák, Bělohlávek, Beránek, Bláha, Král, Martinec, Semorád, Šeda J., Valko, Zadina, Zohorna, Žák

Rozhodčí

Východočeské derby mezi Vrchlabím a hosty z Chrudimi, bude jako hlavní rozhodčí řídit pan Kočí, kterému budou asistovat pánové Poruba a Vengřín.