HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí se utká s dalším východočeským rivalem
Preview k zápasu

Vrchlabí se utká s dalším východočeským rivalem

09.10.2008
Jan Pečeňák

Po jednoznačném zápase v Chrudimi, čeká naše hokejisty další soupeř z východních Čech, celek Hradce Králové. Hradec Králové v posledním zápase podlehl na domácím ledě Chomutovu po nájezdech a v Elektromont Aréně by jistě nějaký ten bod rád získal. Jestli se mu to povede a nebo naši hokejisté svého soka porazí se dozvíme v sobotu 11.10. od 18ti hodin. Utkání můžete sledovat i v tradičním internetovém on-line přenosu.

Hradečtí v průběhu sezóny

Tým před začátkem sezóny opustilo hned několik hráčů. Zdeněk Toužimský, Jan Šeda, Petr Sakrajda, Patr Haluza a Tomáš Dušek ukončil kariéru. Naopak do kádru Hradce přibyla i nová jména. David Nedorost a Lukáš Filip z Berouna, Marcel Úlehla z Liptovského Mikuláše, Patrik Moskal z Brna a z Třebíče přišli Bořek Sláma a gólman Filip Luňák.

V přípravě hokejisté Hradce odehráli 12 utkání včetně 4 zápasů v Tipsport Cupu. V tom se jim však moc nedařilo a připsali si na své konto čtyři porážky. Postupně prohráli v Pardubicích, doma se Spartou, v Mladé Boleslavi a na závěr podlehli i Liberci. V dalších přátelských utkáních se z výhry radovali hned čtyřikrát, když zvítězili v Benátkách, Olomouci a výhru si připsali i v zápase s naším celkem, když v Elektromont Aréně vyhráli 5:4. Jedinou výhru na domácím ledě přinesl pro hradecké zápas s Chrudimí. Na domácím kluzišti ještě uhráli remízu s celkem Olomouce, ale zbylá dvě utkání prohráli, jak s Ústeckými Lvy, tak si výhru z Hradce odvezl i náš tým, když zvítězil 2:1.

V základní části si hradečtí na venkovních kluzištích připsali zatím jen dvě porážky po základní hrací době, když hned v prvním a třetím kole prohráli na ledě Poruby a Kadaně. Na ledě Olomouce, Brodu, Chrudimi i Třebíče vždy dokázali alespoň jeden bod vybojovat. Na domácím kluzišti si v prvních dvou zápasech připsali skalpy Benátek a Mostu, ale to byly poslední výhry, z kterých se diváci na hradeckém zimním stadionu mohli radovat. Z Hradce si odvezla výhru Kometa a v posledním kole i Chomutov, když dokázal zvítězit po nájezdech. Hradec Králové však má zápas k dobru, protože utkání čtvrtého kola s Ústeckými Lvy se odehraje až 13.10.

HC VCES Hradec Králové - Chomutov 4:5 sn

Hned po 51 vteřinách hry se domácí díky dorážce Daniela Volrába dostali do vedení. O chvíli později mohlo být pro Chomutov ještě hůř, ale střela Nedorosta skončila na břevně. Ve zbytku třetiny byla viděna spousta nepřesností a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, již ve 21. minutě zvýšil Patrik Fořt na 2:0. Chomutovští však odpověděli o dvě minuty později, když se přesně trefil Jaroslav Hašek 2:1. Ve 31. minutě se domácí dostali opět do dvougólového vedení, když se prosadil Patrik Moskal. Jenže do dvou minut se domácí vedení vytratilo. Nejprve se prosadil Charousek a hned po něm Míka. Po dvou třetinách byl tak stav zápasu 3:3.

V úvodu třetí třetiny se hosté poprvé dostali do vedení, když se ve dvojnásobné přesilovce prosadil Lukáš Pulpán. Domácím se stejná herní situace naskytla v 52. minutě a naložili s ní stejně jako hosté. Podruhé v zápase se trefil Volráb. Do konce třetiny se skóre již nezměnilo a na řadu přislo prodloužení.

V něm žádná velká šance k vidění nebyla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V první sérii proměnil Jaroslav Roubík i Petr Míka. Ve druhé ale Patrik Fořt nedal, zatímco Jiří Charousek s přehledem proměnil. Ve třetí sérii mohl srovnat stav Martin Filip. Lundella ale nepřekonal, a tak druhý bod získali hráči Chomutova.

D&D Elektromont Aréna
11.10. 18:00
HC Vrchlabí 12. kolo HC VCES Hradec Králové
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
1. 27 b. Umístění 8. 16 b.
8 – 1 – 1 - 1 Celková bilance 4 - 1 – 2 - 3
Nikola Gajovský 5 g.+ 3 as. Nejproduktivnější hráč Martin Koudelka 3 g.+ 8 as.
Nikola Gajovský 5 g. Nejlepší střelec Daniel Volráb 7 g.
Ondřej Látal
Tomáš Rod
Petr Horčička všichni 4 as.
Nejvíce asistencí Martin Koudelka 8 as.
Nikola Gajovský
Tomáš Rod
Ondřej Látal všichni +5
Nejlepší hráč v +/- Martin Koudelka
Jan Hruška
Jiří Hendrich všichni +9
Petr Chaloupka
Bronislav Andres
Petr Hruška
Ladislav Gengel všichni -1
Nejhorší hráč v +/- Jaroslav Roubík
Pavel Březina
Daniel Rákos
Martin Táborský
David Nedorost všichni -1
Ladislav Gengel 25 min. Nejtrestanější hráč Aleš Pazdera 28 min.
Tomáš Štůrala 1,77
Petr Ševčík 1,00
Brankový průměr na zápas Vladislav Koutský 2,32
Filip Luňák 3,24
Tomáš Štůrala 93,68%
Petr Ševčík 95,24%
Úspěšnost gólmanů Vladislav Koutský 93,26%
Filip Luňák 91,57%
Tomáš Štůrala 1
Petr Ševčík 0
Čistá konta Vladislav Koutský 0
Filip Luňák 0

Posledních pět zápasu Hradce Králové

11. kolo HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov 4:5sn
10. kolo SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové 2:4
9. kolo HC Chrudim - HC VCES Hradec Králové 3:4sn
8. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:2
7. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové 1:4

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala - Vála, Matějíček, Chaloupka, Galvas, Wagenhoffer, Lukáč, Koma, Chatmúch, Pajič, Beck, Horčička, Kříž, Látal, Rod, Gajovský, Fiedler, Konečný, Rusnák, Eiselt, Krupka

HC VCES Hradec Králové: Luňák - Vojta, Karlíček, Burian, Hendrich, Pazdera, Lesák, Flašar, Březina - Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Nedorost, Filip, Moskal, Luštinec, Ulehla, Suchý

Rozhodčí

Východočeský souboj přijede pod Krkonoše pískat pan Vladimír Pešina, na čarách se představí pánové Lukáš Podrazil a Ondřej Žídek.