HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí zajíždí k dalšímu utkání do Olomouce
Preview k zápasu

Vrchlabí zajíždí k dalšímu utkání do Olomouce

25.09.2008
Jan Pečeňák

K dalšímu utkání v 1.lize vyrážejí naši hokejisté na Hanou, na led aktuálně jedenáctého celku tabulky Olomouce. To, že náš tým čeká těžký zápas dokazuje poslední kolo, ve kterém hokejisté z Moravy dokázali zvítězit na ledě favorita z Chomutova. Krkonošští hokejisté si na své konto připsali také cenný výsledek, když na domácím ledě porazil celek z Ústí nad Labem 3:2 po samostatných nájezdech. Zápas v Olomouci začíná v sobotu v 17:00 a opět z něho bude připraven internetový on-line přenos.

Olomouc před startem sezóny

V přípravě na nový ročník sehrála Olomouc deset přípravných utkání včetně Tipsport Cupu, ve kterém se utkala s celky ze Zlína, Vítkovic, Třince a Brna. V poháru si Olomouc nevedla vůbec špatně, když na domácím ledě porazila Zlín i Vítkovice, z Brna si přivezla výhru po samostatných nájezdech a jediná prohra přišla na ledě Třince. V ostatních přátelských utkáních hokejisté z Hané porazili na domácím kluzišti Šumperk a polský tým Czarne Jastrzębie. Zbylá čtyři utkání odehráli na hřištích soupeřů, na kterých se jim nedařilo. Jediným úspěchem je remíza v Hradci Králové, se kterým ale o pár dní později prohráli. Zbylé dvě prohry si připsali na ledě Komety a slovenské Skalice.

Před novým ročníkem 1.ligy Olomouc také poměrně posilovala, když do kádru loňského semifinalisty přišli Petr Sakrajda z Hradce Králové, Jiří Řípa z Poruby. Ze zámoří přišli David Kudělka a Radim Ostrčil. Dalšími posilami jsou syn trenéra Petr Vlk a také Robin Staněk ze zlínské juniorky. Nadále jako loni by měla fungovat i spolupráce se Znojmem. Kádr opustili Martin Bouz, Petr Janečka a Jan Koktan.

Forma Hanáků

Hokejisté Olomouce vstoupili do sezóny domácím utkání proti Mostu, který zde překvapil a z Hané si odvezl tři body po výhře 3:2. Zvítězit se Olomouci nepodařilo ani v následující zápase v Havlíčkově Brodě, ve kterém prohráli 5:1. Prvního bodového zisku se hokejisté z Moravy dočkali ve třetím kole, když na domácím ledě porazili na nájezdy jednoho z favoritů letošní sezóny Kometu Brno. Další body mohli získat na kluzišti nováčka z Chrudimi, ale to se nepodařilo a podlehli 2:3. V tomto zápase navíc přišli o gólmanskou jedničku Dalibora Sedláře, který bude nejméně na dva měsíce mimo hru. Ovšem jeho náhradníci Kameš a Žigárdy si nevedou špatně. Poslední dva zápasy totiž Olomouc vyhrála. Nejprve na domácím hřišti porazila Hradec Králové na nájezdy a v šestém kole se konečně dočkala plného bodového zisku, když vyhrála v již zmiňovaném utkání v Chomutově.

Olomouc překvapivě vyhrála v Chomutově

Tento zápas měl být pro domácí hokejisty dalším, ve kterém se budou radovat ze tří bodů. Vše tomu také nasvědčovalo. Již v sedmé minutě se Chomutov ujal vedení po brance Míky, ovšem těsně před první sirénou hosté zásluhou Mrázka vyrovnali. Do druhé třetiny se domácím podařil stejný vstup jako do té první a ve 26. minutě se ujali opět vedení po střele Jíry – 2:1. Stejné skóre svítilo na ukazateli i po skončení druhé části hry. Když ve 45. minutě zvýšil Skořepa na 3:1, nikdo nepochyboval o vítězství KLHCH. Jenže hosté se s prohrou nesmířili a zápas dokonale otočili. Díky brankám Ministra, Davídka a Bordowského se tak Olomouc raduje z cenných tří bodů po výhře 4:3.

Zimní stadion Olomouc
HC Mora Olomouc . kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
11. 7 b. Umístění 3. 14 b.
1 – 2 – 0 - 3 Celková bilance 4 – 1 – 0 - 1
Milan Ministr 6 g.+ 1 as. Nejproduktivnější hráč Nikola Gajovský 2 g.+ 2 as.
Milan Ministr 6 g. Nejlepší střelec Nikola Gajovský
Rok Pajič
Patrik Beck
Pavel Kříž
Jaroslav Koma všichni 2 g.
Richard Bordowski
Ondřej Kříž
David Kudělka všichni 2 as.
Nejvíce asistencí Petr Horčička 3 as.
David Martínek +5 Nejlepší hráč v +/- Nikola Gajovský +2
Filip Smejkal
Jakub Bartoň
Petr Žajgla všichni -5
Nejhorší hráč v +/- Petr Horčička -2
Ondřej Kříž
Michal Nedbálek
Petr Sakrajda všichni 10 min.
Nejtrestanější hráč Ladislav Gengel 25 min.
Štefan Žigárdy 2,89
Dalibor Sedlář 3,45
Jaroslav Kameš 1,85
Brankový průměr na zápas Tomáš Štůrala 1,64
Štefan Žigárdy 91,67%
Dalibor Sedlář 90,59%
Jaroslav Kameš 94,12%
Úspěšnost gólmanů Tomáš Štůrala 93,94 %
Štefan Žigárdy 0
Dalibor Sedlář 0
Jaroslav Kameš 0
Čistá konta Tomáš Štůrala 1

Výsledky Olomouce v 1.lize

1. kolo HC Olomouc - HC Baník Most 2:3
2. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc 5:1
3. kolo HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:2sn
4. kolo HC Chrudim - HC Olomouc 3:2
5. kolo HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové 3:2sn
6. kolo KLH Chomutov - HC Olomouc 3:4

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Štůrala - Koma, Chaloupka, Chatrnúch, Bendík, Lukáč, Vála "C", Galvas, Wagenhoffer - Fiedler, Pajič, Beck "A", Horčička "A", Krupka, Rusnák, Gajovský, Rod, Látal, Konečný, Kříž, Hruška

HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Ostrčil - Bartoň, Mrázek - Kudělka, Ondrušek - Nedbálek - Smejkal, Ministr, Řípa - Sakrajda, Brančík, Zbořil - Davídek, Čuřík, Bordowski - Vlk, Venkrbec, Žajgla

Rozhodčí

Souboj mezi domácí Olomoucí a hosty z Vrchlabí bude jako hlavní rozhodčí pískat pan Trombík, kterému budou asistovat pánové Machálek a Škach.