HC Stadion Vrchlabí – Ve Vrchlabí přivítáme nováčka z Benátek nad Jizerou
Preview k zápasu

Ve Vrchlabí přivítáme nováčka z Benátek nad Jizerou

18.09.2008
Jan Pečeňák

Ve druhém domácím utkání přivítáme v Elektromont Aréně prvoligového nováčka z Benátek nad Jizerou. V posledním kole oba celky sehrály zápasy s velmi odlišným výsledkem. Zatímco Krkonošští zvítězili na ledě Poruby, tak hokejisté Benátek vysoko podlehli na domácím kluzišti favoritovi z Chomutova. Vrchlabští hokejisté budou jistě chtít napravit nepovedené domácí vystoupení s Berounem a proto se přijďte v sobotu od 18:00 podívat, jestli se jim to povede.

Spolupráce Benátek s Libercem

Hlavními posilami prvoligového nováčka před sezónou jsou především hokejisté z Liberce. Tedy z týmu, který ještě v loňské sezóně spolupracoval právě s naším celkem. Za Benátky jich může nastoupit až třináct. Jsou to: brankáři - Fikrt, Nedvídek, Stejskal, obránci - Hrach, Moravec ( ten je však zraněn ) a útočníci - Dušek, Hruška, Jech, Podkonický, Procházka, Rapáč, Špaček, Vantuch. Další posilou je zkušený Jiří Kudrna, který v loňské sezóně nastupoval za HC Baník Most. Z Mladé Boleslavi pak přišli do obrany Václav Drábek a Robert Schnábel. Podle sestavy lze říci, že náš celek nečeká nic lehkého, už díky tomu, že hodně hráčů našeho soupeře to ve Vrchlabí velmi dobře zná.

V přípravě se našemu sobotnímu soupeři moc nedařilo

Benátky sehrály v přípravě deset utkání a zvítězily ve čtyřech z nich. Dvakrát nad druholigovým Pískem a dvakrát porazily i Kadaň, z toho jednou až díky nájezdům. Ze zbylých šesti zápasů odešly z ledu poraženy. Dvakrát podlehly Berounu, Mostu a porážku si odnesly i ze souboje s Hradcem a naším celkem. Benátky se s vrchlabskými hokejisty utkaly 21.8. na domácím kluzišti a podlehly 1:3. Domácí šli do vedení v úvodu druhé třetiny, když za Ševčíkova záda dorazil puk Jiří Kudrna. Naši hokejisté však po dvou benáteckých hrubkách v obraně proměnili nájezdy na gólmana Nedvídka nejprve zásluhou Petra Hrušky, následně Jozefa Lukáče. Gólovou tečku v zápase pak zařídil Roman Chatrnůch gólem přes celé hřiště.

V posledním zápase Benátky vysoko prohrály

V Benátkách se na první branku nečekalo dlouho. Hned po 44. vteřinách se po kombinaci Jíry s Mikšovicem trefil od modré čáry Marko Toivonen - 0:1. Ve 4. minutě zůstal před brankou volný Stanislav Mikšovic a trefil přesně k tyči - 0:2. O dvě minuty později se puk dostal mezi kruhy k obránci Lukáši Pulpánovi, který prostřelil Nedvídka - 0:3. Michal Nedvídek se po tomto gólu nechal vystřídat Janem Hanouskovem. V 17. minutě přišel pro domácí další úder. Na modré čáře si do nájezdu najel Michal Jeslínek, proháčkoval se mezi beky a tváří v tvář Hanouskovi skóroval mezi jeho betony - 0:4.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení té první. Hosté tlačili a domácí se zmohli jen na rychlé protiútoky, při kterých ale byli nebezpeční. Finský gólman se vyznamenal především při šanci Josefa Skořepy. Ve 33. minutě se znovu prosadil Chomutov. Po rychlé kombinaci se prosadil Jaroslav Hašek - 0:5. Na rozdíl šesti branek zvýšil ve 38. minutě Zdeněk Tauš, jehož nahození si do branky srazil Michal Pavlů.

Do třetí třetiny nastoupil do branky Chomutova náhradní brankár Lukáš Cikánek, který ve 45. minutě kapituloval. Ve snaze rozehrát trefil Michala Bártu, který pak už měl zcela snadnou pozici a snížil - 1:6. Na začátku 54. minuty se posedmé radovali hosté, to když se po přihrávce zpoza branky trefil Jiří Charousek - 1:7. Neuplynulo ani dvacet vteřin a Jan Hanousek ze své sítě lovil další puk. Zdeněk Tauš využil ukázkové akce na jeden dotek a zpečetil skóre na 1:8. Závěr zápasu okořenila ještě hromadná bitka, do které se zapojilo hned několik hráčů obou celků.

D&D Elektromont Aréna
20.9. 18:00
HC Vrchlabí 4. kolo HC Benátky nad Jizerou
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
5. 6 b. Umístění 13. 3 b.
2 – 0 – 0 - 1 Celková bilance 1 – 0 – 0 - 2
Petr Horčička 0 g.+ 3 as. Nejproduktivnější hráč Richard Rapáč 2 g.+ 0 as.
Jaroslav Koma
Patrik Beck oba 2 g.
Nejlepší střelec Richard Rapáč 2 g.
Petr Horčička 3 as. Nejvíce asistencí Ondřej Hruška
Petr Hrach
Michal Pavlů
Robert Schnabel
Václav Drábek
Tomáš Kadeřábek
Andrej Podkonický všichni 1 as.
Rok Pajič +2 Nejlepší hráč v +/- Jiří Moravec +1
Petr Horčička -3 Nejhorší hráč v +/- Robert Schnabel -4
Ladislav Gengel 25 min. Nejtrestanější hráč Ctibor Jech 41 min.
Tomáš Štůrala 2,33 Brankový průměr na zápas Michal Nedvídek 5,24
Jan Hanousek 5,56
Tomáš Štůrala 91,76 % Úspěšnost gólmanů Michal Nedvídek 85,14%
Jan Hanousek 86,84%
Tomáš Štůrala 0 Čistá konta Michal Nedvídek
Jan Hanousek oba 0

Zápasy Benátek v prvních třech kolech

1. kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim 5:2
2. kolo HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou 6:2
3. kolo HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov 1:8

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí: Štůrala (Ševčík) - Matějíček, Chaloupka, Koma, Chatrnúch, Lukáč, Vála, Galvas, Wagenhoffer - Fiedler, Pajič, Beck, Horčička, Krupka, Rusnák, Gajovský, Rod, Látal, Konečný, Kříž, Hruška

HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek (6. Hanousek) - Drábek, Gajda, Hrach, Pavlů, Schnábel, M. Tondr, Kajínek - Kudrna, Skořepa, Havel, Špaček, Nevyhoštěný, Vantuch, Jech, Bárta, Dušek, Kadeřábek, Rapač, Weiss, Hruška

Rozhodčí

Jako hlavní rozhodčí bude tento zápas rozhodovat pan Petružálek a na čarách mu budou pomáhat pánové Rozlílek a Sichrovský.