HC Stadion Vrchlabí – Věřím, že se někde na vrcholu první ligy najde místečko i pro nás, tvrdí Petr Dědek
Rozhovory

Věřím, že se někde na vrcholu první ligy najde místečko i pro nás, tvrdí Petr Dědek

08.09.2008
Jitka Čechová

V r c h l a b í – Start první hokejové ligy je tu už za pár dní a vrchlabští hokejisté se v něm představí na ledě v Jihlavě. Ještě než se ale tak stane, proběhla v Podkrkonoší tradiční tisková konference, na které mimo jiných mluvil také jednatel klubu Petr Dědek. Ten mluvil především o změnách, kterými si vrchlabský hokej během léta prošel a o jeho plánech pro nadcházející ročník.

Ještě než odstartuje první liga, můžeme Vás požádat o stručné shrnutí nových věcí a změn, kterými vrchlabský klub prošel?

"Co se tohoto týče, tak jsme doplnili mančaft novým člověkem na pozici vedoucího mužstva, na níž nastoupil Jarda Vlasák. Do vrchlabského hokeje dělá už dlouhá léta a já jsem moc rád, že jsme našli společnou řeč a domluvili se na jeho návratu. Takže v tomto směru vidím skutečně zkvalitnění realizačního týmu. Jinak oba trenéři zůstali, hráčský kádr jsme obměnili asi z padesáti procent."

Jedna velká změna nastala také ve Vaší spolupráci s jedním z extraligových klubů. Liberec vystřídala Mladá Boleslav… Můžete to nějak porovnat, případně jmenovat nějaké rozdíly?

"Spolupráce s Mladou Boleslaví probíhá řádově tři měsíce a první dojmy z ní jsou opravdu dobré. Rozdíly tu skutečně jsou, s Libercem to nebylo tak docela snadné. Neřekli k nám, kdo sem přijde, jak dlouho tu bude a skutečně nás brali jen jako tu farmu či nějaký jejich "B" tým. A takovou roli my pochopitelně hrát nechceme. Máme určitou zodpovědnost vůči majitelům klubu a samozřejmě vůči divákům a fanouškům. Chceme klub vézt dobře hlavně po sportovní stránce a to dost dobře nejde pod čísi taktovkou. Takže spolupráce s Mladou Boleslaví se zatím rozhodně vyvíjí lepším směrem, než ta s Libercem…"

Nikdy není snadné obhajovat pozice, když se v uplynulé sezoně týmu dařilo. Tím spíš, když bylo Vrchlabí jedním z nováčků… Loni to bylo čtvrtfinále play-off, kam Vaše kroky povedou letos?

"Náš cíl se bude rovnat minimálně loňskému výsledku, takže tedy to čtvrtfinále. Ale budeme se pochopitelně prát o každý další krůček dopředu… I když tu nikdo vůbec nepochybuje o tom, že první liga bude letos skutečně kvalitní. Mužstva jako Kometa Brno, Chomutov nebo Ústí nad Labem – to jsou týmy, které jsou naplněný extraligovými hráči, a se kterými se počítá na vrcholu soutěže. I tak si ale myslím, že tam někde bude místečko i pro nás, i když to jsou mančafty, jejichž rozpočty jsou někde jinde, než ten náš."

Když už jste to zmínil ten rozpočet, uvádíte ho někde veřejně?

"Já si myslím, že to není žádné veřejné tajemství vzhledem k tomu, že město Vrchlabí je spolumajitelem klubu. Každoročně schvalujeme rozpočet na valné hromadě a město dostává o našem účetnictví podrobné informace. Náš rozpočet je tedy zhruba 25 miliónů korun pro letošní sezonu."

Děkujeme za rozhovor!